Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πατριωτικό Μέτωπο
Νίκης 33, 10557, Σύνταγμα, Αθήνα
Τηλ. 2103311642, Φαξ: 2103311652
Τηλ. Εκπροσώπου: 6980292626                                       
www.pamet.grpametopo@gmail.com                                                        
Αθήνα, 6 Ιουλίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αρνούνται οι Εισαγγελείς να δώσουν εντολή στην ΕΛ.ΑΣ. να δώσει τα ονόματα των διμοιριτών των ΜΑΤ. Και πάλι στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο Σταύρος Βιτάλης.
Από Εισαγγελέα σε Εισαγγελέα στέλνουν οι Εισαγγελείς της Εισαγγελίας Αθηνών, τον Εκπρόσωπο του Πατριωτικού Μετώπου κ. Σταύρο Βιτάλη, αρνούμενοι στην ουσία, να δώσουν εντολή στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. να δώσει τα στοιχεία των διμοιριτών των ΜΑΤ, που διέταξαν την μαζική και απρόκλητη επίθεση στον Λαό που διαμαρτύρονταν ειρηνικά στο Σύνταγμα.
Η στάση αυτή των Εισαγγελικών Λειτουργών, υποχρέωσε τον Εκπρόσωπο του Κινήματος, να προχωρήσει σήμερα σε κατεπείγουσα αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στην οποία αναφέρει στον ανώτατο Εισαγγελικό Λειτουργό:
«Αξιότιμε κ. Εισαγγελέα.
Στις 28 Ιουνίου, και ώρα 16:10, δέχθηκα απρόκλητη επίθεση από ομάδα των ΜΑΤ, καθήμενος μάλιστα, μέσα στο εκλογικό κέντρο της Συμμαχίας για την Ελλάδα (πολιτικού φορέα συναποτελούμενου από Πατριωτικές-Δημοκρατικές Οργανώσεις-Κινήματα) στο πεζοδρόμιο της Λεωφόρου Αμαλίας και απέναντι ακριβώς από τη Βουλή των Ελλήνων.

Πόσο θα επιβαρυνθούν τα νοικοκυριά από την αύξηση των επιτοκίων - Φωτιά σε όλα τα δάνεια

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=86078&catid=13


- Η ενέργεια αυτή θα είναι η αιτία για να μην εξυπηρετούνται περισσότερα δάνεια
- Το χρέος των νοικοκυριών στο πεντάμηνο έφθασε στα 116,2 δισ. ευρώ
- Όσοι έχουν κυμαινόμενο επιτόκιο που συνδέεται με το επιτόκιο της ΕΚΤ θα έχουν επιβάρυνση έως και 400 ευρώ ετησίως
- Δείτε παραδείγματα με τις αυξήσεις στις δόσεις των δανείων

Νέες επιβαρύνσεις στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς χιλιάδων νοικοκυριών θα έχει η σημερινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) να προχωρήσει στη αύξηση του βασικού επιτοκίου κύριων αναχρηματοδοτικών πράξεων κατά 25 μονάδες βάσης, στο επίπεδο του 1,50%.

Πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειρά αύξηση του βασικού επιτοκίου της ΕΚΤ σε διάστημα τριών μηνών, με την προηγούμενη να έχει γίνει στα μέσα Απριλίου, επίσης κατά 25 μονάδες βάσης. ενώ η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ είχε διατηρηθεί σταθερή στο 1% από τον Ιούλιο του 2008. Εκτιμήσεις κάνουν λόγο και για νέες αυξήσεις των επιτοκίων της ΕΚΤ μέχρι το τέλος του έτους. Συνέπεια των αυξήσεων αυτών καθώς και των αυξήσεων του επιτοκίου euribor, είναι οι αυξήσεις των δόσεων δανείων των εμπορικών τραπεζών προς τα νοικοκυριά που έχουν συναφθεί με κυμαινόμενο επιτόκιο που συνδέεται με το επιτόκιο της ΕΚΤ.

Τα μέτρα - φωτιά του επικαιροποιημένου Μνημονίου

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/economy/ta-metra---fotia-tou-epikairopoiimenou-mnimoniou

Δημοσιοποιήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, το επικαιροποιημένο Μνημόνιο, το οποίο έχει εγκριθεί από το Eurogroup και δόθηκε στη δημοσιότητα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το περασμένο Σάββατο.Περιλαμβάνει το αυστηρό χρονοδιάγραμμα των δεκάδων μέτρων, τα οποία πρέπει να υλοποιηθούν έως το τέλος του έτους.

Μεταξύ των μέτρων αυτών, είναι η θέσπιση της "εργασιακής εφεδρείας" στο Δημόσιο έως 12 μήνες και η "αποχώρηση" στη συνέχεια των υπαλλήλων.

Επίσης, προβλέπονται οικονομικοί ελεγκτές στα υπουργεία, συγχώνευση και κατάργηση φορέων του Δημοσίου και  νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο (θα αφορά και στις ΔΕΚΟ) που θα είναι σε αρμονία με τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα.

Η Ολλανδο-βελγική τράπεζα DEXIA έχει ποντάρει τρελά λεφτά στην χρεοκοπία μας

Από το ιστολόγιο http://alldaynews4you.gr/?p=5054


Η Ολλανδο βελγική τράπεζα DEXIA έχει ποντάρει τρελά λεφτά στην χρεοκοπία μας
Ο Καμμένος έδωσε στην δημοσιότητα δεκάδες CDS. Η Ολλανδο-βελγική τράπεζα DEXIA έχει ποντάρει τρελλά λεφτά στην χρεοκοπία μας. Σε ένα μόνο συμβόλαιο τζογάρει 10 δισ ευρώ! CDS που έχουν εκδοθεί στην ισοτοτιμία Ευρώ και Δανέζικης Κορόνας αποδίδουν δεκάδες δις . Το ποσό των αποζημιώσεων υπερβαίνει τα 4 τρις ευρώ! (4.000.000.000.000 ευρώ!) Τα ποσά είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ. Όταν θα σκάσει, οι συνέπειες θα ειναι τρομακτικές! Η Lehman Brothers θα μοιάζει με στράκα στρούκα! Eνημερώστε τους γνωστούς σας. Eνημερώστε τον απλό κόσμο που δεν καταλαβαίνει τα παιχνίδια των CDS!
http://thenetwar.com/

Reuters - Ευρωπαϊκό οίκο αξιολόγησης θέλει ο Ζαν-Κλοντ Γιούνγκερ

Από το ιστολόγιο http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/65817.html

                 

Συνεχίζονται τα πυρά εναντίον των οίκων αξιολόγησης, καθώς με δηλώσεις του στο Reuters, ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνγκερ τόνισε ότι η υποβάθμιση της Πορτογαλίας από τη Moody’s δεν ήταν σωστή καθώς εφαρμόζονται μεταρρυθμίσεις. Παράλληλα εκτίμησε ότι εάν συνεχίσουν στο ίδιο μοτίβο οι οίκοι αξιολόγησης τότε θα χάσουν την εγκυρότητά τους. 

