Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Ξένη γλώσσα τα ποντιακά για το opengov!!!

Του Θεόφιλου Κωτσίδη
Aπό το ιστολόγιο epontos

Πριν από ένα μήνα περίπου στην ιστοσελίδα της «Ανοιχτής Διακυβέρνησης» http://opengov.gr την οποία χειρίζεται το πολιτικό γραφείο του πρωθυπουργού και συγκεκριμένα στην υπηρεσία της ιστοσελίδας όπου αναρτώνται οι προσκλήσεις ενδιαφέροντος για την πλήρωση καίριων θέσεων ευθύνης στον κυβερνητικό και στον κρατικό μηχανισμό (Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς Υπουργείων, Διοικήσεις δημόσιων οργανισμών και φορέων, επιστημονικό προσωπικό κ.α.) και συγκεκριμένα στην Φόρμα Υποβολής υπήρχε η κατηγορία «ΓΛΩΣΣΕΣ», όπου ο ενδιαφερόμενος – υποψήφιος όφειλε να επιλέξει για τη «ΜΗΤΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ», τη «ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΗΤΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ» και για άλλες «ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ» που ομιλεί και χειρίζεται. Η επιλογή σε κάθε μία από αυτές τις υποκατηγορίες επρέπε να γίνει από μία λίστα που διατίθεται από τον διαδικτυακό τόπο.

Στη λίστα των γλωσσών από τις οποίες πρέπει να επιλέξει ο ενδιαφερόμενος – υποψήφιος συμπεριλαμβάνονται δεκάδες γλώσσες από ολόκληρη την υφήλιο με πρώτη τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

Μέχρι εδώ όλα καλά!

Ωστόσο σοβαρότατα ερωτηματικά προκάλεσε μεταξύ άλλων η καταγραφή στην κατηγορία των ξένων γλωσσών και των εξής επιλογών: «ΠΟΝΤΙΑΚΑ, ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΑ, ΒΛΑΧΙΚΑ»!


Το θέμα ανέδειξε ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Γρηγόρης Αποστολάκος με ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου, τον τέως πλέον υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση και τον τέως πλέον υπουργό Επικρατείας κ. Χάρη Παμπούκη τους οποίους μεταξύ άλλων ρωτούσε αν «Γνωρίζουν και εγκρίνουν τις επιλογές των ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ, ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΩΝ και ΒΛΑΧΙΚΩΝ γλωσσικών ιδιωμάτων στην καταγραφή τους στην κατηγορία των ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ του διαδικτυακού τόπου http://opengov.gr «Ανοικτή Διακυβέρνηση»;

Επανασύσταση του ΥΕΝ ζητεί ο ΣΕΕΝ

Την έντονη δυσαρέσκειά του για την κατάργηση του πρώην υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και την αποκοπή του από το Λιμενικό Σώμα εκφράζει σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, και τον αναπληρωτή υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Χάρη Παμπούκη, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ).


«Ηεφοπλιστική κοινότητα θεωρεί ότι με την κατάργηση του υπουργείου Ναυτιλίας και κυρίως την απογύμνωσή του από το Λιμενικό Σώμα, υπονομεύεται ένα σημαντικό πλεονέκτημα που είχε η ελληνική ναυτιλία εδώ και πολλές δεκαετίες», υπογραμμίζεται στην επιστολή.
Σημειώνεται ακόμη ότι «η δυνατότητα ενός ενιαίου διοικητικού φορέα που θα αντιμετωπίζει και θα διαχειρίζεται συνολικά τα θέματα της ναυτιλίας, αποτελεί ένα διεθνώς καταξιωμένο διοικητικό πρότυπο».
Σε ό,τι αφορά το Λιμενικό, αναφέρεται ότι οι αξιωματικοί του διαθέτουν εξειδικευμένη τεχνική εμπειρία και υπηρεσιακή τεχνογνωσία, τα οποία σε συνδυασμό με τη στρατιωτική πειθαρχία και οργάνωση, τους κάνουν πλέον κατάλληλους για τη στελέχωση και διοίκηση του διοικητικού φορέα της ναυτιλίας.

Προς τους "εσωτερικούς" και εξωτερικούς αναγνώστες μας…


Ευχαριστούμε πολύ όλους εσάς που μας διαβάζετε «μέσα» από το blog!!!
Είναι για εμάς μεγάλη τιμή.
Για να μπορούμε όμως και εμείς να ανεβάζουμε τις αναρτήσεις μας και εσείς να μας διαβάζεται παρακαλώ να συνεννοηθούμε για τις ώρες ώστε να μην συμπίπτουμε και δημιουργούνται προβλήματα και στους 2 μας.
Π.χ. Η ταυτόχρονη παρουσία και των 2 μας είχε σαν αποτέλεσμα το ρίξιμο όλων των προηγούμενων video μας.
Οφείλουμε και οι 2 σεβασμό στους αναγνώστες του ιστολογίου μας

Διαβάστε ακόμα και συνδέστε:
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ
Αν σε μια σελίδα βλέπετε 2 μόνο αναρτήσεις πατήστε στο παλαιότερες αναρτήσεις για να δείτε και τις υπόλοιπες.
Το ότι βλέπετε μόνο 1 ή 2 οφείλετε σε «τεχνικά προβλήματα» της πλατφόρμας(blogger) που μας εξυπηρετεί.

