Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Σιχαμερή οικονομική ανάλυση της φωτογραφίας

Από το ιστολόγιο http://alldaynews4you.gr/?p=4455


Ας μου επιτραπεί να κάνω μιά σιχαμερή οικονομική ανάλυση της φωτογραφίας :
Ο διωκόμενος, πληρώνει και με το παραπάνω τους μισθούς των διωκτών του οι οποίοι πληρώνονται για να του παρέχουν Ασφάλεια-Δημόσια Τάξη.
Όμως οι πολιτικοί μας μεσάζοντες, παρακρατούν και απο τους δύο, ποσό που μειώνει τους μισθούς τουλαχιστον στο 50%. Επειδή έχουν καταλάβει την ΕΞΟΥΣΙΑ, ΔΙΝΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕΣ στους μέν
και μπορούν και ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ την ζωή του δέ. Μας θεωρούν όλους ΙΚΕΤΕΣ.
Απο μιά ματιά στην φωτογραφία λοιπόν και χωρίς άλλη γνώση του υπόβαθρου, απλώς μπορούμε να συμπεράνουμε οτι ο Έλληνας ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ πληρώνει ΦΟΡΟΥΣ για να τρώει το ξύλο της αρκούδας.
Υ.Γ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΣΤΟΧΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ SEEGREEK ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ

………..Τελικά τον πιάσατε τον … «αλήτη»;……

ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ  ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΠΟΣΟ ΠΙΣΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΔΕΡΦΙΑ………

Από το Μεσοπρόθεσμο στα... deal της κρίσης!

Από το ιστολόγιο http://www.sofokleous10.gr/

greece_in_financial_trouble_741789Οι τραπεζίτες σε θέση... μάχης για συγχωνεύσεις - Ανανεώνονται οι φήμες για προσέγγιση Εθνικής και Eurobank, κλειδί το Ταμιευτήριο - Χωρίς έγκριση της Βουλής οι ιδιωτικοποιήσεις, ανοίγει ο δρόμος για εκποίηση σε... fast track - Αναμένεται εκδήλωση ενδιαφέροντος από ομίλους του άξονα Γαλλίας-Γερμανίας και από τους «βαρόνους» της ελληνικής επιχειρηματικότητας
Μετά τις δραματικές εξελίξεις που οδήγησαν στην επεισοδιακή έγκριση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και φέρνουν το «πράσινο φως» από το αποψινό Eurogroup για την πέμπτη δόση του δανείου των 110 δισ. ευρώ και για το νέο μεγάλο «πακέτο» χρηματοδοτήσεων μέχρι τα μέσα του 2014, η Αθήνα γίνεται το επίκεντρο μεγάλων επιχειρηματικών και τραπεζικών deal, που αναμένεται να εκδηλωθούν σε δύο βασικούς άξονες: στο τραπεζικό σύστημα, αλλά και στις διαδικασίες-εξπρές για την εκποίηση και αξιοποίηση μεγάλων φιλέτων της δημόσιας περιουσίας.
Οι τραπεζίτες περιμένουν την τελική συμφωνία για την «ανακύκλωση» (roll-over) ελληνικού χρέους από τους ιδιώτες πιστωτές, που θα περιλαμβάνεται στο συνολικό «πακέτο» για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας μέχρι τα μέσα του 2014. Το Eurogroup που συνεδριάζει απόψε με τηλεδιάσκεψη των υπουργών, αντί της προγραμματισμένης αυριανής συνεδρίασης, αναμένεται να κλείσει τη συμφωνία για το χρηματοδοτικό «πακέτο», που θα αθροίζει νέα δάνεια από τα κράτη της ευρωζώνης και το ΔΝΤ, έσοδα ιδιωτικοποιήσεων της κυβέρνησης, αλλά και τη συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών, για να φθάσει σε ένα ποσό της τάξεως των 160 δισ. ευρώ τουλάχιστον, στο οποίο περιλαμβάνονται και τα 45 δισ. ευρώ που μένουν από το πρώτο δάνειο των 110 δισ. ευρώ.
Σχολιάζοντας τη σύγκληση του Eurogroup μια ημέρα νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό και με τηλεδιάσκεψη, αντί της φυσικής παρουσίας των υπουργών στη συνεδρίαση, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών σχολίαζαν την επίσπευση ως θετικό γεγονός. «Η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του Εφαρμοστικού Νόμου λειτουργεί διεθνώς υπέρ της αξιοπιστίας της χώρας και αποτελεί τη βάση για την αυριανή συζήτηση στο Eurogroup», τόνιζαν.

Επίθεση στο ευρώ - Η Moody's απειλεί με υποβάθμιση 10 Γερμανικές τράπεζες


image

Ο οίκος αξιολόγησης Moody's ανακοίνωσε σήμερα ότι ενδέχεται να υποβαθμίσει πάνω από δέκα γερμανικές τράπεζες του δημόσιου τομέα, γνωστές ως Landesbanken, καθώς εξασθενεί η πολιτική βούληση για την παροχή βοήθειας στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα.

«Οι υποθέσεις ότι υπήρχε σχετικά υψηλή συστημική υποστήριξη της αξιολόγησης του μακροπρόθεσμου χρέους των τραπεζών του δημοσίου τομέα της Γερμανίας αμφισβητείται όλο και περισσότερο, από την υποχώρηση της πολιτικής βούλησης όσον αφορά την υποστήριξη της διάσωσης των τραπεζών», ανέφερε η Καταρίνα Μπάρτεν, υψηλόβαθμο στέλεχος του Μούντις, σε ανακοινωθέν της.

Η Μπάρτεν είπε ότι επανεξετάζεται η αξιολόγηση 12 τραπεζών και είναι πιθανή η υποβάθμισή τους.

Ηλεκτρονικό «Πόθεν έσχες» για 5,5 εκατ. φορολογούμενους – Θα δηλώνονται καταθέσεις, μετοχές, έργα τέχνης – Ποιοι θα πληρώσουν το Τέλος των 300 ευρώ

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     Τραπεζικές καταθέσεις, μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια, αλλά και οποιεσδήποτε άλλες επενδύσεις σε κινητές και ακίνητες αξίες, όπως είναι τα έργα τέχνης θα πρέπει να δηλώνονται στο ηλεκτρονικό «Πόθεν Έσχες» που προωθεί η κυβέρνηση για 5,5 εκατ. φορολογούμενους.
Το θέμα του ηλεκτρονικού «Πόθεν Έσχες» αποκάλυψε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε ομιλία του στη Βουλή για τον εφαρμοστικό νόμο.

Σύμφωνα με τον υπουργό στα σχέδια της κυβέρνησης είναι το ηλεκτρονικό έντυπο να το υποβάλλουν υποχρεωτικά όλοι οι φορολογούμενοι και στο οποίο θα αναγράφουν το σύνολο της περιουσίας τους.
Η μορφή του ηλεκτρονικού Πόθεν Έσχες αλλά και ο χρόνος υποβολής του είναι κάτι το οποίο θα εξετάσει το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση.
Όταν δηλαδή ξεκινήσουν οι συζητήσεις με τους Κοινωνικούς Εταίρους για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος και την καθιέρωση νέων μηχανισμών για τον έλεγχο των πολιτών.
Προς τον παρόν αυτό που απασχολεί τώρα την κυβέρνηση είναι το εισπρακτικό κομμάτι του Μεσοπρόθεσμου μετά την ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου.
Η «τρύπα» των 3,2 δις. ευρώ στα κρατικά ταμεία δεν επιτρέπει στον Ευάγγελο Βενιζέλου να εξαιρέσει από το φετινό έκτακτο Τέλος των 300 ευρώ, τους νέους που απασχολούνται με σχέση εξαρτημένης εργασίας και αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών.
Κατά πως φαίνεται ακόμη και αυτοί θα συνεισφέρουν στους φόρους του Μεσοπρόθεσμου. Και μαζί με αυτούς χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι, κατ΄ ουσία μισθωτοί οι οποίοι εκτός της επιβάρυνσης φόρου εισοδήματος από τη μείωση του αφορολογήτου ορίου στα 8.000 ευρώ και της εισοδηματικής εισφοράς θα πληρώσουν και το "χαράτσι" των 300 ευρώ.
Το Τέλος έρχεται προσθετικά στις αυξήσεις του φόρου εισοδήματος και της επιβολής του κεφαλικού φόρου. 

Πόσοι αστυνομικοί μπορούν να φυλάνε έναν υπουργό; Στην Ελλάδα μέχρι και 45!

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=7&art_id=6692

Πόσοι αστυνομικοί μπορούν να φυλάνε έναν υπουργό; Αν πιστέψουμε όσα αναφέρουν οι γείτονες του κ.Παπουτσή,του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, οι “εγκέφαλοι” της ΕΛΑΣ , έκριναν ότι τα μέτρα ασφαλείας πρέπει να ενταθούν στην οικία του υπουργού στο Χολαργό και από χθες τουλάχιστον 45 αστυνομικοί πεζοί ή με μηχανές έχουν αναλάβει τη φρούρησή του!

Την είδηση μας μεταφέρει ο στρατηγός ε.α Δημήτρης Αλευρομάγειρος,ο οποίος κάνει και μια σύγκριση με το τι συμβαίνει σε άλλες χώρες του κόσμου.

Ή μας δουλεύουν ψιλό γαζί, ή είμαστε μεγάλα κορόιδα

Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/07/01/110109/


Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν σχετικά με την οικονομία και την κυβέρνηση. Ή μας δουλεύουν ψιλό γαζί ή είμαστε μεγάλα κορόιδα. Το αποτέλεσμα ένα και το αυτό. Ο ελληνικός λαός δεν είναι όμηρος ανίκανων ανθρώπων αλλά επικίνδυνα δολοπλόκων. Έχουν στήσει μια φάμπρικα τρόμου γύρω από πιθανή χρεοκοπία και παίζουν με το λαϊκό συναίσθημα.
Για το Eurogroup που αναβλήθηκε την Κυριακή αφού η Ελλάδα συμμορφώθηκε, ψήφισε το Μεσοπρόθεσμο και, ω του θαύματος ,θα πάρουμε τη δόση, τα γράψαμε σε προηγούμενη ανάρτηση.
Αλλά μια δήλωση του Ευ. Βενιζέλου μας βάζει σε σκέψεις για το στημένο παιχνίδι. Ο νέος τσάρος μας λέει τώρα, σε συνέντευξή του στο Reuters ότι η Ελλάδα επιστρέφει σε ρυθμούς ανάπτυξης από το 2012. «Αυτή είναι η υποχρέωσή μας, η ελπίδα και ο στόχος μας. Να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη τον επόμενο χρόνο», δήλωσε ο Βενιζέλος. «Διότι χωρίς ανάπτυξη δεν είναι δυνατόν να πετύχουμε τους στρατηγικούς μας στόχους».
Φυσικά από τέτοιες δηλώσεις είχαμε πήξει και με τον κ. Παπακωνσταντίνου. Έβαζαν στόχους αλλά ποτέ δεν τους πέτυχαν.