Επίσης μετά τον κ. Τρισέ και ο κ. Γιούνγκερ τάχθηκε υπέρ της ίδρυσης ενός ευρωπαϊκού οίκου αξιολόγησης.
Για το θέμα του ελληνικού χρέους και το νέο σχέδιο διάσωσης ο κ. Γιούνγκερ ανέφερε ότι συνεχίζονται και στο επίκεντρο είναι η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.

Αποδοκιμασίες κατά Παπουτσή δίπλα στο σπίτι του

Από το ιστολόγιο http://www.cosmo.gr/News/Hellas/332315.html

Σε εξέλιξη είναι η συγκέντρωση διαμαρτυρίας σε μικρή απόσταση από το σπίτι του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, στο Χολαργό.

Προηγήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Φανερωμένης το απόγευμα της Πέμπτης (07.07), με πρωτοβουλία του σκηνοθέτη Δημήτρη Κολλάτου, και ακολούθησε πορεία προς το σπίτι του υπουργού, κατά την οποία ακούγονταν συνθήματα αποδοκιμασίας προς το πρόσωπό του.
Τελικά, οι δυνάμεις της Αστυνομίας εμπόδισαν τους συγκεντρωμένους στο να φτάσουν στον προορισμό που είχαν συνεννοηθεί, αποκλείοντας τους δρόμους γύρω από την οικία του Παπουτσή.
Να υπενθυμιστεί, πως λίγες ημέρες νωρίτερα, ο υπουργός είχε αναφερθεί σε απειλές που δέχεται ο ίδιος και η οικογένειά του και είχε μάλιστα τονίσει να μην διανοηθεί κάποιος να αγγίξει τη γυναίκα του και το παιδί του.

Η Βουλή “άδειασε” τον ΓΑΠ για την διακομματική!

Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/07/07/111192/

Σε πλήρη απώλεια ελέγχου της κατάστασης έχει περιέλθει η κυβέρνηση, όπως φάνηκε και στη Βουλή με τις αντιδράσεις των πολιτών εναντίον των βουλευτών. Ο Παπανδρέου πρότεινε με διάγγελμα στο υπουργικό συμβούλιο, που έδειξαν απευθείας η κρατική τηλεόραση, να συσταθεί διακομματική επιτροπή.
Όμως η Βουλή «άδειασε» τον πρωθυπουργό σε μία κεντρική πολιτική του πρωτοβουλία! Η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής αποφάσισε, αντί για διακομματική, να παραπέμψει το θέμα στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας!
Στην διάσκεψη των προέδρων ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ αντέδρασαν με την πρόταση του ΓΑΠ και ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχουν.
Νωρίτερα και η ΝΔ, διά του εκπροσώπου τύπου Γ. Μιχελάκη, είχε δηλώσει ότι δεν θα συμμετάσχει. Επιχειρηματολογώντας ο κ. Μιχελάκης είπε ότι «δεν είναι δυνατόν για όποιο θέμα προκύπτει η κυβέρνηση να βρίσκει την εύκολη λύση των διακομματικών επιτροπών. Με αυτή την λογική σε λίγο δεν θα χρειάζεται να συνεδριάζει και να αποφασίζει η Βουλή και μάλιστα για θέματα που είναι κατ’  εξοχήν στην αρμοδιότητά της»

«Όχι» Τρισέ σε επιλεκτική χρεοκοπία

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=78984&catID=2


ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ: ΘΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Έκκληση στις ελληνικές τράπεζες να ισχυροποιήσουν την κεφαλαιακή τους επάρκεια με όλα τα δυνατά μέσα απηύθυνε ο Ζ.Κ.Τρισέ από τη Φρανκφούρτη, μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΚΤ.

«Οι τράπεζες πρέπει να ενισχύσουν άμεσα την κεφαλαιακή τους βάση, και ιδιαίτερα αυτές που έχουν περιορισμένη πρόσβαση στις αγορές, κάνοντας πλήρη χρήση των κυβερνητικών μέτρων όπου είναι δυνατόν» ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, εκφράζοντας την ενόχληση του ΔΣ της ΕΚΤ για το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει ακόμα πρόοδος σε αυτό το θέμα.

Ταυτόχρονα έκανε έκκληση και στις κυβερνήσεις της ευρωζώνης να φέρουν αποτελέσματα στο θέμα της δημοσιονομικής προσαρμογής, μειώνοντας τα ελλείμματα για να περάσει το μήνυμα της εμπιστοσύνης στις αγορές και το κοινό.

Παγκόσμια επικοινωνιακή επιτυχία για το ελληνικό Λιμενικό Σώμα

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=14602

Η φήμη του ελληνικού Λιμενικού Σώματος έχει εκτοξευθεί, καθώς με την αποτελεσματική δράση του τις τελευταίες εβδομάδες πιστώνεται από πολλές πλευρές ότι έκανε τη «βρόμικη δουλειά» η οποία απέτρεψε επεισόδια όπως τα περσινά με τις δραματικές σκηνές που βίωσε όλη η υφήλιος στο τουρκικό πλοίο «Μαβί Μαρμαρά».
Το Λιμενικό ύψωσε αδιαπέραστο τοίχος επί του οποίου προσέκρουσαν τα πλοία του αποκαλούμενο ως «Στόλου της Ελευθερίας» που επιθυμούσαν να κινηθούν προς τη Γάζα, φέρνοντας μάλιστα σε πέρας την αποστολή που του είχε ανατεθεί χωρίς στην κυριολεξία «να ανοίξει μύτη».
Το ενδιαφέρον στην υπόθεση δεν είναι πλέον τόσο το πολιτικό της μέρος το οποίο έχει αναλυθεί διεξοδικά, αλλά η εξαιρετική εικόνα επαγγελματισμού, ήρεμης αποφασιστικότητας και απόλυτης αποτελεσματικότητας που περνάει στο παγκόσμιο – κυριολεκτικά – ακροατήριο το ελληνικό Λιμενικό Σώμα. Η δραστηριότητά του έχει μεταδοθεί σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου λόγω της δημοσιότητας που έχει λάβει η υπόθεση του «στόλου» και οι συνεχείς ανταποκρίσεις των διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων και τηλεοπτικών δικτύων έχει εκτοξεύσει τη φήμη του.

ΞΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ BLOGGER ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Από το ιστολόγιο

ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ BLOGGERS ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΦΩΝΟΥ ΚΟΣΜΟΥ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. (BΙΝΤΕΟ)

ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ.

ΜΙΛΑ ΓΙΑ: ΤΗΝ ΛΕΣΧΗ ΒILDERBERG ΟΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΜΕ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΚΑΛΥΠΤΕ.

"ΒΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΤΩΡΑ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΕΤΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΜΨΕΤΕ
ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ
ΑΝΑΤΡΕΨΤΕ ΤΟΥΣ, ΒΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΑΣ!