Με τιμή ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ο Τηλεθεατής θέλει να μας μάθει τούρκικα....Μας προορίζουν για τουρκική επαρχία. ....

Aς πούμε στους κυρίους αυτούς την γνώμη μας .Το e-mail είναι tiletheatis@atticamedia.gr και το περιοδικό ανήκει στον ΟΜΙΛΟ ΑΤΤΙΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ.
Λ. Κηφισίας 40, Μαρούσι.
Τηλέφωνα: 210 6199080, 210 6154200

Aπό το ιστολόγιο:peripatris


ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ

Σχόλιο ιστολογίου μας : http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/07/blog-post_3968.html
Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/2011/07/08/sarnic-3/#more-7666

Εφ. Τζουμχουριέτ-Θράκης 4-6-2011

Πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης στο μειονοτικό λύκειο Τζελάλ Μπαγιάρ που ιδρύθηκε το 1952 και κατέχει σημαντική θέση για την εκπαίδευση των Τούρκων της Δ. Θράκης.
………………
 Πρόξενος Σάρνιτς : ¨Βασική σας αρχή πρέπει να είναι να υπηρετήσετε την κοινότητα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης…¨
Μετά τον Μολλά Ισά προσήλθε στο βήμα ο πρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς, ο οποίος ευχαρίστησε την διοίκηση του σχολείου για την πρόσκληση στην τελετή, ευχήθηκε επιτυχία στους απόφοιτους μαθητές, και εν συντομία είπε τα ακόλουθα :

¨Μακάρι όλοι σας να μπείτε στις σχολές όπου επιθυμείτε, είτε στην Τουρκία, είτε στην Ελλάδα…Πάντως είτε μπείτε στο πανεπιστήμιο είτε όχι αυτό που είναι σημαντικό είναι να είστε νέοι με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, φιλελεύθεροι, να υπερασπίζεστε τις θεμελιώδεις αξίες και να υπηρετείτε την Τουρκική Κοινότητα της Δυτικής Θράκης…
Ναι είστε νέοι και με ενθουσιασμό, σας παρακαλώ όμως ενδυναμώστε την υποδομή σας. Οπωσδήποτε διαβάστε βιβλία, διαβάστε περιοδικά και παρακολουθείτε τις εξελίξεις στην περιοχή……..¨

Η κυβέρνηση πουλάει 391 εκ. ευρώ το 10% του ΟΤΕ, όταν πέρυσι έκανε 1,2 δισ. ευρώ

Από το ιστολόγιο http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/65902.html

image

Στα 391.630.153,62 ευρώ θα ανέλθει το τίμημα που θα καταβάλει η Deutsche Telekom για να αποκτήσει από το ελληνικό δημόσιο επιπλέον ποσοστό 10% στον ΟΤΕ, σύμφωνα με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων.

Με βάση την απόφαση αυτή, η οποία δημοσιεύθηκε στο Διαδίκτυο, η μεταβίβαση θα πραγματοποιηθεί μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών και της «Εθνικής Χρηματιστηριακής».

Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, το ποσοστό της D.T. στον ΟΤΕ θα ανέλθει στο 40%, ενώ αυτό του Δημοσίου θα μειωθεί στο 10%, συνυπολογιζόμενου και του ποσοστού που κατέχει στον ΟΤΕ και το ΙΚΑ.

Τα πράγματα είναι πιο επικίνδυνα από ποτέ για τους Έλληνες της Αλβανίας

Από το ιστολόγιο http://borioipirotika.blogspot.com/2011/07/blog-post_08.html

Το νόμο περί απογραφής πληθυσμού ενέκρινε η Βουλή της Αλβανίας με 71 ψήφους υπέρ και μόνο δύο αποχές, από τους βουλευτές του Τσάμικου κόμματος PDIU.

Οι αλλαγές που πρότεινε ο κ. Idrizi (βουλευτής του PDIU) έγιναν εν μέρει δεκτές από την κυβέρνηση με σχετικές προσθήκες. Στην ομιλία του στο Αλβανικό κοινοβούλιο, τόνισε πως το νομοσχέδιο αφορά πολύ λεπτά ζητήματα και θα πρέπει να συζητηθεί εκτενώς από την Αλβανική βουλή και από τις ομάδες ενδιαφέροντος (άραγε ο κ. Ιντρίζει εννοεί τους άμεσα ενδιαφερόμενους όπως οι μειονότητες ή αναφέρεται στις εθνικιστικές ομάδες που αλωνίζουν στην Αλβανία συλλέγοντας υπογραφές κατά του νόμου;)

Ρεσιτάλ συγκάλυψης με τη χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας

Από το ιστολόγιο http://www.elzoni.gr/html/ent/308/ent.11308.asp
Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
Οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της Ζήμενς, με τη νέα επιχείρηση συγκάλυψης που δρομολογείται, σε συνδυασμό με ένα ρεσιτάλ παλινωδιών τις οποίες η ελληνική κοινή γνώμη παρακολουθεί άναυδη τον τελευταίο μήνα, συνθέτουν ένα εξαιρετικά ζοφερό σκηνικό για το μέλλον του τόπου.

