Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Ουστ προβοκάτορες η τρομοκρατία δεν θα περάσει…



Κυκλοφορεί από το απόγευμα στο Facebook.
Δεν ξέρουμε καταπόσον είναι αξιόπιστο
Το αναδημοσιεύουμε με κάθε επιφύλαξη
Εκτακτη Είδηση Βόμβα!! Απολυτως επιβεβαιωμένο!
Άρχισαν συλλήψεις για bloggers οι οποίοι αναρτούσαν αρνητικά και υβριστικά σχόλεια για τον Πανανδρέου και την κυβέρνηση του μνημονίου!!!
Ανακοινώστε το σε όσα περισσότερα blogs μπορείτε. Οικογένειες συλληφθέντων έχουν αναστατωθεί! ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ!!!!
Ήδη  από το πρωί σας έχουμε ενημερώσει για τα προβλήματα τα οποία είχαμε σαν ιστολόγιο.
http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/06/blog-post_8548.html
Ελπίζουμε να μην είναι αλήθεια σε ότι μας αφορά εμείς θα συνεχίσουμε να λέμε την γνώμη μας και θα κάνουμε τις πρέπουσες αναρτήσεις μέχρι να μας κατεβάσουν ολοκληρωτικά!!!
Ουστ προβοκάτορες η τρομοκρατία δεν θα περάσει…
 

Reuters: Οι κίνδυνοι που παραμονεύουν στην Ελλάδα

Από το ιστολόγιο http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=23817&category_id=541
Παρά το γεγονός ότι τα διεθνή χρηματιστήρια και το ευρώ σημείωσαν άνοδο μετά την ψήφιση...  
Reuters: Οι κίνδυνοι που παραμονεύουν στην Ελλάδα
του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος από το ελληνικό κοινοβούλιο το μεσημέρι της 29ης Ιουνίου, οι αγορές θεωρούν ακόμα ότι η Ελλάδα έχει 80% πιθανότητες να πτωχεύσει σε ορίζοντα πενταετίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.




Επίσης η «εύθραυστη» κυβέρνηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου θα αντιμετωπίσει αρκετές δυσκολίες για να επιβάλει αυξήσεις στους φόρους και να προχωρήσει σε μαζικές ιδιωτικοποιήσεις λόγω της έντονης λαϊκής δυσαρέσκειας, την ώρα «που μια βίαιη πτέρυγα, πάντα παρούσα στην ελληνική πολιτική σκηνή, έχει κάνει έντονη την παρουσία της».

«Στασιαστές, οπλισμένοι με πέτρες και κλομπ, επιδόθηκαν σε έναν ανελέητο πόλεμο για αρκετές ώρες με την αστυνομία, εν μέσω αποπνικτικής ατμόσφαιρας στο κέντρο της Αθήνας» τονίζεται.

«Τα πρόβλημα του Παπανδρέου δεν είναι στο κοινοβούλιο, αλλά σε αυτό που γίνεται έξω από αυτό. Όχι στην πλατεία Συντάγματος, όπου συγκεντρώνονται μερικές εκατοντάδες διαδηλωτές, αλλά σε όλη την Ελλάδα των 11 εκατ. ανθρώπων», είπε ο επικεφαλής της ALCO, Κώστας Παναγόπουλος.

Εκοιμήθη ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας

Εκοιμήθη σήμερα ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας, μακαριστός Γέροντας π. Φιλάρετος Κωνσταντακόπουλος, σε ηλικία 55 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο Καλαβρύτων.
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Παρασκευή, 1η Ιουλίου στις 12 το μεσημέρι στην Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας υπό του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου.

Η καταγωγή του μακαριστού Γέροντα ήταν από το Κρυονέρι Τριφυλίας της Μεσσηνίας και έγινε μοναχός στις 28 Σεπτεμβρίου 1975 στην Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας.

Στις 27 Μαρτίου 1977 χειροτονήθηκε διάκονος στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας, και στις 10 Απριλίου 1983 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος λαμβάνοντας το οφίκκιο του αρχιμανδρίτη. Στη συνέχεια ανέλαβε καθήκοντα πρωτοσύγκελου στην Ιερά Μητρόπολη Ελασσόνας.