Δ.Ρέππας: "Ερχονται απολύσεις στο δημόσιο"

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

Σε ομολογία απολύσεων σε ΔΕΚΟ, τοπική αυτοδιοίκηση και γενικότερα στον ευρύτερο δημόσιο τομέα προχώρησε σήμερα ο  νεος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας μιλώντας σε δημοσιογράφους. Ανέφερε  πως "εάν κάποιοι υπάλληλοι δεν μπορούν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που προσφέρει ο εφαρμοστικός νόμος όπως είναι οι μετατάξεις στον Δημόσιο Τομέα, η εργασία μερικής απασχόλησης, η απορρόφηση σε θέσεις ορισμένου χρόνου και τα προγράμματα εθελούσιας εξόδου", τότε ο μόνος δρόμος είναι η απόλυση.
Υπολογίζεται ότι την επόμενη διετίες θα βρεθεί χωρίς δουλειά ένας αριθμός μεταξύ 30.000 και 60.000 δημοσίων υπαλλήλων
Σε ό,τι αφορά το νέο μισθολόγιο, ανέφερε πως ένα από τα βασικά του στοιχεία είναι η σύνδεση μισθολογικής και βαθμολογικής εξέλιξης που προκύπτει από την αξιολόγηση των υπαλλήλων και όχι βάσει κάποιων τυπικών προϋποθέσεων. Ο κ. Ρέππας σημείωσε ακόμη πως το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί πιθανόν εντός του επόμενου μήνα.
Επιπλέον, στο Μισθολόγιο θα περιλαμβάνεται ρύθμιση με την οποία οι υπάλληλοι του Δημοσίου θα λογίζονται ως κρατικοί και όχι υπάλληλοι του κάθε υπουργείου. Αυτή η ρύθμιση θα διευκόλυνε την κινητικότητα των υπαλλήλων από υπηρεσία σε υπηρεσία, ώστε να καλύπτονται ανάγκες προσωπικού.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Οι Γερμανοί δεν πρέπει να πληρώσουν αποζημιώσεις

Από το ιστολόγιο http://www.xrimanews.gr/

«Καμία αποζημίωση για τους Έλληνες-θύματα των SS», είναι ο τίτλος ρεπορτάζ της Frankfurter Allegmeine Zeitung για την χθεσινή απορριπτική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τα θύματα του Διστόμου.
Στο ρεπορτάζ αναφέρεται το ιστορικό της σφαγής του Διστόμου, η δικαστική περιπέτεια των θυμάτων στα γερμανικά δικαστήρια και το αιτιολογικό της χθεσινής απόφασης του δικαστηρίου: «Οι καταγγέλλοντες δεν μπορούν να έχουν καμία νόμιμη προσδοκία για αποζημιώσεις….οι δικαστές του Στρασβούργου δεν βλέπουν (στα γερμανικά δικαστήρια) καμία παράβαση του νόμου περί απαγόρευσης διακριτικής μεταχείρισης.»

dw-world

Bloomberg: Ψέματα, στημένα παιχνίδια και η δομημένη οικονομία

Από το ιστολόγιο http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=24391&categories_id=69
«Ψέματα, στημένα παιχνίδια και η δομημένη ελληνική οικονομία» είναι ο τίτλος άρθρου του...  
Bloomberg: Ψέματα, στημένα παιχνίδια και η δομημένη οικονομία
Jonathan Weil για τη χώρα μας στο Bloomberg.







«Η δομημένη οικονομία μετέτρεψε την Ελλάδα σε ζώνη καταστροφής. Φαίνεται απολύτως φυσικό ότι η Ελλάδα θα στραφεί και πάλι σε αυτή για να εξοικονομήσει χρόνο», σημειώνει ο αρθρογράφος.

Θα υπάρξει χρεοκοπία και σύντομο πιστωτικό πιστωτικό γεγονός στην Ελλάδα; Διιστάμενες απόψεις από Ολλανδούς και Γάλλους

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     (upd) Η ύπαρξη ή μη πιστωτικού γεγονότος στην Ελλάδα αποτελεί πλέον σημείο τριβής για τους πολιτικούς της Ευρώπης. Στο πλαίσιο αυτό, σε μια δήλωση σοκ για την Ελλάδα προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Jan Kees de Jager, μιλώντας σε ολλανδική εφημερίδα, εκτιμώντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι αν υπάρξει πιστιωτικό γεγονός αυτό θα είναι σύντομο...
"Θεωρώ πως πρέπει όλοι μας να δεχθούμε ότι μια εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών κατόχων ομολόγων στο νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας δεν μοιάζει ρεαλιστική. Εάν μια υποχρεωτική εντέλει συμμετοχή των τραπεζών οδηγήσει σε ένα βραχυπρόθεσμο και απομονωμένο γεγονός τότε αυτό δεν θα είναι και τόσο κακό... Και αυτό γιατί η Ελλάδα δεν έχει την τρέχουσα περίοδο πρόσβαση στις αγορές για δανεισμό", σχολίασε χαρακτηριστικά ο De Jager.
Yπενθυμίζεται ότι στις αρχές της εβδομάδας ο Ολλανδός αξιωματούχος είχε δηλώσει ότι οι ολλανδικές τράπεζες είναι πρόθυμες να συμμετάσχουν σε ένα σχέδιο rollover για το ελληνικό χρέος, εάν και εφόσον υπάρξει αξιόπιστο ευρωπαϊκό πλάνο.
"H συμμετοχή των ιδιωτών κατόχων ομολόγων στο νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας δεν συνιστά πιστωτικό γεγονός", δηλώνει στον αντίποδα η Γαλλίδα υπουργός Προϋπολογισμού και εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης, V. Pecresse. "Εργαζόμαστε πάνω στην υπόθεση ότι η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα θα είναι εθελοντική", έσπευσε να σχολιάσει...

www.bankingnews.gr   

Τι έγινε στην ΑΤΕ, οέο;

Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/07/07/111148/

Επισημαίναμε εδώ τη Δευτέρα ότι η μετοχή της Αγροτικής Τράπεζας σημείωνε, σε μια μόνο συνεδρίαση,  άνοδο της τάξεως του 27%.
Κάποια στιγμή η μετοχή της έφτασε στο 1.96!!!
Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα,  βολόδερνε στο 1 ευρώ!
Σήμερα η μετοχή της ΑΤΕ, μετά την διαπραγμάτευση των νέων μετοχών που προήλθαν από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου…επανήλθε στα όρια του 1 ευρώ.
Για την ακρίβεια διαπραγματεύεται πέριξ του 1.07!
Είναι προφανές ότι οι κάποιοι  αποκόμισαν τεράστια κέρδη.
Αυτή η ιστορία θα περάσει έτσι;
Θα ζητήσει κάποιος να κατατεθούν στη Βουλή  τα πινάκια των συναλλαγών;
Ποιοι αγόρασαν;
Πότε αγόρασαν;
Σε ποιες τιμές αγόρασαν;
Και αντιστρόφως: Ποιοί, πότε και σε ποιες τιμές πούλησαν..
Για να μην μας δουλεύουν διαρκώς…
Όφις Ιοβόλος

«Με όλες τις εκφάνσεις των βίαιων ενεργειών θα ασχοληθεί η διακομματική επιτροπή»

Σχόλιο ιστολογίου μας : Με τις δικές σας.....εκφάνσεις ...ποιος θα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ???
Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=78942&catID=1


Με όλες τις εκφάνσεις των βίαιων ενεργειών θα ασχοληθεί η ειδική διακομματική επιτροπή που θα συσταθεί από τη Βουλή, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η επιτροπή θα έχει περιορισμένη διάρκεια και στο πόρισμά της θα ασχοληθεί επιπλέον και με άλλα θέματα όπως «το πώς θα πρέπει να διοργανώνονται οι διαδηλώσεις, ιδιαίτερα όταν υπάρχουν μη ειρηνικές εκφάνσεις, ενώ θα εξεταστεί και ο ρόλος της αστυνομίας που πρέπει πάντα να επιχειρεί στα πλαίσια των νόμων του κράτους, αλλά και του Συντάγματος της χώρας. Θα επιδιώξουμε τη συναίνεση των υπόλοιπων πολιτικών κομμάτων, ώστε να υπάρχει ομοφωνία ως προς τις ενέργειες που θα πρέπει να ακολουθήσει η Πολιτεία και να υιοθετήσει».