Η προ ημερών πομπώδης «απειλή» εκ μέρους του υπουργού Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου («η Βουλή δεν θα κλείσει αν δεν τελειώσει η υπόθεση της Ζήμενς), καταλήγει, όπως φαίνεται, σε μια πρόταση – ντροπή για το ελληνικό πολιτικό σύστημα και κυρίως για την κυβέρνηση που φέρει την ευθύνη για την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Χθες, το κόστος ασφάλισης για τα ελληνικά κρατικά ομόλογα έναντι αθέτησης πληρωμών  (CDS), ανέβηκαν κατά 110 ολόκληρες μονάδες βάσης, φθάνοντας τις 2.200!

Αυτό σημαίνει πως ο τζόγος, το πόκερ στην πλάτη της χώρας συνεχίζεται, ενώ την ίδια ώρα το πολιτικό της προσωπικό κυριολεκτικά έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα.

ΑΧΑΪΑ: Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ "αγρίεψαν" με την αφίσα

 



Εντονες αντιδράσεις από τον πολιτικό κόσμο του νομού Αχαΐας προκάλεσαν οι αφίσες με τις φωτογραφίες των τεσσάρων βουλευτών Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ και των δύο βουλευτών της Ν.Δ. που κυκλοφόρησαν στην Πάτρα και οι οποίες φέρουν τον τίτλο «κρίνονται ένοχοι». Στην αφίσα με τις φωτογραφίες των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ αναγράφεται ότι «κρίνονται ένοχοι επειδή ψήφισαν το μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο, προδίδοντας την βούληση των πολιτών και οδηγώντας τη χώρα σε νέα κατοχή».
Σε άλλη αφίσα, με τις φωτογραφίες των βουλευτών της Ν.Δ., αναγράφεται ότι «κρίνονται ένοχοι, επειδή ψήφισαν την υφαρπαγή της εθνικής μας περιουσίας, προδίδοντας την λαϊκή βούληση». Στο κάτω μέρος και των δύο αφισών υπάρχει αναφορά στις οικογένειες των έξι βουλευτών, που, όπως αναγράφεται, «κρίνονται συνένοχες», σημειώνοντας ότι, «αντιθέτως με την κόρη του βουλευτή Κουρουμπλή, οι οικογένειες των παραπάνω, βολεμένες στα προνόμια της βουλευτικής ιδιότητας, δέχθηκαν παθητικά την προδοσία της λαϊκής βούλησης». Για προσπάθεια εκφοβισμού των βουλευτών μέσω της ασφάλειας των οικογενειών τους έκανε λόγο μιλώντας στον Γιώργο Καρβουνιάρη, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Σπηλιόπουλος. Δήλωσε επίσης πως είναι «απαράδεκτα πράγματα, φασιστική νοοτροπία που μας παραπέμπει σε άλλες εποχές. Οι βουλευτές δεν είναι επαγγελματίες και ορισμένοι θέλουν να τους χαρακτηρίσουν ότι είναι βολεμένοι. Αυτή η λογική δημιουργεί προβλήματα στο δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας μας». Ο κ. Σπηλιόπουλος φρόντισε επίσης να αφήσει αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ... χωρίς όμως να τον κατονομάσει. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η βουλευτής Αχαϊας του ΠΑΣΟΚ Μαρία Κυριακοπούλου:

«Πιστεύω ότι χρειαζόμαστε τους πολιτικούς και τα κόμματα. Αυτό που έγινε υπονομεύει το κύρος των θεσμών. Έχω ονομάσει την κυβέρνηση, κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης. Εκτιμώ ότι πρέπει να προχωρήσουμε. Η κυβέρνηση έκανε μεγάλα βήματα. Όταν στοχοποιούνται άνθρωποι, εγώ αυτό το ονομάζω υφέρποντα φασισμό. Δεν είμαι εγκληματίας, δεν έχω κάνει κάτι, εξοργίζομαι όμως με τέτοιες συμπεριφορές που δεν έχουν σχέση με την δημοκρατία. Αλίμονο αν καταντήσουμε ζούγκλα. Εδώ ισοπεδώνουμε τους θεσμούς και τους στοχοποιούμε».
ΠΗΓΗ   dete

Μαρία Κυριακοπούλου: 
«Πιστεύω ότι χρειαζόμαστε τους πολιτικούς και τα κόμματα.».
Σχόλιο ιστολογίου: Εκτιμάτε κυρία Κυριακοπούλου;Δεν είστε σίγουρη;