Αποκαταστήστε το "αίσθημα του δικαίου" στον πολίτη. "Ξηλώστε" τους υπεύθυνους της ντροπής!

Από το ιστολόγιο http://www.epirus-ellas.gr/2011/07/blog-post_4837.html
Γράφει ο Τρύφωνας*.
Περάσαν ήδη δύο μέρες από τα έκτροπα που έγιναν στην Αθήνα. Με πιο ήρεμη σκέψη, αλλά και πιο ήπια νεύρα, γράφω αυτές εδώ τις γραμμές σε απάντηση στην προηγούμενη δημοσίευσή μας αλλά και σαν απάντηση στις δηλώσεις της Ντόρας.

Κύριοι και κυρίες...
Το αίμα από τα σπασμένα κεφάλια ακόμη δεν έχει στεγνώσει.
Ούτε οι πόνοι έχουν φύγει.
 Δεν γράφω κατά της Ελληνικής Αστυνομίας, που αναγνωρίζω το έργο της, αλλά ούτε και επιθυμώ να "βγει" αυτή η εικόνα. Όμως ο εκνευρισμός μου είναι αφάνταστος!  Και αν είμαστε στην επαρχία και μακριά από την Αθήνα ίσως έτσι τα πράγματα να τα βλέπουμε πιο αντικειμενικά. Όλα αυτά που έγιναν είναι ντροπή!.......

Κανείς μας (και εγώ) δεν αμφισβητεί το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας. Μιας  Αστυνομίας  όμως...
 έτσι όπως πρέπει να είναι.
Μιας Αστυνομίας που να διασφαλίζει την ήρεμη και ακίνδυνη ζωή για κάθε πολίτη.
Μιας Αστυνομίας που δεν θα λειτουργεί σαν ιδιωτική επιχείρηση, αλλά ούτε και σαν εισπρακτικός μηχανισμός.

Ο Δήμος Πάτρας κόπτεται για την «ένταξη» των λαθρομεταναστών!


Από το ιστολόγιο http://www.elkosmos.gr/
patra-600xΣτην Πάτρα της ανεργίας και των μυρίων προβλημάτων, κάποιοι κόπτονται για την "ένταξη" των λαθρομεταναστών και όχι μόνο αυτό, αλλά την προωθούν κιόλας! Συγκεκριμένα, η Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχείρηση Πατρών (ΑΔΕΠ ΑΕ), ως εταίρος στο πρόγραμμα SPARDA (Shaping Perceptions and Attitudes to Realize the Diversity Advantage), ουσιαστικά ένα πρόγραμμα που θέτει θεμέλια για την πολυπολιτισμικότητα, διοργάνωσε το διήμερο 30 Ιουνίου-1 Ιουλίου, ένα διήμερο σεμινάριο στην Αγορά Αργύρη. Το θέμα: διαχείριση επικοινωνίας, ΜΜΕ και... ένταξη μεταναστών! Στην Πάτρα, στην πόλη που υποφέρει όσο καμία από την παρουσία ορδών λαθρομεταναστών!
Εισηγητές, όπως μάθαμε, θα είναι «εξειδικευμένο προσωπικό» του Συμβουλίου της Ευρώπης... Είναι πλέον σαφές τοις πάσι, τι επιχειρούν να κάνουν στην Ελλάδα, οι χαρτογιακάδες της Γηραιάς Ηπείρου, οι οποίοι προδίδουν τους Ευρωπαίους: να τη μετατρέψουν σε πολυεθνικό σκουπιδοτενεκέ. Όμως, όσον αφορά στη δημοτική αρχή της Πάτρας, ακόμα και αν η πρόθεση ήταν η είσπραξη χρημάτων, θα έπρεπε να έχουν ληφθεί υπόψη τα όσα έχει «τραβήξει» η πόλη από την παρουσία των λαθρομεταναστών και την εγκληματικότητα που αυτή συνεπάγεται. Επίσης: είναι καιρός κάποιοι να θέσουν θέμα στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τις προτεραιότητες και το πώς και το γιατί στη διαχείριση των χρημάτων των Ευρωπαίων φορολογουμένων.

Με τα όπλα οι κομμάντο του Λιμενικού ... "έπεισαν" τους ακτιβιστές!

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

(Ανανέωση 20.31): Υπό την απειλή των όπλων της ειδικής δύναμης του Λιμενικού οι ακτιβιστές δέχθηκαν να επιστρέσουν στο Πέραμα οι επιβαίνοντες του υπό αμερικανική σημαία πλοίου «The Audacity of Hope».
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει μέσω του twitter ένας από τους επιβαίνοντες ο δημοσιογράφος του CNN Phil Black «μετά την απειλή με όπλα από τους κομάντος του λιμενικού για επέμβαση στο πλοίο το "The Audacity of Hope" επιστρέφει στο λιμάνι συνοδευόμενο απο σκάφη του λιμενικού».
Οι ακτιβιστές που βρίσκονται στο «Audacity of Hope», αλλά και όσοι βρίσκονται ακόμη στην Αθήνα, δήλωναν αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν το ταξίδι και να φέρουν εις πέρας την ανθρωπιστική αποστολή, καταγγέλοντας την ελληνική κυβέρνηση για συνεργασία με την κυβέρνηση του Ισραήλ.
Λίγο μετά τις 7 άρχισε ένα θρίλερ όταν οι επιβαίνοντες αναρτούσαν μηνύματα σύμφωνα με τα οποία οι κομάντος του λιμενικού τους απειλούσαν με όπλα και με επέμβαση σε περίπτωση που δεν επέστρεφαν στο λιμάνι.
Αξίζει να σημειωθεί πως από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος η μοναδική ενημέρωση που υπήρχε ήταν πως το «πλοίο έφυγε παράνομα από τα ναυπηγεία Περάματος» χωρίς να δίνονται περαιτέρω διευκρινίσεις.
----------------------------------------------------------------------------------------------
(Αρχικό κείμενο): Ρεσάλτο από τους λιμενικούς ανοικτά του Πειραιά στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Σαλαμίνα και την Αίγινα στο πλοίο με αμερικανική σημαία που επιχείρησε να αποπλεύσει χωρίς άδεια για την Γάζα. Το πλοίο αναχώρησε νωρίς το απόγευμα από το Πέραμα αλλά ακινητοποιήθηκε από πλήρωμα του σκάφους του Λιμενικού, καθώς, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής είχε αποφασίσει την απαγόρευση του απόπλου των πλοίων με ελληνική και ξένη σημαία από τα ελληνικά λιμάνια με προορισμό τη θαλάσσια περιοχή της Γάζας.

Σαφώς βρισκόμαστε ενώπιος μιας κρίσης η οποία δεν ξέρουμε πως μπορεί να εξελιχθεί δεδομένου ότι υπάρχει αποφασιστικότητα από την πλευρά των επιβαινόντων στο καράβι.
Το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, με διαταγή του στις Λιμενικές Αρχές, λαμβάνει όλα τα κατάλληλα μέτρα για την εφαρμογή της απόφασης.
Στο πλαίσιο αυτό, έχουν ήδη δοθεί εντολές στις Λιμενικές Αρχές της χώρας για την επίδοση στους πλοιάρχους των πλοίων ανεξαρτήτως σημαίας της σχετικής αγγελίας προς ναυτιλομένους, στην οποία προσδιορίζεται ο θαλάσσιος χώρος ναυτικού αποκλεισμού από το Ισραήλ. Ειδικότερα για τα πλοία υπό ελληνική σημαία θα πραγματοποιούνται σχετικές εγγραφές στα ημερολόγια γέφυρας μαζί με επίδοση τόσο της παραπάνω Αγγελίας όσο και της ανακοίνωσης του Υπουργείου Εξωτερικών, ημερομηνίας 22 Ιουνίου 2011.
Επίσης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα υπάρχει συνεχής ηλεκτρονική επιτήρηση του ευρύτερου χώρου της Ανατολικής Μεσογείου για την καταγραφή, όπου τούτο είναι δυνατό, των κινήσεων πλοίων που τυχόν θα συμμετάσχουν σε ανάλογη κίνηση. Επιπλέον, θα πραγματοποιούνται αστυνομικής φύσεως έλεγχοι σε επιβάτες και πληρώματα, ενώ υπάρχει συνεργασία με τοπικές αστυνομικές και τελωνειακές αρχές για εντατικούς ελέγχους επί θεμάτων αρμοδιότητάς τους.
Γενικά επιδεικνύεται αποφασιστικότητα να μην αφεθεί κανένα σκάφος που θα περάσει από τα ελληνικά χωρικά ύδατα να πλεύσει προς Ισραήλ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Έλεγχος του σπιτιού με τη σκέψη Επιτυχής δοκιμή τεχνολογίας που επιτρέπει τον έλεγχο συστημάτων με τηλεπάθεια

Σχόλιο ιστολογίου μας : Για να δείτε το βίντεο μπείτε για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο.
Δείτε ένα βίντεο με τη χρήση του συγκεκριμένου συστήματος για τον έλεγχο ενός υπολογιστή μέσω νοητικών εντολών. Ο χρήστης καταφέρνει να στείλει ένα -e-mail χωρίς να ακουμπήσει το πληκτρολόγιο

Λονδίνο

Απόλυτα επιτυχής ήταν η δοκιμή μιας επαναστατικής τεχνολογίας που επιτρέπει τον έλεγχο διαφόρων συστημάτων με τη σκέψη. Το BCI είναι μια τεχνολογία διεπιφάνειας εγκεφάλου πάνω στην οποία αναπτύχθηκε ένα νέο σύστημα που υπόσχεται να αλλάξει τον σύγχρονο τρόπο ζωής προσφέροντας στους χρήστες της τη δυνατότητα να ελέγχουν τις οικιακές συσκευές αλλά και όλα τα υπόλοιπα συστήματα λειτουργίας του σπιτιού με το μυαλό τους.

Το νέο σύστημα αποτελείται από έναν ηλεκτροεγκεφαλογράφο, τα ηλεκτρόδια του οποίου καταλήγουν σε ένα σκουφάκι το οποίο φορά ο χρήστης. Το σύστημα συλλαμβάνει τα εγκεφαλικά σήματα, τα «μεταφράζει» και τα μετατρέπει σε νοητικές εντολές ελέγχου.