"Η επιλεκτική χρεοκοπία δεν είναι ο,τι χειρότερο"

Από το ιστολόγιο http://www.reporter.gr/

             (upd 3) Δηλώνει ο επικεφαλής του IIF κ. Dallara και ετοιμάζεται νέα συνάντηση τραπεζιτών στη Ρώμη.
Από το Παρίσι... στη Ρώμη ο καθορισμός του ρόλου των ιδιωτών πιστωτών στο νέο δάνειο που εξετάζεται γαι την Ελλάδα, στο πλαίσιο της επίλυσης της ελληνικής κρίσης. Σύμφωνα με πηγή του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters, σήμερα αναμένεται συνάντηση κεντρικών τραπεζιτών  με το Ινστιτούτο Διεθνούς Χρηματοοικονομικής (IIF) στη Ρώμη, υπό την ηγεσία του γενικού διευθυντή του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών, κ. Vittorio Grilli.

«Θα υπάρξει ανταλλαγή απόψεων για τις μέχρι τώρα εξελίξεις και τις λύσεις που βρίσκονται στο τραπέζι σε ότι αφορά την εμπλοκή των ιδιωτών πιστωτών», ανέφερε η πηγή. «Θα συζητηθούν διάφορες πιθανότητες, όχι μόνο μια λύση», δήλωσε η πηγή.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω συνάντηση επιβεβαιώθηκε και από πηγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία ανέφερε ότι θα συμμετάσχουν και εκπρόσωποι της ΕΕ.

Σκόπια: «Οι ‘Μακεδόνες’ θα γίνουν ιδιοκτήτες της Χαλκιδικής»

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/07/blog-post_5442.html#more


Ιούλιος 7, 2011.

Με τον τίτλο αυτόν, παρουσιάζει η σκοπιανή εφημερίδα το νέο νόμο για αγορά ακινήτων σε παραμεθόριες περιοχές και θα αρχίσει:


«Η Ελλάδα έχει αλλάξει το νόμο που απαγόρευε την αγορά ακινήτου στη Βόρεια Ελλάδα, όπως πληροφορήθηκε η εφημερίδα ‘Ντνέβνικ’.  Ο σχετικός νόμος δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 22 Ιουνίου 2011 και επιτρέπει σε πολίτες που ζουν σε ένα κράτος που δεν είναι μέλος της  ΕΕ να έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν ακίνητο για λογαριασμό τους, κάτι το οποίο μέχρι σήμερα ήταν αδύνατο.

Ο ρόλος του Τούρκου Προξένου της Κομοτηνής

Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/07/blog-post_5840.html
Ο κ. Μουσταφά Σαρνίτς, διαχειρίζεται στην πραγματικότητα και συντονίζει τις δραστηριότητες μηχανισμών που είχε ήδη βρει σε πλήρη ανάπτυξη, με υπερβάλλοντα όμως ζήλο..

Για να μη θεωρηθεί ότι υπερτονίζουμε τις δραστηριότητες του Τούρκου προξένου στην Κομοτηνή, πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν επιλέχτηκε τυχαία από την τουρκική κυβέρνηση.

Ευρωπαίοι: "Μια "μικρή" πτώχευση θα έχετε. Δεν είναι και τόσο φοβερό"!

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/
Με τις δημόσιες, πλέον, παραδοχές από Ευρωπαίους αξιωματούχους για την επικείμενη χρεοκοπία της χώρας, μπήκαμε στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους του δράματος που ξεκίνησε στα τέλη του 2009: Η χρεοκοπία της χώρας, επιλεκτική ή μη, φαντάζει κάτι παραπάνω από βέβαιη αν δεν υπάρξει σωτηρία μέσω του ευρωομολόγου. Το χειρότερο: Στην Ευρώπη δείχνουν να το παίρνουν απόφαση ότι η Ελλάδα απλά "Δεν γλυτώνει" και όλα αυτά που μας έλεγε η κυβέρνηση για να εκβιάσει την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου εφέτος και πέρσι του Μνημονίου αποδεικνύονται απλά ψεύδη για να ξεπουληθεί η δημοσία χώρα.
Τα δύο βασικά σενάρια είτε της ανταλλαγής ομολόγων (γερμανική πρόταση), είτε η νέα, βελτιωμένη γαλλική πρόταση που και οι δύο έχουν ήδη “διαβαθμιστεί” ως “επιλεκτική χρεοκοπία” με πιθανότητα "ολικής χρεοκοπίας" από τους ξένους οίκους και η ΕΚΤ πλέον "νίπτει τας χείρας της". 

Κίνημα …«δεν εισπράττω» στις Εφορίες

Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/07/07/111138/

Αποκαλυπτικά στοιχεία για την κατάσταση παραλυσίας στην οποία έχουν περιέλθει οι Εφορίες καταγράφει η έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή. Εχει συγκροτηθεί κίνημα… “δεν εισπράττω”. Η συρρίκνωση των ελέγχων συνεπάγεται τεράστιες απώλειες εσόδων για το κράτος. Δεν συγκεντρώνονται ούτε βεβαιωθέντα έσοδα.
Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση καλείται να αυξήσει τα έσοδα από την άμεση φορολογία, σύμφωνα με την έκθεση του κ. Ρακιντζή, οι Εφορίες δείχνουν “αδύναμες” να εισπράξουν ακόμα και τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων!
Στην έκθεση του κ. Ρακιντζή επισημαίνεται ότι από το 1995 δεν έχουν εισπραχθεί τα τέλη κυκλοφορίας 114.625 αυτοκινήτων, που οδηγούν σε απώλειες 19,738 εκατομμυρίων ευρώ μαζί με τα ανείσπρακτα πρόστιμα για τους παραβάτες.
Σε αρκετές Εφορίες έχει διαπιστωθεί αμέλεια στην είσπραξη χρεών προς το Δημόσιο και αναφέρονται 16 ΔΟΥ στις οποίες εκκρεμούν από 17 έως 145 κατάλογοι με βεβαιωμένα χρέη.

Ωράριο Στρατιωτικών. Τι υποστηρίζει ο Μπεγλίτης ότι θα ισχύσει.

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=6800
40 ώρες το πολύ της εβδομάδα πρέπει να εργάζονται οι στρατιωτικοί ,σύμφωνα με όσα ο ίδιος ο ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης, υποστηρίζει στη Βουλή!
Απαντώντας σε ερώτηση για τα ωράρια των στελεχών ο κ.Μπεγλίτης υποστήριξε ότι με τα μέχρι τώρα προβλεπόμενα απο τους νόμους ,οι στρατιωτικοί όπως και όλοι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα υποχρεούνται να εργάζονται 37,5 ώρες την εβδομάδα.