Στις αρχές του 1985 εγκαταστάθηκε στην Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας ενώ το 1993, εξελέγη καθηγούμενος της Μονής.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας «οι διοικητικές και πνευματικές ικανότητες που διέκριναν τον μακαριστό Γέροντα, συνέβαλαν ώστε να επανδρώσει την Ιερά Μονή με νέα αδελφότητα, να την ανακαινίσει και ταυτόχρονα να αναδείξει και αξιοποιήσει τα περιουσιακά στοιχεία της».

ΠΗΓΗ ΡΟΜΦΑΙΑ

Ηττα του καθεστώτος παρά τον χημικό πόλεμο και την ανεξέλεγκτη βία

Από το ιστολόγιο http://activistika.blogspot.com/2011/06/blog-post_9563.html


Επέστρεψαν στην πλατεία Συντάγματος τα ξημερώματα της Πέμπτης οι διαδηλωτές και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον ειρηνικό αγώνα που ξεκίνησαν πριν από 37 ημέρες.
Μετά από συνέλευση στο Μοναστηράκι, εκατοντάδες πολιτών πορεύτηκαν προς το Γκάζι και τον 9,84 και από εκεί προς την πλατεία Συντάγματος την οποία ανακατέλαβαν και καθάρισαν «υπερασπιζόμενοι ότι έχτισαν εδώ και 36 μέρες», όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.«Συνεχίζουμε. Αύριο όλες και όλοι στο Σύνταγμα ». 

Η ανακοίνωση των διαδηλωτών της πλατείας Συντάγματος για τα χθεσινά δραματικά γεγονότα αναφέρει: 

    Καταγγέλλουμε το οργανωμένο σχέδιο εκκένωσης της πλατείας Συντάγματος από την κυβέρνηση που έχει μπει σε εφαρμογή τις τελευταίες δύο μέρες.Σήμερα το όργιο βίας και καταστολής κορυφώθηκε με αδικαιολόγητες και απρόκλητες επιθέσεις με κάθε μέσο σε ειρηνικούς διαδηλωτές, πνίγοντας την πλατεία Συντάγματος στα χημικά, τραυματίζοντας πάνω από 500 διαδηλωτές και με πογκρόμ που επεκτάθηκαν σε όλους τους γύρω δρόμους από την Πλάκα μέχρι το Μοναστηράκι με ομάδες Δίας , Δέλτα και ΜΑΤ να κυνηγάνε χιλιάδες διαδηλωτές μέχρι και μέσα σε καφέ, μανάβικα και εστιατόρια. 