Η Ευρωπαϊκή Κομισιόν προειδοποιεί για τον περιορισμό του διαδικτύου


Από το ιστολόγιο http://www.secnews.gr/archives/16340
european union Η Ευρωπαϊκή Κομισιόν προειδοποιεί για τον περιορισμό του διαδικτύου Η πρόεδρος της Digital Agenda από την Ευρωπαϊκή Κομισιόν υποστηρίζει ότι το διαδίκτυο πρέπει να παραμείνει μια ανοιχτή πλατφόρμα που διασφαλίζει την πλήρη αξιοποίηση του και ωφελεί την οικονομική ανάπτυξη καθώς και την καινοτομία.
Η Neelie Kroes σε μια συνάντηση στο Παρίσι επεσήμανε πως οποιαδήποτε ενέργεια παρακολούθησης του διαδικτύου<…>
που αφορά προσωπικά οφέλη για τα διάφορα κράτη θα έχει μόνο αρνητικές επιπτώσεις.
Όπως δήλωσε γνωρίζει ότι υπάρχει πολιτική, νομική και οικονομική πίεση για τον περιορισμό του διαδικτύου και πολλές φορές αυτή πηγάζει από αξιόπιστες πηγές που αφορούν την προστασία των προσωπικών δεδομένων, αλλά ορισμένες φορές οι πράξεις αυτές είναι απλά διαδικασίες παρακολούθησης και ελέγχου.
Τέτοιες ενέργειες όπως δηλώνει, είναι καθαρά αντιδημοκρατικές και θα έχουν αρνητικά αποτελέσματα για την καινοτομία, την πολυπλοκότητα και την οικονομική ανάπτυξη. Το διαδίκτυο είναι γνωστό για τον παγκόσμιο χαρακτήρα του, όπου ο καθένας μπορεί να επικοινωνεί με οποιονδήποτε.
Η διασφάλιση των χρηστών θα πρέπει να απασχολεί όλους τους ενδιαφερόμενους και προτείνεται η συνεργασία όλων για την επίλυση αυτού του προβλήματος. Οι δυνατότητες του διαδικτύου θα είναι πλήρως αξιοποιήσιμες μόλις οι χρήστες αποκτήσουν εμπιστοσύνη σε αυτό. Η καταπολέμηση του ηλεκτρονικού εγκλήματος και η διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων θα πρέπει να απασχολεί τις κυβερνήσεις, ώστε να προχωρήσουν στις κατάλληλες ενέργειες.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ

Από το ιστολόγιο http://anti-antiprosopeusi.blogspot.com/

ΣΑΣ ΞΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΑΥΤΗ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ - ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ - ΑΦΡΙΚΗ ( ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΞΕΡΕΙ ) ΔΙΑΔΗΛΩΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ !!!! 

ΕΦΕΤ: Ανάκληση προϊόντων με E. coli

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/

Κατεψυγμένα προϊόντα κρέατος από τη Γερμανία, μολυσμένα με το παθογόνο βακτήριο E. coli O157, εντοπίστηκαν από ελέγχους του ΕΦΕΤ στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα από την Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Πρόκειται για κατεψυγμένο προϊόν κιμά από βοδινό κρέας και κατεψυγμένα πικάντικα σουτζουκάκια από βοδινό κρέας, τα οποία διακινούνται από την εταιρεία LIDL.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση και απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων προϊόντων από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί τα προϊόντα αυτά να μην τα καταναλώσουν.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Γιώργος Νυχάς το στέλεχος που εντοπίστηκε στα προϊόντα που διακινήθηκαν μέσω της Lidl δεν είναι το ίδιο με αυτό που εντοπίστηκε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά είναι εξίσου επικίνδυνο.

«Οι καταναλωτές δεν πρέπει να ανησυχούν, γιατί όλο αυτό δείχνει πόσο καλά αντανακλαστικά έχει ο ΕΦΕΤ, καθώς κατά τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων και σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, που έκανε την ανάλυση, εντοπίστηκε η μολυσμένη παρτίδα και ζητήθηκε η άμεση απόσυρσή της», τόνισε ο κ. Νυχάς.

Συγκεκριμένα πρόκειται: κατεψυγμένο προϊόν κιμά από βοδινό κρέας, σε κλειστή συσκευασία των 500 g (2 Χ 250 g), με την εμπορική επωνυμία «Marvest», που διακινήθηκε από τη γερμανική επιχείρηση «Griechenland Rind, Vion Hilden GmbH» (Westring 21, D-40721, Hilden) στην ελληνική εταιρεία «LIDL Hellas & ΣΙΑ Ο.Ε.».

Το εν λόγω προϊόν έχει αριθμό παρτίδας L91185010 και ημερομηνία λήξης 6-11-2011, και κατεψυγμένα πικάντικα σουτζουκάκια από βοδινό κρέας, σε κλειστή συσκευασία των 1000 gr, με την εμπορική επωνυμία «Marvest», που διακινήθηκε από τη γερμανική επιχείρηση «Vion Convenience GmbH» (Postfach 1269 21, D-31502, Wunstorf) στην ελληνική εταιρεία «LIDL Hellas & ΣΙΑ Ο.Ε.».

Το εν λόγω προϊόν έχει αριθμό παρτίδας L1 102 BT και ημερομηνία λήξης 8-11-2011.

Μήπως βλέπουμε διαφορετικά βίντεο; Μήπως θα ξοδέψουμε την πέμπτη δόση σε… ληγμένα;

Από το ιστολόγιο http://www.elzoni.gr/html/ent/047/ent.11047.asp

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Επειδή έρχονται δύσκολες ώρες. Επειδή έχουμε μπει σε ιδιαίτερα επικίνδυνη περίοδο. Επειδή τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου θα προκαλέσουν μεγαλύτερη αγανάκτηση στην ελληνική κοινωνία. Επειδή και διαδηλώσεις θα οργανώνονται και συλλαλητήρια και απεργίες. Επειδή οι Αγανακτισμένοι θα συνεχίσουν να κατεβαίνουν στην Πλατεία. Και, κυρίως, επειδή πολύ σύντομα θα έλθει η ώρα της έκτης δόσης και πάλι κάτι θα ζητήσουν οι δανειστές μας – οπότε και πάλι κάτι θα ξαναζητήσει η κυβέρνηση από την Βουλή να ψηφίσει...

Επειδή όλα αυτά θα συμβούν, την ώρα που η χώρα ετοιμάζεται να φορτωθεί άλλο ένα δάνειο (για να τα φέρει κουτσά στραβά πέρα μέχρι το 2013 οπότε θα υπάρξουν τα αναγκαία «εργαλεία» για να μας πάνε, όπως άλλωστε το ξεκαθαρίζουν, στην ελεγχόμενη χρεοκοπία), καλό είναι το υπουργείο Δημόσιας Τάξης – τα περί προστασίας του πολίτη  αφορούν πλέον μόνο στους «συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ» - να αλλάξει τακτική.

Τι σημαίνει αυτό; Κατ’ αρχήν να σταματήσουν το υπουργείο, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και όποιος άλλος παρεμβαίνει, να κάνουν ενημέρωση τάλε κουάλε με αυτήν που από τον καιρό του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία έχει επιλέξει το ΝΑΤΟ – και την συνεχίζει τώρα με την Λιβύη.

Μπλόκο του λιμενικού σε πλοίο του Στολίσκου για τη Γάζα (vid)

Από το ιστολόγιο http://www.cosmo.gr/News/Hellas/331540.html

Τριάντα Αμερικανοί ακτιβιστές προσπάθησαν την Παρασκευή (1/7) να σπάσουν το ναυτικό αποκλεισμό του Ισραήλ και απέπλευσαν με το πλοίο «The Audacity of Hope» από το λιμάνι του Περάματος ωστόσο μετά από λίγο ακινητοποιήθηκε ύστερα από παρέμβαση του λιμενικού.

Αυτή τη στιγμή γίνονται διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον καπετάνιο του πλοίου και τις λιμενικές αρχές ώστε να φύγει από το λιμάνι.

Νωρίτερα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε δώσει εντολή για απαγόρευση απόπλου όλων των πλοίων από τα ελληνικά λιμάνια για τη θαλάσσια περιοχή της Γάζας.

Στα 85 δισ. ευρώ το νέο πακέτο στήριξης της ΕΕ - ΔΝΤ προς την Ελλάδα, από Σεπτέμβριο - Δάνειο 60 - 65 δισ. και 20 -25 δισ. rollover - Έκτακτο Eurogroup το Σάββατο για την 5η δόση - Πιθανή η αποφυγή Selective Default

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

(upd5)Στα 85 δισ. ευρώ αναμένεται να διαμορφωθεί το συνολικό νέο πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, επιβεβαιώνοντας πλήρως τις πληροφορίες του www.bankingnews.gr.
Σημειώνεται ότι με βάση το υφιστάμενο δάνειο των 110 δις ευρώ η σωρευτική δανειακή υποστήριξη της ΕΕ και του ΔΝΤ προς την Ελλάδα θα φθάσει τα 195 δις ευρώ.
Ωστόσο διευκρινίζεται ότι εάν το rollover τελικά διαμορφωθεί μεταξύ 23 και 26 δισ ευρώ, σημαίνει ότι το νέο δάνειο θα κυμανθεί περίπου στα 60 - 65 δισ. ευρώ.
Το 70% εξ αυτών θα καλυφθεί από τους ευρωπαϊκούς φορείς (δημόσιο και ιδιώτες) και το υπόλοιπο 30% από το ΔΝΤ.
Το ποσό των μετρητών δεν έχει προσδιοριστεί, ενώ αναμένονται λεπτομέρειες σχετικά με τη συμμετοχή των τραπεζών στο rollover των ελληνικών ομολόγων.
Όπως φαίνεται η Ελλάδα πρέπει να έχει ήδη αποφύγει το selective default (επιλεκτική χρεοκοπία), ενώ μεγάλη είναι η πιθανότητα τα νέα εγγυημένα ομόλογα που θα δοθούν θα έχουν αξιολόγηση ΑΑΑ.
Ωστόσο κατά τις τελευταίες πληροφορίες, η τελική συμφωνία για το νέο πακέτο της Ελλάδας δεν πρέπει να αναμένεται πριν τον Σεπτέμβριο.

Παραπέμφθηκε με 216 «ναι» ο Α.Τσοχατζόπουλος


Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=77709&catid=11

Την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην υπουργού αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής για τις μίζες των υποβρυχίων.

Στη μυστική ψηφοφορία για την παραπομπή του Άκη Τσοχατζόπουλου ψήφισαν 242 βουλευτές, εκ των οποίων έγκυρα ήταν τα 236, άκυρα τα 6 και λευκά τα 4 ψηφοδέλτια. Με ψήφους 216 «ναι», 9 «όχι» και 7 «παρών» ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ παραπέμπεται για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας. Για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα: υπέρ ψήφισαν 215, κατά 9 και παρών 8 βουλευτές.