“Εντούτοις, με τις διατάξεις του άρθρου 41 του Ν.3979/2011, οι εβδομαδιαίες ώρες εργασίας για το σύνολο των εργαζομένων στο Δημόσιο ανέρχονται πλέον σε 40’,πρόσθεσε ο κ.Μπεγλίτης. Ακόμη κι αν οι στρατιωτικοί πάνε στις 40 ώρες εργασίας την εβδομάδα,τι θα γίνει με όσους ξεπερνούν αυτές τις ώρες; Οι οποίοι είναι και η μεγάλη μάζα των στρατιωτικών . Θα πληρώνονται υπερωρίες;

Ο κ.Μπεγλίτης έκανε λόγο για τις απαλλαγές οι οποίες δίδονται μετά από 24ωρες υπηρεσίες σε στελέχη των ΕΔ ,αλλά μετά τα όσα αποκάλυψε μόλις προχθές το Onalert για το Δ΄ ΣΣ, αποδεικνύουν ότι αυτά είναι καλά στη θεωρία ,αλλά ποτέ δεν εφαρμόζονται!
Όσο για τις 40 ώρες εργασίας,εύκολα θα μπορούσαν να γίνουν στις τάξεις των ένστολων…το πιο γρήγορο ανέκδοτο.

Εκατοντάδες παραιτήσεις στα ΜΑΤ!

Από το ιστολόγιο http://kostasxan.blogspot.com/2011/07/blog-post_3216.html
  • Διαλύεται η μονάδα καταστολής της Αστυνομίας;
Δραματικές είναι οι εξελίξεις στην Ελληνική Αστυνομία μετά το «καυτό» διήμερο στο κέντρο της πρωτεύουσας την Τρίτη και Τετάρτη 28 και 29 Ιουνίου.Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Δημοκρατία», μετά τις εκατοντάδες καταγγελίες και επιστολές διαμαρτυρίας που έχει δεχθεί η ΕΛ.ΑΣ., η ηγεσία της καλείται να αντιμετωπίσει δεκάδες αιτήσεις μεταθέσης (οι οποίες μάλιστα αυξάνονται συνεχώς) από τα ΜΑΤ ως αποδοκιμασία για τις εντολές για βίαιη καταστολή στις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα!

Τουρκία: Έστηναν προβοκάτσια – νέα «Ίμια» στη νησίδα Ρω;

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=14567
Βρώμικο παιχνίδι σε βάρος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων φέρεται να είχε εντοπίσει εγκαίρως η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ), σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού «ΕΠΙΚΑΙΡΑ».
Το δημοσίευμα επικαλείται έγγραφα στα οποία αναφέρεται ότι οι Τούρκοι σχεδίαζαν να καταλάβουν τη νήσο Ρω. Τα σχέδια αυτά φέρεται να τελούσαν σε γνώση «συμμάχων» της Ελλάδας, οι οποίοι σαν στόχο είχαν να ρίξουν την κυβέρνηση Καραμανλή, λόγω των ειδικών σχέσεων που είχε αναπτύξει με τη Ρωσική Ομοσπονδία του Βλαντιμίρ Πούτιν.
Οι Τούρκοι, με τον τρόπο αυτό θα επιχειρούσαν να επιβάλλουν στην Ελλάδα τετελεσμένα, αναφορικά με το ζήτημα της χάραξης Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) από την Ελλάδα. Το νησί που είχαν επιλέξει ήταν κυριολεκτικά ιδανικό, αφού βρίσκεται δυτικά του Καστελορίζου, το πιο κρίσιμο σημείο για τη δυνατότητα συνέχειας ανάμεσα στις ΑΟΖ της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Υπό την αιγίδα των Αμερικάνικων πρεσβειών τα Gay Pride

Από το ιστολόγιο http://www.elkosmos.gr/
Τον προηγούμενο μήνα, πραγματοποιήθηκε στην χώρα μας, όπως και σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης το ... καθιερωμένο gay pride. Που φέτος για πρώτη φορά έγινε υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων. Βέβαια φέτος δεν είχε ιδιαίτερη δημοσιότητα - παρόλη την προσπάθεια των συστημικών ΜΜΕ - καθώς χάθηκε στο περιθώριο των κινητοποιήσεων των "αγανακτισμένων".
Όπως αναφέραμε, αντίστοιχες "παρελάσεις" λαμβάνουν χώρα και στο εξωτερικό. Έτσι έγινε φέτος και στην Ιταλία, όπου μάλιστα διοργανώθηκε κάτι πιο "grande", πιο μεγαλοπρεπές, το europride. Όπου υποτίθεται ότι συμμετείχαν ομοφυλόφιλοι από όλη την Ευρώπη. Ένα από τα πιο θεαματικά σημεία του ... φεστιβάλ ήταν η παρουσία σε αυτό της "καλλιτέχνιδας" Lady Gaga, η οποία τον τελευταίο χρόνο σημειώνει τεράστια επιτυχία και η οποία από ότι φαίνεται ήταν ένας από τους λόγους που το "φεστιβάλ" μάζεψε αρκετό κόσμο.

Επίθεση κατά του πρωθυπουργού από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζη

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

Για άλλη μια φορά πολιτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ μέλη της θρησκευτικής μειονότητας της Θράκης δημιουργούν προβλήματα στο κόμμα και κατά επέκταση και στην κυβέρνηση με τις πράξεις τους και τις πολιτικές τους τοποθετήσεις τους. Έτσι μετά την ανευ προηγουμένου προτροπή του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζη να ενισχύσει η μειονότητα το νέο κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας ο «πρωτοποριακός» για τις πολιτικές του ιδέες βουλευτής εξαπέλυσε επίθεση κατά του ιδίου του Έλληνα πρωθυπουργού, ενώπιον του αρχηγού της τουρκικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.
Ο τελευταίος παρακολουθούσε με αμηχανία την απίστευτη επίθεση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κατά του Αρχηγού του κόμματος του και προέδρου της κυβέρνησης. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με δημοσίευμα του «xanthipress ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι «Αν και ανήκω στον ίδιο ιδεολογικό χώρο, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει κάνει πράγματα για τη μειονότητα και δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της».
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ενώ για τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Π. Κουρουμπλή εφαρμόστηκε για τις γνωστές του απόψεις του, η περίφημη κομματική πειθαρχία και αποβλήθηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος, ο μειονοτικός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που στην κυριολεξία προέτρεψε ψηφοφόρους του κόμματος του να ψηφίσουν άλλο κόμμα και επιτέθηκε στον ίδιο τον πρωθυπουργό, παραμένει αλώβητος. 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Κρίσιμη συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ Βενιζέλου - Trichet με φόντο το rollover του ελληνικού χρέους - Πιέσεις να συμμετάσχει και η ΕΚΤ

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     Με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, J. C. Trichet συναντήθηκε σήμερα το πρωί στη Φρανκφούρτη ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος.
Κατά τις πληροφορίες στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν ζητήματα που άπτονται σημαντικού ενδιαφέροντος, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη οι συζητήσεις για το rollover του ελληνικού χρέους. Βασική προτεραιότητα του κ. Βενιζέλου ήταν να επιχειρήσει να μεταπείσει τον κ. Trichet να αλλάξει η μέχρι τώρα απαρέγκλιτη στάση της ΕΚΤ και να δεχθεί ένα σχέδιο rollover για τα ελληνικά ομόλογα, ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία για το δεύτερο πακέτο διάσωσης της χώρας, με τη συμμετοχή σε αυτό και των ιδιωτών κατόχων ομολόγων.
Ο Ευ. Βενιζέλος παράλληλα ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΕΚΤ για τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης στην κατεύθυνση της ανάταξης της ελληνικής οικονομίας, καθώς και για την εικόνα των ελληνικών τραπεζών.
Υπενθυμίζεται ότι η σημερινή συνάντηση έρχεται λίγες μόλις ώρες μετά τη συνάντηση του κ. Βενιζέλου με τον Γερμανό ομόλογό του W. Schaueble, στο Βερολίνο.


www.bankingnews.gr   

Φρίκη!Βρέθηκε ομαδικός τάφος 900 Κούρδων!

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=6808

Οι ιρακινές αρχές ανακοίνωσαν ότι βρήκαν τις σορούς 900 ανθρώπων, οι οποίες φαίνεται να ανήκουν σε Κούρδους που δολοφονήθηκαν από τον Σαντάμ Χουσέιν, σε έναν ομαδικό τάφο που ανακαλύφθηκε κοντά στην Ντιουανίγια. 

    


Οι σοροί ανακαλύφθηκαν στην περιοχή Σαναφίγια, 70 χιλιόμετρα από την Ντιουανίγια, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, που βρίσκετα 160 χιλιόμετρα νότια της Βαγδάτης. 



"Οι 900 σοροί ήταν θαμμένοι σε μία τάφρο", δήλωσε ο Ντάχιλ Σαϊχούντ, τοπικός αξιωματούχος της επιτροπής Δικαιοσύνης και Ευθύνης η οποία είναι επιφορτισμένη με τον εντοπισμό πρώην μελών του κόμματος Μπάαθ, του Σαντάμ Χουσέιν, και με "τη δημοσιοποίηση των εγκλημάτων του καθεστώτος του Σαντάμ". 

   

"Οι πρώτες ενδείξεις μας οδηγούν να σκεφτούμε ότι πρόκειται για Κούρδους. Οι σοροί έχουν μεταφερθεί στο εργαστήριο της Νατζάφ για να γίνει η ταυτοποίησή τους", πρόσθεσε. 

   

Τα θύματα ενδέχεται να δολοφονήθηκαν τη δεκαετία του 1980 οπότε ο πρώην δικτάτορας είχε εξαπολύσει μία αιματηρή εκστρατεία εναντίον των Κούρδων που επιθυμούσαν την αυτονομία τους. 



Τον Απρίλιο οι αρχές είχαν ανακοινώσει ότι ανακάλυψαν ακόμη έναν ομαδικό τάφο, στον οποίο βρίσκονταν 800 σοροί, ανάμεσά τους και γυναικών και παιδιών, στη δυτική επαρχία Ανμπαρ. 
  

Νέο φραστικό επεισόδιο με βουλευτή του ΠΑΣΟΚ

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=78847&catID=1


Αποδέκτης των παραπόνων 15 πολιτών έγινε χθες ο Χρήστος Πρωτόπαπας.

Ο βουλευτής, που είχε πάει σε ταβέρνα στα Μελίσσια, δέχθηκε τα παράπονα παρέας 15 νεαρών, οι οποίοι μόλις τον είδαν να μπαίνει και να κάθεται με την παρέα του κατευθύνθηκαν προς την πλευρά του για να εκφράσουν την αγανάκτηση τους.

Ο κ. Πρωτόπαπας επιβεβαίωσε το γεγονός και όπως είπε, είχε διάλογο μιάμισης ώρας με τους νεαρούς, ενώ ο ίδιος δεν πρόλαβε να φάει.

«Ήταν καμιά 15αριά παιδιά της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Μου είπαν ότι δεν έχουν σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ήρθαν στο τραπέζι και διαμαρτυρήθηκαν για τα επεισόδια στην πορεία» είπε ο κ. Πρωτόπαπας στο Mega και συνέχισε: «Ήμασταν όρθιοι για μιάμιση ώρα. Καταλαβαίνετε ότι και φωνή θα ανεβάσεις, όταν μιλάς με 15 άτομα και φωνή θα κατεβάσεις. Είναι από τα παιδιά που είναι στις πορείες και τις συγκεντρώσεις».


Σοκ στη Χίο - Αλβανός προσπάθησε να σκοτώσει με μαχαίρι την Ελληνίδα φίλη του επειδή του ζήτησε να χωρίσουν

Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/07/blog-post_8804.html

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Χίου από το έγκλημα πάθους ενός Αλβανού ο οποίος μαχαίρωσε την 36χρονη Ελληνίδα με την οποία διατηρούσε σχέση όταν αυτή του είπε να χωρίσουν.

Το πρώην ζευγάρι είχε ερωτική σχέση για σχεδόν τρία χρόνια μέχρι που η κοπέλα είπε στον φίλο της ότι δεν επιθυμούσε να συνεχίσουν τη σχέση τους καθώς ο δεσμός τους είχε κάνει τον κύκλο του.

Αρχικά ο νεαρός έδειξε να το αποδέχεται αλλά στη συνέχεια έβγαλε έναν άλλο εαυτό. Δεν είχαν περάσει ούτε 2 εβδομάδες από τον χωρισμό άρχισε να αναζητά ίχνη της 36χρονης Χιώτισσας, η οποία όμως δεν έδινε κανένα σημείο ζωής στον Αλβανό πρώην φίλο της.

Ο ίδιος τελικά την εντόπισε στο σπίτι κοινών γνωστών στο κέντρο της Χίου και έκανε μία ακόμη προσπάθεια να την πείσει να είναι μαζί. Ακολούθησε έντονος καυγάς και αφού μετά από μία ακόμη άρνηση της κοπέλας, ο ίδιος εκνευρισμένος πήρε ένα μαχαίρι από την κουζίνα και άρχισε να τη μαχαιρώνει!

Η γυναίκα έπεσε αιμόφυρτη στο πάτωμα με τρεις μαχαιριές στον θώρακα, την κοιλιά και την πλάτη, ενώ όσοι ήταν μπροστά στην επίθεση προσπάθησαν να σταματήσουν τον νεαρό δράστη που ήταν σε κατάσταση αμόκ.

Η νεαρή μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, ενώ ο πρώην φίλος της εξαφανίστηκε και αναζητείται από τις αρχές.

Κυβερνήσεις ζητάνε από τη Google διαγραφή αναρτήσεων ιστολογίων!!!