Πιο συγκεκριμένα, ο Άκης Τσοχατζόπουλος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της παθητικής δωροδοκίας, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και της φυσικής και ηθικής αυτουργίας για τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Θα ακολουθήσει στην Ολομέλεια της Βουλής κλήρωση των πέντε μελών ανώτατων δικαστικών λειτουργών που θα απαρτίζουν το Δικαστικό Συμβούλιο.

Το Δικαστικό Συμβούλιο θα αποφανθεί για το αν έχουν ή όχι παραγραφεί τα αδικήματα με τα οποία διώκεται ο πρώην υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος, αν θα υπάρξει διαχωρισμός τους και αν θα παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο ή στην Τακτική Δικαιοσύνη.

Γερμανικά ΜΜΕ: Συμβολική η συμμετοχή των Γερμανικών τραπεζών


XRIMANEWS.GR«Ελάχιστη αλλαγή», μετά την ολοκλήρωση της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου, εκτιμά η Frankfurter Allgemeine Zeitung γιατί: «Μένουν ανοιχτά ακόμη πολλά ερωτήματα, όπως π.χ. είναι ρεαλιστικά έσοδα τα υπολογιζόμενα 50 δισεκατομμύρια ευρώ από τις ιδιωτικοποιήσεις κρατικής και δημόσιας περιουσίας; Και το σημαντικό, πότε θα διαπιστώσει η τρόικα, την εκπλήρωση ή όχι των όρων του μεσοπρόθεσμου;»
 
«Ολοκληρώθηκε τελικά η ψήφιση του νέου πακέτου περικοπών στην Αθήνα» γράφει στο πρωτοσέλιδό της η Süddeutsche Zeitung και σε σχόλιο με τίτλο «Σε ομηρία» υποστηρίζει ότι ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέτυχε στην προσπάθειά του να συμβάλλουν ουσιαστικά οι τράπεζες για τη διάσωση της Ελλάδας και να συρρικνωθεί έτσι η επιβάρυνση των φορολογούμενων.
«Το ποσόν (που συμφωνήθηκε) έχει συμβολική σημασία, πόσον μάλλον που ένα μέρος του εγγυάται πάλι το κράτος. …(Ο κ. Σόιμπλε) απέτυχε γιατί οι οίκοι αξιολόγησης απείλησαν πως θα χαρακτηρίσουν σαν χρεοκοπία, τον εξαναγκασμό των ιδιωτών-επενδυτών να συμμετέχουν στην (ήπια) αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους…Το κράτος βρίσκεται ξανά στην ομηρία των χρηματαγορών».

dw-world.de

ΟΗΕ: τα μέτρα λιτότητας παραβιάζουν ανθρώπινα δικαιώματα!!!

Από το ιστολόγιο http://kostasxan.blogspot.com/2011/07/blog-post_813.html


Δεύτερη παρέμβαση μέσα σε λίγες ημέρες του ΟΗΕ κατά των μέτρων λιτότητας.
Τα μέτρα λιτότητας και δομικών μεταρρυθμίσεων που έχουν προταθεί ώστε να επιλυθεί η κρίση χρέους της Ελλάδας, μπορεί να οδηγήσουν σε παραβίαση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων των κατοίκων της χώρας, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.
Σύμφωνα με έκθεση του ανεξάρτητου ειδικού για θέματα ξένου χρέους και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κ. Cephas Lumina, «η εφαρμογή του δεύτερου πακέτου λιτότητας και δομικών μεταρρυθμίσεων, το οποίο συμπεριλαμβάνει την πλήρη ιδιωτικοποίηση κρατικών επιχειρήσεων και περιουσιακών στοιχείων, είναι πιθανό να έχει σοβαρές επιπτώσεις στις βασικές κοινωνικές υπηρεσίες και ως εκ τούτου και στα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων, ιδιαίτερα των πιο ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, όπως οι φτωχοί, οι ηλικιωμένοι, οι άνεργοι και τα άτομα με αναπηρίες».
«Το δικαίωμα για τροφή, νερό, επαρκή στέγαση και εργασία στο πλαίσιο του δικαιώματος της ισότητας, δεν θα πρέπει να υπονομεύεται από την εφαρμογή μέτρων λιτότητας», τονίζεται στην έκθεση του κ. Lumina, ο οποίος απευθύνει έκκληση στην ελληνική κυβέρνηση «να βρει μια ισορροπία μεταξύ των μέτρων λιτότητας και της υλοποίηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
Ο ίδιος σημειώνει ότι «οι αυξήσεις στη φορολογία, οι περικοπές στις δημόσιες δαπάνες και τα μέτρα αποκρατικοποιήσεων θα πρέπει να εφαρμοστούν με τέτοιον τρόπο ώστε να μην οδηγήσουν σε αβάσταχτη ταλαιπωρία του πληθυσμού».
«Τα χρέη μπορούν να αποπληρωθούν μόνο μέσω των εσόδων», αναφέρει. «Μια συρρικνούμενη οικονομία δεν μπορεί να δημιουργήσει κανένα έσοδο και συνεισφέρει την μειωμένη δυνατότητα αποπληρωμής του χρέους. Θα έπρεπε να έχει δοθεί περισσότερος χρόνος για να λειτουργήσουν τα μέτρα αναδιάρθρωσης που έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ». Ο κ. Lumina απηύθυνε παράλληλα έκκληση σε ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ να συνειδητοποιήσουν τις επιπτώσεις που θα έχουν στα ανθρώπινα δικαιώματα οι πολιτικές που σχεδιάζουν στην προσπάθειά τους να επιλύσουν την κρίση χρέους τόσο της Ελλάδας όσο και άλλων χωρών.

Η Πατρίδα μας είναι πλέον υπό κατοχή. Τους φτύνουμε και προχωράμε σε παράταξη μάχης. (30/6/11)


Πατριωτικό Μέτωπο
Νίκης 33, 10557, Σύνταγμα, Αθήνα
Τηλ. 2103311642, Φαξ: 2103311652
Τηλ. Εκπροσώπου: 6980292626                                       
www.pamet.grpametopo@gmail.com                                                        
Αθήνα, 30 Ιουνίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Πατρίδα μας είναι πλέον υπό κατοχή. Τους φτύνουμε και προχωράμε σε παράταξη μάχης.
Από χθες, η Πατρίδα μας, τελεί πλέον υπό σαφείς κατοχικούς όρους. Το καθεστώς, μετέτρεψε τους ταγούς του Νόμου, σε παραβάτες του κοινού ποινικού δικαίου.
Είμαστε πια υποχρεωμένοι, να τοποθετηθούμε με σαφείς όρους αντίστασης κατά των μηχανισμών κατοχής.
Το Πατριωτικό Μέτωπο, καλεί όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, σε παράταξη μάχης, για τη σωτηρία της Ελλάδας μας.

Τελικά η βλακεία έχει όρια!!!

Από το ιστολόγιο http://filologos10.wordpress.com/


Είναι γνωστό ότι «η βλακεία δεν έχει όρια»…….
Φυσικά μπορεί να είναι γνωστό αλλά σίγουρα δεν είναι απολύτως κατανοητό….
Κι αυτό γιατί οι βλάκες και οι ηλίθιοι δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν τα όριά της….
Τώρα φυσικά θα αναρωτιέστε πως γίνεται να ισχυρίζομαι ότι υπάρχει όριο στην βλακεία όταν ο  ίδιος ο Αϊνστάιν την θεώρησε απεριόριστη….
Λέτε να ξέρω κάτι;..
Η αλήθεια είναι πως ναι… ξέρω κάτι περισσότερο…
Τελικά η βλακεία έχει όρια….. κι αυτά είναι  τα όρια της καταστροφής της….
Γιατί απλά η ανεξέλεγκτη βλακεία έχει  όριο στον χρόνο ύπαρξής της….
Επίσης  όσο απεριόριστα βλάκας και να είναι κάποιος κάποια στιγμή η βλακεία του «φρενάρει» λόγω τεχνικού προβλήματος…
Η κατάσταση overdose βλακείας δημιουργεί συμπαντική αντίδραση των λογικών εξελίξεων ώστε να συγκρούονται με την βλακεία σε τέτοιο βαθμό που ή να την καταστρέφουν ή να την εξουδετερώνουν…..
Θέλετε παράδειγμα; Οκ….. λοιπόν….
Πόσο βλάκας μπορεί να είναι ο George ώστε να νομίζει ότι στο τέλος θα την γλυτώσει και θα περιμένει να του πούμε και ευχαριστώ και να τον ξανακάνουμε πρωθυπουργό;
Πόσο βλάκας μπορεί να είναι ο Beny ώστε να νομίζει ότι θα αναλάβει την εξουσία του κατεστραμμένου κόμματός του  ώστε και να ξεβαλτώσει την  χώρα αλλά και να ηγηθεί μια νικηφόρας πορείας στις εκλογές;
Πόσο βλάκας μπορεί να  είναι ο «μαζί τα φάγαμε» ώστε να νομίζει ότι στο τέλος θα ζήσει μια ζωή χαρισάμενη;
Πόσο βλάκας είναι ο  κάθε βουλευτής που να νομίζει ότι μετά από λίγο καιρό θα ξανά είναι υποψήφιος και θα τον υποδέχονται στην  περιφέρεια  του με οτιδήποτε άλλο εκτός από γιαούρτι με πέτσα;
Πόσο βλάκες είναι οι Ευρωπαίοι φασιστοηγέτες που νομίζουν ότι στο τέλος θα αγοράσουν και  νησιά μας  για να κάνουν τα «μπάνια» τους;
Πόσο βλάκες γενικά είναι όλοι αυτοί που νομίζουν ότι αυτοί θα έχουν την τελευταία κουβέντα και όχι ο Ελληνικός λαός;
Ε  λοιπόν είναι τόσο βλάκες ώστε να κουτουλήσουν τόσο άσχημα επάνω στον τοίχο που λέγεται Ελλάδα και να τσακιστούν τόσο  ώστε να σταματήσουν να κάνουν άλλες βλακείες….
Εκείνη την μέρα λοιπόν η βλακεία θα είναι οριοθετημένη και εξουδετερωμένη…. εκεί ακριβώς είναι το όριο της βλακείας!!!
Τελικά η βλακεία έχει όρια…..
Αλλά το κυνήγι που θα φάνε… δεν θα έχει…!!!!
ΙΩΑΝΝΗΣ

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΣΙΜΟ ΣΤΗΝ ΟΘΩΝΟΣ 10.ΔΕΝ ΛΥΓΙΖΟΥΜΕ ΚΟΥΦΑΛΕΣ.

Σχόλιο ιστολογίου μας : Εμείς τα έχουμε πει και θα τα ξαναπούμε !!!
http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/06/blog-post_8853.html
http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/06/2_26.html
http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/06/3_27.html

Από το ιστολόγιο  http://antistasihellas.blogspot.com/2011/06/10.html



Χθες ζήσαμε μια περιπέτεια που κανείς δεν θα περίμενε ότι μπορεί να συμβεί στην πλατεία Συντάγματος. Πέντε άτομα δεχτήκαμε επίθεση από 500(δεν είναι υπερβολή!!!) αναρχικούς -αντιεξουσιαστές-ασφαλίτες (πείτε τους όπως θέλετε). Ευτυχώς μπήκαμε στην στοά της Όθωνος 10 όπου μπορέσαμε να οχυρωθούμε μέσα στην είσοδο πολυκατοικίας! Είχαμε δύο τραυματίες και κρατήσαμε το “κάστρο” μας για τρεις ώρες! Καραφέραμε να φύγουμε όταν κάηκε το βαν κινητής τηλεφωνίας και άδειασε η πλατεία από τα χημικά. Ας πάμε όμως στην αρχή...


ΑΥΤΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΠΕΙΡΑΞΕ ΤΟΥΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ"


Η Ελλάδα δεν χρωστά, της χρωστάνε.

Από το ιστολόγιο http://logioshermes.blogspot.com/2011/07/blog-post_2727.html


Η Ελλάδα δεν χρωστά, της χρωστάνε.

Ό,τι ξεπουληθεί από την Ελλάδα τώρα, θα ακυρωθεί αύριο.

Ας το έχουν υπ’ όψη τους όσοι θελήσουν να εκμεταλλευτούν την περιουσία του ελληνικού κράτους.

ΔΕΗ: Την "κομματιάζουν" και την πουλάνε


Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/
ImageΗ κυβέρνηση υπαναχώρησε: Δεν πουλάει το 17% της ΔΕΗ. Την "κομματιάζει" και την πουλάει ΟΛΗ! Ως πιθανότερη επιλογή αντί της πώλησης του 17% είναι πλέον η πώλησης μονάδων της ΔΕΗ αντί της μετοχοποίησης του 17%.
Σε ό,τι αφορά τα σχέδια της κυβέρνησης για την αποκρατικοποίηση της Επιχείρησης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Αρθούρος Ζερβός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι «Ο μέτοχος (το Δημόσιο) δεν μας έχει ζητήσει να προχωρήσουμε με την πώληση εργοστασίων της ΔΕΗ. Αν μας ζητηθεί, είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε». Αυτό είναι ένα εντελώς νέο στοιχείο.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων προβλέπει την πώληση του 17% της ΔΕΗ εντός του 2012 με τη διατήρηση του μάνατζμεντ, ενώ εναλλακτικό σενάριο είναι η πώληση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής.

Ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΚΑ Κ.Μαθιουδάκης ανέφερε από την πλευρά του πως η ενεργειακή πολιτική αναθεωρήθηκε υποχρεωτικά για να προσαρμοστεί στα δεδομένα της δύσκολης συγκυρίας.

«Η δέσμευση για διατήρηση του 51% των μετοχών από το κράτος δεν ισχύει" ανέφερε ο κ. Μαθιουδάκης.
«Υπάρχει απόφαση να μειωθεί η συμμετοχή του κράτους στη ΔΕΗ. Το πώς θα γίνει αυτό, δεν έχει αποφασιστεί ακόμη».

Ο ίδιος δήλωσε ότι πάντως ότι οι όποιες αλλαγές δεν πρέπει να εμποδίσουν την ανάπτυξη της εταιρίας και ότι οι υποδομές του δικτύου, που έχουν εθνική σημασία, θα μείνουν υπό τον έλεγχο του Δημοσίου, κάτι που θα αποτυπωθεί στο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας που αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ποιοί έδωσαν τις εντολές να αδειάσει η πλατεία με κάθε τρόπο - Τι φοβούνται


Από το ιστολόγιο http://www.elkosmos.gr/
ellada
Ο λογαριασμός δεν βγαίνει, οι πιέσεις για παράδοση της χώρας άνευ όρων εντείνονται, οι πολιτικοί δεν μπορούν πιά να πείσουν κανέναν και οι Αγανακτισμένοι ορκίζονται: Αγώνας μέχρι τέλους... Επιπλέον, αγανακτισμένη σύμπασα εμφανίζεται σε κάθε της εκδήλωση από εχθές η ελληνική κοινωνία.

Τα χρήματα που συγκεντρώνονται από την σκληρή φοροεισπρακτική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ασφαλώς και προορίζονται μόνο για αποπληρωμή των τόκων δανείων.
Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο πρωθυπουργός εχθές βράδυ απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Κομισιόν, ζητώντας να κινηθεί η διαδικασία για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης ενημερώνοντας τον και επίσημα ότι ψηφίστηκε από τη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο και ο εφαρμοστικός νόμος. Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά στην κυβέρνηση ότι ο λογαριασμός δεν βγαίνει. Καθόλου τυχαία ο κ. Παπανδρέου στην ίδια επιστολή καταθέτει σχέδιο ανάπτυξης -πέντε αξόνων- της ελληνικής οικονομίας από κοινοτικούς πόρους. Το ελληνικό δημόσιο δεν μπορεί να διαθέσει για ανάπτυξη και επενδύσεις ούτε μισό ευρώ απο δικούς του πόρους. Ακόμα και ανάπτυξη, αυτή θα γίνει πάλι με όρους Μέρκελ. Μια κυνικότατη ομολογία από τον πρωθυπουργό η οποία θα αποτυπωθεί με κάθε λεπτομέρεια στην νέα δανειακή σύμβαση με τους πιστωτές τον Σεπτέμβριο, κι όποιος αντέξει...

Εξελίξεις σοκ στην υπόθεση Στρος Καν.Η αξιοπιστία της καμαριέρας αμφισβητείται!

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=6700

 Η υπόθεση εναντίον του πρώην γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση εναντίον καμαριέρας ξενοδοχείου του Μανχάταν είναι πιθανόν να καταρρεύσει, αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times. 

   

Σύμφωνα με την εφημερίδα, μέλη της εισαγγελίας της Νέας Υόρκης συναντήθηκαν με τους δικηγόρους του Στρος-Καν χθες Πέμπτη και συζήτησαν το ενδεχόμενο να αποσυρθούν οι κατηγορίες για κακούργημα που τον βαραίνουν.

   

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως σύμφωνα με δύο αξιωματούχους της αστυνομίας, αν και τα ιατροδικαστικά στοιχεία δείχνουν ότι υπήρξε σεξουαλική επαφή ανάμεσα στον 62χρονο γάλλο πολιτικό και την καμαριέρα, η γυναίκα αυτή επανειλημμένα είπε ψέματα και οι εισαγγελείς δεν πιστεύουν πολλά από αυτά που έχει καταθέσει. 

  

Ελληνική Ένωση Χημικών: "Δεν υπάρχει ασφαλής χρήση χημικών" (vids)

Από το ιστολόγιο http://www.cosmo.gr/News/Hellas/331459.html

Στα μάτια και το αναπνευστικό επιδρούν, ανάλογα με τις ουσίες που περιέχουν, τα χημικά, η χρήση των οποίων δεν μπορεί ποτέ να είναι ασφαλής, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Χημικών. Την εισαγγελική παρέμβαση για τη χρήση χημικών ουσιών στο Σύνταγμα, προκάλεσαν οι καταγγελίες του Προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κ. Λουράντου, για αλόγιστη χρήση χημικών ουσιών.

«Κατέβασε» την προκλητική διαφήμιση η Sixt

Από το ιστολόγιο http://pikri-sokolata.blogspot.com/2011/07/sixt.html#more
Σάλος προκλήθηκε μετά την απίστευτη πρόκληση γερμανικής προέλευσης, αυτή τη φορά, από την εταιρία ενοικίασης αυτοκινήτων Sixt που παρουσιάζει την Ελλάδα να έχει επιστρέψει στη δραχμή.

«Αγαπητοί Έλληνες, δεχόμαστε.... ξανά δραχμές. Το BMW1 κάμπριο από 26.900 δρχ. την ημέρα», είναι το κείμενο που συνοδεύει φωτογραφία του συγκεκριμένου αυτοκινήτου με το σήμα της Sixt.

Ωστόσο ήταν τόσες οι αντιδράσεις που δέχτηκε η Sixt στην ιστοσελίδα της, ώστε "υποχρεώθηκε" να κατεβάσει την εν λόγω διαφήμιση και τη θέση της πήρε μία άλλη. Συγκεκριμένα, και η ιστοσελίδα της Sixt στο Facebook πλημμύρισε με αρνητικά σχόλια πολιτών, τόσο από την Ελλάδα όσο και από τη Γερμανία για την διαφήμιση με την "δραχμή".
ΠΗΓΗ:http://www.protothema.gr

Η γεωπολιτική ταυτότητα του πλανήτη

Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/07/01/109962/



Την ώρα που τα έθνη του κόσμου ανταγωνίζονται το ένα το άλλο σε ζητήματα συναλλάγματος, στρέφουν παράλληλα και τα βλέμματα τους στα όλο και μειούμενα αποθέματα των φυσικών πόρων του πλανήτη. Από την αυγή της ανθρωπότητας, ο κόσμος πολεμούσε για πρόσβαση στο φυσικό πλούτο, σήμερα όμως, ο πόλεμος αυτός μπαίνει σε μια νέα φάση.
Τα κράτη χρειάζονται τεράστιες ποσότητες ενέργειας και υλικών, ώστε να παράξουν οικονομική ανάπτυξη. Δυστυχώς όμως το κόστος όλο και αυξάνεται. Σε πολλές περιπτώσεις, έχουν απομείνει ελάχιστες ποσότητες χαμηλής ποιότητας φυσικών πόρων, με μεγάλα έξοδα εκμετάλλευσης. Σε εξίσου πολλές περιπτώσεις, η διασφάλιση της πρόσβασης σε αυτούς του πόρους απαιτεί τεράστια στρατιωτικά έξοδα. Εν τω μεταξύ, ο αγώνας δρόμου για τον έλεγχο του φυσικού πλούτου αναδιανέμει τις πολιτικές ισορροπίες ισχύος του πλανήτη.