Από το ιστολόγιο http://alldaynews4you.gr/?p=5014

  • Φυσικά ζήτησε και η Ελλάδα και ικανοποιήθηκε πλήρως!!!
Τον Απρίλιο του 2010 η Google αποφάσισε να δημοσιοποιεί δύο φορές το χρόνο τις «ενοχλήσεις»… που δέχεται από τις κυβερνήσεις ανά τον κόσμο και αφορούν είτε το περιεχόμενο που διακινεί είτε τα προσωπικά δεδομένα των ίδιων των χρηστών.
Ενα χρόνο και κάτι μετά, οι … κρατικές παρεμβάσεις όχι μόνο δεν μειώθηκαν (για τα μάτια του κόσμου), αλλά αντιθέτως αυξήθηκαν επικίνδυνα. Το δεύτερο εξάμηνο του 2010 (Ιούνιος – Δεκέμβριος) η εταιρεία που εδρεύει στην Καλιφόρνια αντιμετώπισε τις παρεμβάσεις 26 αναπτυγμένων χωρών (αριθμός ρεκόρ, σύμφωνα με την ίδια την Google), που ζητούσαν να αποκαλυφθούν προσωπικές πληροφορίες χρηστών του Ιντερνετ. Συνολικά τα αιτήματα των κυβερνήσεων ή των αστυνομικών τους αρχών ξεπερνούν τα 14.000 το δεύτερο εξάμηνο του 2010.

Έχει υπερτιμηθεί ο ρόλος των οίκων αξιολόγησης;

Από το ιστολόγιο http://www.xrimanews.gr/


XRIMANEWS.GRΗ υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Πορτογαλίας κατά τέσσερις βαθμίδες στην κατηγορία «junk» από την Moody´s έρχεται την ώρα που εντείνονται οι αντιδράσεις και οι επικρίσεις για το ρόλο των οίκων αξιολόγησης. Αναφερόμενη στον ρόλο των οίκων η Άγκελα Μέρκελ υπογράμμισε πως η ίδια εμπιστεύεται περισσότερο τις αξιολογήσεις της τρόικας για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. «Δεν θα επιτρέψουμε να μας στερήσουν την ικανότητα να κρίνουμε και να αποφασίζουμε», είπε χαρακτηριστικά η καγκελάριος.
 
Τα όσα μετέδωσε όμως σήμερα το πρωί η γερμανική κρατική τηλεόραση δείχνουν μια διαφορετική εικόνα για τον ρόλο των οίκων στη διαδικασία λήψης των πολιτικών αποφάσεων. Σύμφωνα με αυτή στις επαφές που είχαν προ δυο περίπου εβδομάδων Μέρκελ και Σαρκοζί για τη συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στο δεύτερο πακέτο διάσωσης, κάθονταν στο ίδιο τραπέζι και εκπρόσωποι της Fitch. Το θέμα σχολίασε στο πρωινό μαγκαζίνο ο Χάινερ Φλάσμπεκ, επικεφαλής οικονομολόγος της οργάνωσης του ΟΗΕ για το παγκόσμιο εμπόριο και την ανάπτυξη:
 
«Εάν ήταν όντως έτσι, πρόκειται για σκάνδαλο. Οι οίκοι αξιολόγησης έχουν ‘υπεραξιολογηθεί’ καθώς στο μεταξύ κάνουν πράγματα, όπως να αξιολογούν κράτη, που δεν είναι καν στο πεδίο των αρμοδιοτήτων τους. Είναι θεμιτό να αξιολογούν μια επιχείρηση για λογαριασμό μιας τράπεζας, αλλά τα κράτη είναι τελείως διαφορετικά μεγέθη και τα κράτη κόβουν χρήμα. Και πριν καν το χρήμα αυτό φτάσει στο κράτος, αποφασίζουν άλλοι πώς θα διατεθεί. Πρόκειται για μια ανωμαλία».
 

ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ;

Από το ιστολόγιο http://www.sofokleous10.gr/

greeceΑν και θεωρούμε λύση έσχατης ανάγκης την επιστροφή της χώρας μας στη δραχμή, έχουμε την άποψη πως η Ελλάδα οφείλει να το σκεφθεί σοβαρά, εάν δεν βοηθηθεί με ένα σχέδιο Marshall, στα πλαίσια μίας νέας συμφωνίας (new deal)

Στο άρθρο μας «Λιτότητα δραχμή ή υποτίμηση» είχαμε αναφέρει τα εξής (συμπληρώνουμε στο τέλος άρθρο των Financial Times από την Sofokleous10, όπου αναλύονται τα απίστευτα δυσμενή για την Ελλάδα σχέδια των γαλλικών τραπεζών):

Είναι προφανές ότι η «βοήθεια» εκ μέρους της Ευρώπης, στην οποία συμμετέχει μετά από την ακατανόητη πρόσκληση της Γερμανίας το ΔΝΤ, όχι μόνο δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα αλλά, αντίθετα, έχει οδηγήσει τη χώρα μας σε μία καταστροφική ύφεση, η οποία μέρα με την ημέρα επιδεινώνεται.

Μανώλης Κυπραίος: "Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ με άφησαν ανάπηρο"

Από το ιστολόγιο http://www.cosmo.gr/News/Hellas/332183.html

Συνταράσσει με το σθένος του και τη δύναμη ψυχής ο άτυχος δημοσιογράφος, Μανώλη Κυπραίου, ο οποίος έχασε πλήρως την ακοή του, καθώς κάλυπτε ρεπορτάζ και επειδή αντιμετώπισε την ωμή και άκρως αδικαιολόγητη βία των αστυνομικών δυνάμεων, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας, στις 15/06.
Μιλώντας στον Εξάντα, ο κ. Κυπραίος, περιέγραψε πως άνδρας των ΜΑΤ, εκτόξευσε χειροβομβίδα κρότου λάμψης εναντίον του, σε απόσταση αναπνοής από το κεφάλι του.

Οι οίκοι αξιολόγησης βαθμολογικά χρεοκοπούν την Ελλάδα - Ύστατες προσπάθειες να διασωθεί το rollover και να αποφευχθεί το πιστωτικό γεγονός και η πληρωμή των CDS

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

Το selective default είναι πλέον μονόδρομος.
Μπορεί η ΕΕ και η ΕΚΤ να αναζητούν ως λύση τον οίκο αξιολόγησης DRBS από τον Καναδά ο οποίος δεν έχει βαθμολογήσει την Ελλάδα για να διασώσει τις ελληνικές τράπεζες από την κατάπτωση των collaterals ύψους 141 δις ευρώ.
Μπορεί το International Institute of Finance  το διεθνές ινστιτούτο χρηματοοικονομικής να επεξεργάζεται μαζί με τις τράπεζες τροποποίηση του γαλλικού σχεδίου για το rollover του ελληνικού χρέους με μετακύλιση του 70% του χρέους, το οποίο  θα βασίζεται σε ένα κουπόνι (floating coupon) και  οποίο θα ορίζεται από το 3μηνιαίο Euribor συν 1,7-1,8%. Ουσιαστικά θα πρόκειται για κυμαινόμενο επιτόκιο.
Μπορεί ο επικεφαλής του IIF Dallara να έχει προτείνει την  σύσταση ενός fund ύψους 50 δισ. ευρώ που θα επαναγοράσει από τη δευτερογενή αγορά ελληνικό χρέος.
Μπορεί η ISDA δηλαδή η Διεθνής Ένωση Swaps και Παραγώγων να προβλέπει ότι δεν θα υπάρξει πιστωτικό γεγονός αλλά το γεγονός είναι ότι η Ελλάδα βαθμολογικά θα χρεοκοπήσει.
Η Ελλάδα θα βαθμολογηθεί με selective default επιλεκτική χρεοκοπία ή  restricted default περιορισμένη χρεοκοπία. 