Η Goldman Sachs εγκαταλείπει την Αμερική στη τύχη της;

Από το ιστολόγιο http://alldaynews4you.gr/?p=4348

590 goldman flag REUTERS Brendan McDermid Η Goldman Sachs εγκαταλείπει την Αμερική στη τύχη της;Σαν να μην της έφταναν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με το χρέος της, η Αμερική βλέπει τώρα και κάποιες «θεσμικές» χρηματοπιστωτικές δυνάμεις να την στοχοποιούν.
Η Goldman Sachs προχωρά σε προσλήψεις χιλιάδων νέων στελεχών, όχι στις ΗΠΑ, αλλά στη Σιγκαπούρη! Την ίδια ώρα που προαναγγέλλει χιλιάδες απολύσεις στην Αμερική.
Οι νέες ακριβοπληρωμένες θέσεις εργασίας που δημιουργεί στη Σιγκαπούρη θα είναι ακριβώς ίδιες, στον τομέα των τραπεζικών επενδύσεων δηλαδή, με αυτές που θα τερματίσει στην Αμερική.
Όπως αναφέρει εκπρόσωπός της, «Είμαστε μια παγκόσμια επιχείρηση, και ρυθμίζουμε το προσωπικό ανάλογα με τις ανάγκες των πελατών μας, και εκεί όπου βλέπουμε να υπάρχουν ευκαιρίες προώθησης των συμφερόντων των μετόχων μας…».
Σύμφωνα με το The Atlantic, η μεταφορά των θέσεων εργασίας της Goldman θα έχει άσχημες συνέπειες, και όχι μόνο, για την Wall Street.
Όπως φαίνεται, ο χρηματοπιστωτικός κολοσσός προσπαθεί να αποφύγει τις αμερικανικές ρυθμιστικές διατάξεις, και παράλληλα να είναι ελεύθερος να στοιχηματίζει εναντίον της αμερικανικής οικονομίας. Άλλωστε, η Goldman Sachs έχει ένα μακρύ ιστορικό προβλεπτικότητας, και είναι πάντα μπροστά από τις οικονομικές εξελίξεις.
Αν λοιπόν η εταιρία έχει δίκιο, τότε αναμένονται πολύ δύσκολοι καιροί για την αμερικανική οικονομία τα επόμενα χρόνια.
Και όπως λένε κάποιοι, αν την Goldman την ακολουθήσουν κι άλλοι, τότε ο κλοιός σφίγγει πραγματικά.
Σαν να μην της έφταναν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με το χρέος της, η Αμερική βλέπει τώρα και κάποιες «θεσμικές» χρηματοπιστωτικές δυνάμεις να την στοχοποιούν.
http://thenetwar.com/

WSJ: Η Ελλάδα αγόρασε χρόνο... αλλά για πόσο;

Από το ιστολόγιο http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=23916&categories_id=69
«Η Ελλάδα σώθηκε… αλλά για πόσο καιρό;» αναρωτιέται η εφημερίδα Wall Street Journal...  
WSJ: Η Ελλάδα αγόρασε χρόνο... αλλά για πόσο;
τονίζοντας ότι κάθε τρεις μήνες από σήμερα η Ελλάδα θα βιώνει επανάληψη των κινδύνων.




Η εκταμίευση περισσότερων κεφαλαίων διάσωσης σημαίνει ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα θα πρέπει να παίρνουν συνεχώς διαβεβαιώσεις ότι η Ελλάδα δεν έχει βγει «εκτός προγράμματος» και ότι το χρέος της θα είναι βιώσιμο.

Πλέον ακόμα και οι πιο αισιόδοξοι Ευρωπαίοι δεν προσποιούνται ότι αυτό που συνέβη δεν ήταν τίποτε άλλο από μία παράταση, τονίζει η Wall Street Journal.

Χωρίς έλεγχο της Βουλής οι ιδιωτικοποιήσεις!

Από το ιστολόγιο http://www.sofokleous10.gr/

vouli_2.12.08Με μια κίνηση-έκπληξη, λίγο πριν ψηφισθεί χθες το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, η κυβέρνηση εξαφάνισε κάθε δυνατότητα πολιτικού ελέγχου στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, μετά τις έντονες πιέσεις της τρόικας στο παρασκήνιο, η οποία ζητούσε να μπει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων σε “fast track” και να εξαλειφθούν οι «κίνδυνοι» πολιτικών επιπλοκών στη διαδικασία.
Το θέμα του πολιτικού ελέγχου της διαδικασίας αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας προκαλεί εδώ και μήνες έντονες συζητήσεις, όχι μόνο στη Βουλή μεταξύ των κομμάτων, αλλά και μεταξύ τρόικας και υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης και ελληνικής κυβέρνησης.

Συμμαχία για να πάρουμε πίσω την Ελλάδα ΜΑΣ Αρχική Όλοι οι Έλληνες Πατριώτες ενωμένοι – Κάλεσμα ενότητας Επικοινωνία Προσφυγή στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αύριο, από κλιμάκιο της Συμμαχίας για την Ελλάδα, για την αστυνομική βία στο Σύνταγμα. Παράλληλο αίτημα στον Εισαγγελέα Ακροάσεων, να δοθούν από την ΕΛ.ΑΣ. τα ονόματα των διμοιριτών και των επικεφαλής των ΜΑΤ, για να υποβληθούν μηνύσεις εναντίον τους.


ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Ιστολόγιο: symmaxiaellada.wordpress.com
Ηλ. Δ/ση: symmaxiaellada@gmail.com
Facebook: www.facebook.com/pages/ΣΥΜΜΑΧΙΑ-ΓΙΑ-ΤΗΝ-ΕΛΛΑΔΑ/196706563713798
Τηλ. Επικοινωνίας: 2103233582 
Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου θα προσφύγει αύριο κλιμάκιο της Συμμαχίας για την Ελλάδα. Από τον ανώτατο δικαστικό λειτουργό, θα ζητήσει να διατάξει την άσκηση ποινικών διώξεων κατά των αστυνομικών των ΜΑΤ, οι οποίοι κατά παράβαση καθήκοντος και λειτουργώντας έξω από κάθε λογική έννομης τάξης, βιαιοπράγησαν με διάφορους τρόπους και μεθόδους, κατά των Ελλήνων πολιτών στο Σύνταγμα.
 Αμέσως μετά την κατάθεση στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, το κλιμάκιο της Συμμαχίας για την Ελλάδα, θα επισκεφθεί τον Εισαγγελέα Ακροάσεων, από τον οποίο και θα ζητήσει να διατάξει την διοίκηση της ΕΛ.ΑΣ. να παραδώσει τα ονόματα των διμοιριτών και επικεφαλής των ΜΑΤ, για να γίνουν κατ’ έγκληση μηνύσεις εναντίον τους, από πολίτες που κακοποιήθηκαν αναίτια με απίστευτη βαρβαρότητα διαπράττοντας μια σειρά από αδικήματα τα οποία πολλαπλώς ορίζονται στον Ποινικό Κώδικα.
Να προσθέσουμε πως οι κάλπες του Δημοψηφίσματος για δάλυση της Βουλής και Σύγκληση Λαϊκής Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης, είναι ανοιχτές και πάλι καθημερινά στο Σύνταγμα, απέναντι από την Βουλή. Δεν αναγνωρίζουμε καμία νομιμοποίηση στο κατοχικό καθεστώς που κυβερνά τον τόπο.

Τα εύσημα του Νετανιάχου στον ΓΑΠ για την συμβολή του στην παρεμπόδιση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

Από το ιστολόγιο http://activistika.blogspot.com/2011/07/blog-post_1026.html

Τους ηγέτες που τάχθηκαν κατά της οργάνωσης του διεθνούς στολίσκου ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Γάζα, μεταξύ των οποίων και ο έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ευχαρίστησε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Σε δήλωσή του κατά την διάρκεια τελετής για την απονομή των νέων βαθμών των πιλότων ο κ. Νετανιάχου ευχαρίστησε "τους πολλούς ηγέτες του κόσμου που τάχθηκαν κατά του στολίσκου χαρακτηρίζοντάς τον ως 'πρόκληση' και εργάστηκαν κατά της διοργάνωσής του", ενώ έκανε προσωπική αναφορά στον κ. Παπανδρέου.

"Ευχαριστώ ιδιαίτερα τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, καθώς και τον φίλο μας Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου", δήλωσε.


ΕΥΓΕ ΓΑΠ.... και σε ανώτερες διακρίσεις, παλληκάρι μας. ΝΤΡΟΠΗ!!!

Γέμισε ο τόπος ενεχυροδανειστές ... που αγοράζουν και χρυσά δόντια

Από το ιστολόγιο http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/65320.html

image

Σαν μανιτάρια ξεφυτρώνουν μικρομάγαζα και γραφεία, τα οποία αγοράζουν χρυσό σε κάθε μορφή: κοσμήματα, λίρες, πλάκες και οτιδήποτε άλλο. Εκμεταλλευόμενοι την εξαιρετικά δεινή συγκυρία για τα νοικοκυριά, που τα έχει οδηγήσει στο να έχουν ανάγκη από μετρητά, εμφανίζονται όπου μπορούν και με κάθε τρόπο, ώστε να τα… «εξυπηρετήσουν».

Διαφημίζονται παντού, αφήνοντας για παράδειγμα διαφημιστικά στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων, όπως αυτό που βλέπετε, όπου -για ευνόητους λόγους- έχουμε καλύψει τη διεύθυνση και τα τηλέφωνα του συγκεκριμένου γραφείου.

Όντας ιδιαίτερα έμπειροι σε αυτή τη… δουλειά, μπορούν να κρίνουν το μέγεθος της ανάγκης τα κάθε υποψήφιου πελάτη και -αναλόγως- πιέζουν όσο το δυνατόν περισσότερο την τιμή.

Σε κάθε περίπτωση, αγοράζουν στην κυριολεξία κοψοχρονιά κοσμήματα και λοιπά χρυσαφικά μεγάλης αξίας, σε μια περίοδο, όπου η τιμή του χρυσού καταγράφει σημαντικά κέρδη και οι προβλέψεις μιλούν για ακόμα μεγαλύτερη άνοδο.

Γερμανική εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων "δέχεται και δραχμές"

Από το ιστολόγιο http://www.cosmo.gr/News/Hellas/331442.html

“Αγαπητοί Έλληνες, δεχόμαστε ξανά δραχμές. Το BMW1 κάμπριο από 26.900 δρχ. την ημέρα”, είναι η λεζάντα, που συνοδεύει τη φωτογραφία του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, που διατίθεται προς ενοικίαση από την εταιρεία Sixt. Η διαφήμιση εμφανίζεται στην ιστοσελίδα της και λίγο πολύ υπονοεί - ή θεωρεί δεδομένη - τη χρεοκοπία της Ελλάδας και κατ' επέκταση την επιστροφή της στη δραχμή.

Η διαφήμιση, που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στην εφημερίδα Die Welt, εμφανίζεται και αφορά μόνο τους Έλληνες ενδιαφερόμενους.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία εμφανίζεται μέσα από την “εμπνευσμένη” αυτή διαφήμιση, να υπολογίζει το κόστος ενοικίασης του συγκεκριμένου αυτοκινήτου σε δραχμές για τους Έλληνες και σε ευρώ για τους Γερμανούς.

Εκ μέρους της ελληνικής πρεσβείας στο Βερολίνο, ο σύμβουλος Τύπου, Π. Παντελούρης, απαντώντας στην εταιρεία, δήλωσε ότι “πρόκειται μάλλον για παρανόηση. Προκειμένου να δεχτεί κάποιος στην Ελλάδα την προσφορά της Sixt, θα έπρεπε η χώρα να αλλάξει το νόμισμά της.

Ευτυχώς υπάρχουν αρκετές άλλες εταιρείες, στις οποίες μπορεί κανείς να συνεχίσει να πληρώνει με το νόμισμα της χώρας, δηλαδή το ευρώ. Οι Έλληνες θα τις προτιμήσουν γιατί θα είναι και ευνοϊκότερες οι τιμές τους”.

«Τι είδους δημοκρατία έχει η Ελλάδα όταν ψηφίζει υπό τις εντολές των Βρυξελλών και της Ουάσιγκτον;»

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     «Γελοίο είδος δημοκρατίας», χαρακτήρισε αυτό που συνέβη τις δύο τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα, η βρετανική εφημερίδα Guardian, σχολιάζοντας ότι κάτω από τις αφόρητες πιέσεις των Βρυξελλών οι Έλληνες βουλευτές ψήφισαν το πακέτο των σκληρών μέτρων για την επόμενη τριετία.
Όποιος μίλησε τα τελευταία χρόνια για έλλειμμα δημοκρατίας στην Ευρώπη, τώρα δικαιώνεται αναφέρει η εφημερίδα. Μετά την ψήφιση του πακέτου μέτρων από μια οριακή πλειοψηφία, οι πολιτικοί έφευγαν από το κοινοβούλιο συνοδευόμενοι από την αστυνομία. Ο αρχηγός του «ακροαριστερού» (όπως το χαρακτηρίζει η εφημερίδα) κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, είχε δηλώσει στην ελληνική Βουλή ότι η κυβέρνηση δεν θα πάει μακριά με τόσο κόσμο εναντίον της. Αν και πολλοί ήταν οι βουλευτές που πιθανόν να συμφωνούσαν μαζί του, κανείς δεν ανέφερε τίποτα. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι πάνω από το 80% των Ελλήνων αντιτίθενται σ’ αυτά τα μέτρα λιτότητας.
Μπορεί οι διαδηλωτές να σκορπίστηκαν μετά από τεράστιες ποσότητες δακρυγόνων από την αστυνομία, ωστόσο, είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι η κυβέρνηση μπορεί να εφαρμόσει τα μέτρα που ψήφισε, τονίζει η Guardian. Στην Ελλάδα υπάρχει μακρά παράδοση μη εμπιστοσύνης στο κράτος, πολύ περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Μόνο που τώρα έχουν επιβληθεί δια της βίας από τους υποτιθέμενους φίλους και γείτονες της ευρωζώνης.
Τέλος, η εφημερίδα αναφέρει ότι όταν κανείς διαβάζει το Μεσοπρόθεσμο, βλέπει τα «σχέδια» που επέβαλε το ΔΝΤ στην Αργεντινή. Αύξηση φόρων και εισφορών, απόλυση δημοσίων υπαλλήλων, μεγάλη μείωση μισθών. Μάλιστα, αναρωτιέται πως δεν υπάρχει κανένα πλέον επιχείρημα πως το νέο δάνειο και το σχέδιο του roll over μπορεί να φέρουν καλύτερο αποτέλεσμα. Η Ελλάδα φορτώνεται με ρευστό, ώστε να μπορεί να ξεπληρώσει τα δάνεια στις Γαλλικές και Γερμανικές τράπεζες.

www.bankingnews.gr   

Αγανάκτηση και στη Γαλλία.Έπιασαν το Σαρκοζί από το πέτο! Δείτε το βίντεο!

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=6690


Ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί έκανε περιοδεία στη νοτιοδυτική Γαλλία. Στη πόλη Μπράξ, χαιρετούσε πολίτες. Κάποιος απ΄ αυτούς ήταν ...πολύ τσατισμένος μαζί του. Τον άρπαξε από το πέτο και παραλίγο να τον ρίξει  στο έδαφος!Ψύχραιμος ο Νικολά συνέχισε τις χαιρετούρες.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ



Το Μεσοπρόθεσμο δεν νομιμοποιείται από το λαό

Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/07/01/109861/


Πρωτόγνωρο μόρφωμα, εν είδει νόμου, χαρακτηρίζει η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που ψήφισε, προχθές, η Βουλή, τονίζοντας ότι οι δημοκρατικές εκλεγμένες κυβερνήσεις και οι πολιτικές νομιμοποιούνται μόνον μέσω της λαϊκής βούλησης. Αναφερόμενοι στη προχθεσινή ψηφοφορία, καταγγέλλουν τους βουλευτές ότι παραβίασαν το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής, στην οποία, όπως αναφέρουν, εισήχθησαν “εν είδει «πλαισίου προϋπολογισμού» μια σειρά από πίνακες αβέβαιης οικονομικής εξέλιξης και οικονομικά μεγέθη που διατίμησαν στα χρηματιστήρια του κόσμου τις αξίες της ισότητας, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης και μάλιστα σε τιμή μικρότερη του ευρώ.

Οι πρόεδροι υπογραμμίζουν ότι η Βουλή ψήφισε χθες «εν είδει νόμου, ένα πρωτόγνωρο στα χρονικά της μόρφωμα, στερούμενο κανονιστικών διατάξεων: το “Μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής”».

«Κάναμε το πατριωτικό μας καθήκον»


Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=77705&catID=1

"Πήραμε δύσκολες αποφάσεις στην Ελλάδα, κάνοντας το πατριωτικό μας καθήκον για τη διάσωση της χώρας μας, αποφάσεις αναγκαίες, για να σωθούν οι συντάξεις και οι μισθοί", τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κατά την έναρξη των εργασιών του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Ο κ. Παπανδρέου χρησιμοποίησε τον όρο "ύβρις" για να περιγράψει την κατάσταση που επικρατούσε στο παρελθόν στην Ελλάδα και τον τρόπο με τον οποίο γινόταν η διαχείριση της εξουσίας.

Ευχαρίστησε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και τους ευρωπαϊκούς λαούς για τη στήριξη και τη βοήθεια που παρείχαν στην Ελλάδα, καθώς και τη σοσιαλιστική οικογένεια.

"Σ΄αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, χρειαζόμαστε φίλους, για να κερδίσουμε το στοίχημα και θα το κερδίσουμε".

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, αναφερόμενος στους διαδηλωτές που διαδηλώνουν ειρηνικά στη χώρα, τόνισε ότι ζητούν την ανανέωση της δημοκρατίας.

Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ : ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΚΡΑΤΟΥΣ ΤΗΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ (3)

Από το ιστολόγιο http://filotimia.blogspot.com/
Εμφανίζεται στα τηλεπαράθυρα ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας, κάποιος ονόματι κοκολαράκης ἤ κάπως έτσι, και με το επηρμένο ύφος χωροφύλακα του 1930, που σίγουρα του εξασφαλίζει το προνόμιο της πολιτικής ασυδοσίας, τόλμησε να ψελλίσει ότι η αστυνομία έπραξε το καθήκον της, κατά την διάρκεια των επεισοδίων στην Αθήνα, την ημέρα που στην βουλή κάποιοι άλλοι, 155 βουλευτές, έκαναν το δικό τους «καθήκον». Αναιδέστατε εκπρόσωπε τύπου της ΕΛ.ΑΣ., ανάξιε εκπρόσωπε της αστυνομίας, που η παρουσία σας και μόνο στην τηλεόραση προσβάλλει την νοημοσύνη των Ελλήνων, ξαναδείτε ορισμένα στιγμιότυπα από την εκτέλεση των Ελλήνων και αμέσως μετά τρέξτε να κρυφτείτε στο λαγούμι σας, στην αγκαλιά των αφεντικών σας.
Και κάτι ακόμα : ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων ζήτησε συγγνώμη από τους Έλληνες πολίτες. Πως δεν σας πέρασε από το νου να κάνετε το ίδιο, ως αστυνομικός και όχι ως υπάλληλος της Κατεχάκη.
Τςςς


Καταστολή πλήθους. Η κρατική τρομοκρατία και οι εκπαιδευμένοι στο Κιλκίς.

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


Η κρατική τρομοκρατία και οι εκπαιδευμένοι στο Κιλκίς.
Γράφει ο Γιώργος Χ. Παπασωτηρίου
Εφημερίδα: ΒΡΑΔΥΝΗ

ΠΑΣΟΚ: Ολοταχώς στο δρόμο που χάραξε ο Pinochet!

Από το ιστολόγιο http://kostasxan.blogspot.com/2011/07/pinochet.html

Ήταν αναμενόμενο ώστε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να ολισθήσει σε δομή κοινοβουλευτικής χούντας -και πολύ πιθανό στο άμεσο μέλλον σε στρατιωτική χούντα. Το δίλλημα, «μεσοπρόθεσμο ή τανκς», όπως και οι εκκλήσεις για κοινοβουλευτική συναίνεση επί της προαποφασισμένης πολιτικής, δεν αφήνει περιθώριο παρερμηνειών. Στους σχεδιασμούς της ελίτ, η επιβολή μιας στρατιωτικής χούντας, αν αποτύχει η κοινοβουλευτική, αποτελεί το στάδιο Β για τον κοινωνικό έλεγχο της χώρας.

Ήταν αναμενόμενος επίσης ο προσεταιρισμός από την πολιτική εξουσία του νέου παρακράτους που γέννησε η μεταπολίτευση, όσο και η επιστράτευση επίλεκτων μονάδων καταστολής διαδηλώσεων. Η πρωτόγνωρη αδιάκριτη άσκηση εξοντωτικής βίας, τόσο σωματικής όσο και χημικής, δεν αποτελεί συγκυριακό φαινόμενο, αλλά τυπικό φαινόμενο κρατικής βίας που ασκείται από τα νέα καθεστώτα κοινοβουλευτικής χούντας. Η ένταση της καταστολής θα γίνεται κλιμακούμενη, όσο η πολιτική ελίτ θα απομακρύνεται όλο και περισσότερο από κάθε υπόλειμμα νομιμοποιητικής αντιπροσώπευσης.