Κίνημα σωτηρίας της Ελλάδας ...στο Hollywood!

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=7&art_id=6806

Οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις των Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα, η δυσφορία και η απόγνωση του ελληνικού λαού, η βίαιη στάση της αστυνομίας και τα εκτεταμένα επεισόδια που συνέβησαν τις τελευταίες μέρες, συγκίνησαν ολόκληρη την υφήλιο. Τα διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν συνεχώς ειδήσεις από την Ελλάδα και τα οι εικόνες από το Σύνταγμα κάνουν τον γύρο του κόσμου.
Μέσα στο ζοφερό κλίμα, μία ηλιαχτίδα ελπίδας γεννήθηκε στους κόλπους του Hollywood.

Η ένοχη σιωπή των νεο – πατριωτών για μία πατρίδα που χάνεται

Από το ιστολόγιο http://kostasxan.blogspot.com/2011/07/blog-post_9603.html


Εθνικά θέματα. Απαγορευμένα θέματα. Στις ημέρες που ζούμε, σχεδόν κανείς δεν μιλάει γι αυτά! Πέρα από κάποιες ιστοσελίδες και ελάχιστα ιστολόγια, επικρατεί μία άνευ προηγουμένου σιωπή…! Η λέξη έθνος με όλα της τα παράγωγα έχει διαγραφεί επισήμως από τους σημερινούς κυβερνώντες...

Τι συμβαίνει; Πώς είναι δυνατόν να μαθαίνουμε πως κινδυνεύουμε να απωλέσουμε πλήρως την εθνική μας κυριαρχία και κανείς ή σχεδόν κανείς «σοβαρός» αναλυτής ή δημοσιογράφος να μην αναφέρεται στην σοβαρότητα του θέματος αυτού;

Γράφω από τη Θράκη. Την απομακρυσμένη αυτή γωνιά της της πατρίδας όλων ή σχεδόν όλων μας. Από την Θράκη που καθημερινά απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο από το κράτος των Αθηνών. Όπως απομακρύνεται και το Καστελόριζο, ολόκληρο το Ανατολικό Αιγαίο, η Γαύδος, η κεντρική και η Δυτική Μακεδονία, αλλά και η Ήπειρος…

Προκλήσεων συνέχεια...

Από το ιστολόγιο http://epontos.blogspot.com/2011/07/blog-post_7245.html
του Θεόφιλου Κωτσίδη

Πριν από ένα μήνα περίπου στην ιστοσελίδα της «Ανοιχτής Διακυβέρνησης» http://opengov.gr την οποία χειρίζεται το πολιτικό γραφείο του πρωθυπουργού και συγκεκριμένα στην υπηρεσία της ιστοσελίδας όπου αναρτώνται οι προσκλήσεις ενδιαφέροντος για την πλήρωση καίριων θέσεων ευθύνης στον κυβερνητικό και στον κρατικό μηχανισμό (Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς Υπουργείων, Διοικήσεις δημόσιων οργανισμών και φορέων, επιστημονικό προσωπικό κ.α.) και συγκεκριμένα στην Φόρμα Υποβολής υπήρχε η κατηγορία «ΓΛΩΣΣΕΣ», όπου ο ενδιαφερόμενος – υποψήφιος όφειλε να επιλέξει για τη «ΜΗΤΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ», τη «ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΗΤΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ» και για άλλες «ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ» που ομιλεί και χειρίζεται. Η επιλογή σε κάθε μία από αυτές τις υποκατηγορίες επρέπε να γίνει από μία λίστα που διατίθεται από τον διαδικτυακό τόπο.

Στη λίστα των γλωσσών από τις οποίες πρέπει να επιλέξει ο ενδιαφερόμενος – υποψήφιος συμπεριλαμβάνονται δεκάδες γλώσσες από ολόκληρη την υφήλιο με πρώτη τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

Μέχρι εδώ όλα καλά!

Ωστόσο σοβαρότατα ερωτηματικά προκάλεσε μεταξύ άλλων η καταγραφή στην κατηγορία των ξένων γλωσσών και των εξής επιλογών: «ΠΟΝΤΙΑΚΑ, ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΑ, ΒΛΑΧΙΚΑ»!

Βλέπετε ακόμα τηλεόραση;;;Για δείτε κι αυτό το αποκαλυπτικό βίντεο

Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/07/blog-post_1987.html


Αφού βρίσκεται χρόνο και τον ξοδεύεται εκεί, χαρά στο κουράγιο σας…
Η τηλεόραση είναι αναισθητικό για τον πόνο της σύγχρονης ζωής. – Atrid Alauda.

Αν μεγαλώσετε την εικόνα και κοιτάξετε το κέντρο της για 2 λεπτά θα εισέλθετε σε κατάσταση ...
ήπιας ύπνωσης παρόμοιας με την κατάσταση που βρισκόμαστε όταν παρακολουθούμε τηλεόραση.
Η περιφερειακή όραση θολώνει, το σώμα χαλαρώνει, και γίνεστε δεκτικοί στις υποβολές…. Τζάμπα ηρεμιστικά …
Σε παρόμοια κατάσταση βρίσκεστε όταν βλέπετε τηλεόραση…
Δείτε το VIDEO παρακάτω!!!

Έρχεται το τέλος; - Μοιραία και πάλι η Γερμανία για την Ευρώπη...

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/
Τις "κουμπάρες" παίζουν στην Ευρώπη ενώ η Ελλάδα, αλλά και άλλες χώρες του νότου βυθίζονται: Η Γερμανία αρνείται πεισματικά την μόνη λύση που μπορεί αν δώσει σωτηρία στο κοινό νόμισμα: Την χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής (να τυπωθεί επιπλέον χρήμα) - η μοναδική λύση στο τεράστιο πρόβλημα της ρευστότητας - ζώντας με τον μεσοπολεμικό εφιάλτη του πληθωρισμού και σε λίγο θα ψάχνουν να βρουν τι έφταιξε και το ευρώ εξαφανίστηκε. Η κατακόρυφη άνοδος των spread στην Περιφέρεια (κοντά στις 1000 μονάδες στην Πορτογαλία, στα επίπεδα των 1.370 μονάδων στην Ελλάδα ) και η έντονη αύξηση σε Ιρλανδία, Ισπανία και Ιταλία. Στο Παρίσι κατατέθηκε η νέα γαλλική πρόταση για το roll over των ελληνικών ομολόγων, αλλά "κάηκε" αμέσως: Σύμφωνε με μελέτη του CEPS, του Κέντρου Οικονομικών Μελετών των Βρυξελλών μόνο οι τόκοι για την Ελλάδα θα έφταναν στο 8,6% του ΑΕΠ της χώρας ως το 2014!

Για τον βουλευτή Αθανασιάδη 17 χιλιάδες ευρώ,είναι 3 έξοδοι σε ψαροταβέρνα!!!Aκούστε το όσοι δεν έχετε να πάρετε γάλα στο παιδί σας...

ΠΗΓΗ peripatris