Όταν πηγή των ειδήσεων είναι η ...αριστερά

Από το ιστολόγιο http://drasisahaiwn.blogspot.com/2011/06/blog-post_30.html

Δημοσιογραφικό λάθος διέπραξαν τόσο ο τηλεοπτικός σταθμός Alter, ο τηλεοπτικός σταθμός KONTΡΑ αλλά και αρκετές ενημερωτικές ιστοσελίδες, χθές το βράδυ. Και αυτό λόγω του ότι επέλεξαν ως ... πηγή πληροφοριών τους την άκρα αριστερά. Και συγκεκριμένα ένα video το οποίο ανέβηκε από μέλη συγκεκριμένης ακροαριστερής ομάδας και το οποίο έδειχνε κάποιους άντρες, με καλλυμένα χαρακτηριστικά, να συνομιλούν με τα ΜΑΤ και μετά να μπαίνουν στο προαύλιο της Βουλής.
Έτσι λοιπόν, πλήθυναν οι καταγγελίες των διαφόρων μέσων μαζικής ενημέρωσης για "ασφαλίτες", "προβοκάτορες" και ούτω καθ' εξής. Παρόλο που είναι γνωστό σε όλους ότι η αστυνομία χρησιμοποιεί τέτοιου είδους μεθόδους για να "ενισχύσει" την στρατηγική της και παρόλο που είναι σαφές ότι τις ημέρες αυτές η κυβέρνηση χρησιμοποίησε τόσο τις δυνάμεις καταστολής, όσο και τους "μπαχαλάκηδες" για να διαλύσει τις συγκεντρώσεις των "Αγανακτισμένων" στην συγκεκριμένη περίπτωση τα πράγματα ήταν διαφορετικά.
Τα άτομα που φαίνονται στο βίντεο που παρουσιάστηκε δεν ανήκουν στην αστυνομία, αλλά πρόκειται για τους εγκλωβισμένους της ΕΘΕΛ προχθες το μεσημέρι στην στοά της Όθωνος 10, όπου κουκουλοφόροι τους εγκλώβισαν. Μάλιστα από την σύγκρουση τραυματίστηκαν δύο υπάλληλοι της ΕΘΕΛ, επειδή τους θεώρησαν μέλη της ακροδεξιάς. Ο δε ... κουκουλοφόρος είναι στην πραγματικότητα μπανταρισμένος με γάζες που καλύπτουν τα ράμματα που έγιναν στο κεφάλι του. Και η δήθεν "υποδοχή" τους στην Βουλή, είναι το χρονικό σημείο, στο οποίο αφήνουν εκεί τον τραυματία.
Πηγη-neolaialaos.gr

ΠΓΔΜ: Εκτός κυβέρνησης ο ΥΠΕΞ… εντός οι προκλήσεις

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=14034

Ο μέχρι σήμερα Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Μιλόσοσκι, δε θα είναι μέλος της νέας κυβέρνησης της χώρας.
Όπως δήλωσε ο ίδιος η απόφασή του να μη συμμετέχει στη νέα κυβέρνηση σχετίζεται με προσωπικούς – οικογενειακούς λόγους. Ο Μιλόσοσκι ασκεί τα καθήκοντα του υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ από το 2006 και για ένα χρονικό διάστημα θεωρείτο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι και άνθρωπος με επιρροή στο κόμμα VMRO-DPMNE.
Ως πιθανοί αντικαταστάτες του στο υπουργείο Εξωτερικών ακούγονται τα ονόματα του πρέσβη της ΠΓΔΜ στην Ουάσιγκτον, Ζόραν Γιόλεφσκι, του νυν αντιπροέδρου της κυβέρνησης, αρμόδιου για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Βάσκο Ναουμόφσκι και του συμβούλου του Γκρούεφσκι για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Αντρέι Λεπάβτσοφ.
Για την Ελλάδα συνιστά μια εξέλιξη ήσσονος σημασίας, αφού πέραν των προσώπων που μπορεί να εναλλάσσονται στους υπουργικούς θώκους, η πολιτική τους στο θέμα της ονομασίας της χώρας παραμένει άκαμπτη και προκλητική.
Επιπρόσθετα, όπως έχει προκύψει τα τελευταία 24ωρα, οι «Μακεδόνες του Αιγαίου» όπως κάποιοι αυτοαποκαλούνται στην ΠΓΔΜ φέρονται διατεθειμένοι να συμπήξουν τακτικοί συμμαχία με Αλβανούς «Τσάμηδες» που έζησαν στην ίδια περιοχή, για να προσπαθήσουν από κοινού να στριμώξουν την Ελλάδα νομικά στο ζήτημα της διεκδίκησης των περιουσιών που υποστηρίζουν ότι έχασαν με την εκδίωξή τους από τη χώρα…
Είναι προφανές ότι με τέτοια μυαλά πρόοδος δεν μπορεί να υπάρξει, παρά μόνον κλιμάκωση. Και δεν αντιλαμβάνονται πως αυτή η τακτική τους οδηγεί στην παγίδα εγκλωβισμού στο κατασκευασμένο ιδεολόγημα του «Μακεδονισμού», χωρίς να μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι τα πράγματα στις διεθνείς σχέσεις είναι δυναμικά εξελισσόμενα και πως δεν είναι απαραίτητο ο διεθνής παράγοντας να τους θεωρεί απαραίτητους στο διηνεκές…

Αίτημα του ΝΑΤΟ για συνεισφορά βομβών από την Ελλάδα;

Από το ιστολόγιο http://www.strategyreport.gr/?p=12367#more-12367

Έχοντας ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο των 100 ημερών επιχειρησιακής δράσης στη Λιβύη, το ΝΑΤΟ ζητά από τα κράτη-μέλη του που δεν συμμετέχουν στις αεροπορικές επιδρομές, να συνεισφέρουν με κατευθυνόμενες βόμβες από τα δικά τους αποθέματα. Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού  Spiegel, η Υπηρεσία Συντήρησης και Εφοδιασμού του ΝΑΤΟ (NAMSA) κατέθεσε αίτημα στα μέσα Ιουνίου για συνεισφορά σε πυρομαχικά καθώς γίνεται σαφές ότι τα αποθέματα βομβών αρκετών κρατών-μελών βαίνουν προς εξάντληση. Αξιοσημείωτη είναι η στάση της Γερμανίας, η οποία ενώ είχε αντιταχθεί στην ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά του λιβυκού καθεστώτος, σπεύδει με διαταγή του υπουργού Άμυνας Thomas de Maiziere για αποδέσμευση όπλων από τα αποθέματα της Luftwaffe. Αν και δεν έχει γνωστοποιηθεί οτιδήποτε μέχρι στιγμής, είναι σαφές ότι η Ελλάδα έχοντας να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα, δε μπορεί να ανταποκριθεί στο σχετικό αίτημα του ΝΑΤΟ.
Η Πολεμική Αεροπορία έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια να εντάσσει σε υπηρεσία νέα όπλα αέρος-εδάφους, διαθέτοντας σήμερα σχετικά σύγχρονο οπλοστάσιο κατευθυνόμενων βομβών με 100 GDU-31A JDAM, 50 GBU-50 Enhanced Paveway, 200 GBU-24A/B Paveway III, 1.162 Paveway I/II, 40 ΑGM-154C JSOW, 70 AFDS, 200 AGM-65G Maverick.

Η ανικανότητα αυτής της Κυβέρνησης διχάζει εξαγριώνει και εξαθλιώνει τον Λαό. Η ανικανότητα των Ματ τον δέρνει κιόλας…

Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/07/blog-post_8245.html


1) Ένα κακοστημένο θέατρο με κομπάρσους αθώους ανθρώπους που η αμοιβή τους ήταν το δικό τους αίμα.
2) Ένας κακοστημένος θίασος 155 βουλευτών με καπριτσιόζο πριμαντόνο τον κ. Αθανασόπουλο που συγκινήθηκε τελευταία στιγμή και έπαιξε το ρόλο του.
4) Μια τραγωδία ενός Λαού εντός της βουλής και το δράμα εκτός, στο Σύνταγμα.
5) Μια παραπληροφόρηση από τα ΜΜΕ που με σκοπό το όφελος τους παραμερίζουν κάθε ηθική έννοια της αλήθειας. την.

1) Τα ΜΑΤ πάντα βαρούσαν ασύστολα. Αυτή είναι η «δουλειά» τους. Βαρούσαν και τους Έλληνες στον Α. Παντελεήμονα αλλά το θέμα ήταν μικρότερης δημοσιότητας. Λίγοι ενδιαφέρθηκαν. Τώρα πάλι την πληρώσανε αθώοι άνθρωποι και είναι γεγονός.
Τι φταίει ;
Η ανικανότητα των προϊστάμενων τους και η βαρβαρότητα μερικών από τα ΜΑΤ: Α) Όταν είναι ανίκανοι να συλλάβουν τους 500 πρωτογενείς φονιάδες κουκουλοφόρους που πάντα αυτοί υποκινούν και αρχίζουν το μακελειό τι σχόλιο να κάνει κανείς για την πολιτική τους ηγεσία ; Β) Όταν μερικούς από αυτούς τους έχουν κάνει λυσσασμένα πιτμπουλ τι καλύτερο θα περίμενε από την αντίδραση τους σε περιπτώσεις έντασης ;
Το ψάρι βρωμά όμως από το κεφάλι.
Ανίκανη ηγεσία και ιδού τα χθεσινά αποτελέσματα.

Να γραφτούν στο κόμμα DEB καλεί τα μέλη της μειονότητας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ


Από το ιστολόγιο http://www.elkosmos.gr/
pasok-mandaciΣοκαριστικές δηλώσεις από τον βουλευτή Μάντατζη
Ο Βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζη, στην ομιλία που έκανε στην εκδήλωση χατίμ που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Ιουνίου του 2011 στο Σέλερο, έκανε σοκαριστικές δηλώσεις. Ο Μάντατζη χαρακτήρισε ως μεγάλο πολιτικό λάθος την στήριξη που έδωσε στις περιφερειακές εκλογές στον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, στον Άρη Γιαννακίδη κα ανέφερε πως «έκανε ένα από τα μεγαλύτερα λάθη της ζωής του» στηρίζοντας τον Γιαννακίδη.
Ο Μάντατζη τονίζοντας πως ομιλεί ως Βουλευτής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ότι δεν έχουν γίνει αρκετά βήματα για την μειονότητα και είπε «Ελάτε και ας ενισχύσουμε το ιδιαίτερο κόμμα της μειονότητας, το κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας. Προσέξτε, αυτός που τα λέει τώρα αυτά είναι βουλευτής του κυβερνόντος κόμματος. Δεν τα δηλώνω αφού από την παραίτηση μου από βουλευτής, τα λέω κατά την περίοδο που είμαι ακόμα βουλευτής.

Περίεργες δηλώσεις
Ο Μάντατζη στην ομιλία του στον Σέλερο υπογράμμισε πως εκείνοι ίδρυσαν την ομάδα του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη, όμως τράβηξε την προσοχή στο γεγονός ότι δεν είναι έγιναν αρκετά βήματα για την μειονότητα.