Οι «Αγανακτισμένοι» είναι μόνο το πρώτο κύμα οργής του ελληνικού λαού

Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/06/30/109884/

Σήμερα: η πλατεία ξαναγεμίζει
Παραμονές της χούντας των Απριλιανών και τα πολιτικά κόμματα όχι μόνο δεν έβλεπαν την επερχόμενη λαίλαπα των Συνταγματαρχών, αλλά ορκίζονταν ότι η Δημοκρατία είναι ισχυρή. Ήταν τόσο μακριά νυχτωμένοι που δεν χρειάστηκε να έρθει η… νύχτα της 7ετίας για να το καταλάβουν.
Οι πολιτικοί ταγοί αυτής της χώρας, εκείνη την κρίσιμη στιγμή όχι μόνο δε στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων αλλά ουσιαστικά πούλησαν έναν ολόκληρο λαό που διψούσε για πραγματική Δημοκρατία, κι έβγαινε στους δρόμους να τη διεκδικήσει.
Κατά την περίοδο της 7ετίας, τα περισσότερα κόμματα και οι πολιτικοί είτε λούφαξαν στις σπιταρόνες τους είτε έκαναν αντίσταση από το εξωτερικό. Από τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Σουηδία, τις ΗΠΑ όπου ήταν… εξόριστοι. Και πάλι το πολιτικό προσωπικό αυτής της χώρας εγκατέλειψε τους πολίτες του.
Γιατί τα λέμε όλα αυτά; Μα με τα γεγονότα που συνέβησαν στο κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη ξαναζούμε το Βατερλό των πολιτικών.
Οι εικόνες καταστροφής, διάλυσης, αναρχίας στήθηκαν από κουκουλοφόρους και αστυνομικούς χωρίς καμιά εξαίρεση (ή μήπως είναι το ίδιο;). Αυτό που ήθελαν οι πεφωτισμένοι σοσιαλιστές του κ. Παπανδρέου ήταν να αδειάσουν οι πλατείες. Ήθελαν να δημιουργήσουν μπάχαλο για να φύγουν οι Αγανακτισμένοι.
Ήθελαν να προκαλέσουν φόβο για να πάψει ο κόσμος να κατεβαίνει στους δρόμους.
Ήθελαν μια «νεκρή» πλατείας Συντάγματος και μόνο με νέα «Δεκεμβριανά» θα το πετύχαιναν. Τι είναι άλλωστε ορισμένες ώρες καταστροφής της Αθήνας μπροστά στον μακροπρόθεσμο στόχο; Να φύγουν οι οργισμένοι πολίτες από το σκηνικό και από τα κανάλια και τις εφημερίδες που καθημερινά τους προέβαλαν.
Η οργή του κόσμου είναι σαφέστατα κατά της κυβέρνησης και των μέτρων που παίρνει. Δεν είναι όμως, μόνο γι’ αυτήν. Όταν ο κόσμος λέει να καεί το μπου…λο η Βουλή δεν αναφέρεται στο κτίριο, αναφέρεται στους πολιτικούς που οδήγησαν τη χώρα στην πτώχευση και τους πολίτες στη φτώχεια.
Ο λαό απαιτεί κοινωνική δικαιοσύνη, κι αυτό προϋποθέτει διάλυση του μεταπολιτευτικού πολιτικού μοντέλου και δημιουργία μιας νέας μορφής διακυβέρνηση, που να δίνει ελπίδα και προοπτική.
Γι’ αυτό είναι εξοργισμένοι οι πολίτες κι όχι γιατί θα τους κόψουν 50 ευρώ από το μισθό του. Οι «Αγανακτισμένοι» ήταν το πρώτο κύμα της οργής όλου του ελληνικού λαού, οργής γιατί οι πολιτικοί θυμήθηκαν τον κακό τους εαυτό. Κι όπως πριν τη Χούντα όλοι κοιμόντουσαν τον ύπνο του δικαίου εγκαταλείποντας τους πολίτες, έτσι και τώρα κάνουν το ίδιο λάθος.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ειδικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσής, έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη των άγριων ξυλοδαρμών, της απίστευτης χρήσης χημικών, της πρωτοφανούς αγριότητας κατά πάντων. Οι λίγες εκατοντάδες κουκουλοφόροι ήταν το καλύτερο δώρο για την κυβέρνηση. Βρήκε την ευκαιρία να αδειάσει την πλατεία και να βγάλει από πάνω της το τσιμπούρι των εξοργισμένων πολιτών. Άλλωστε, όπως έχουμε γράψει, ο φοβισμένος πολίτης είναι πιο εύκολα χειραγωγημένος. Και με όσα έρχονται τους επόμενους μήνες, το μόνο που δεν ήθελε η κυβέρνηση, ήταν πλατείες γεμάτες σκεπτόμενους πολίτες.
Τι έκαναν τα υπόλοιπα κόμματα;
Η ΝΔ για ακόμη μια φορά δεν επέδειξε τα σωστά κοινωνικά αντανακλαστικά. Αντί να γίνει ασπίδα για τους εξοργισμένους πολίτες προτίμησε τη μάχη χαρακωμάτων στη Βουλή.
Το ΚΚΕ, βλέποντας ότι οι εξεγερμένοι πολίτες το ξεπερνούν κι έτσι χάνει την «αποκλειστικότητα» στην επανάσταση, τι έκανε; Συστηματική κατασυκοφάντηση και απαξίωση του κινήματος των Αγανακτισμένων. Με μεθόδους… Ζαχαριάδη, όχι μόνο διαχώρισε τη θέση του από τους… κατοίκους της πλατείας αλλά τους κατηγόρησε και για μπραβιλίκια, χουλιγκανισμό και υπόκοσμο.
Τα υπόλοιπα κόμματα, το καθένα από την πλευρά του έκανε ότι ήταν δυνατό για να μας κάνουν να ξεχάσουμε την οργή της κοινωνίας.
Κι όλοι μαζί οι πολιτικές δυνάμεις, βοηθούμενες πάντα από τα πρόθυμα ΜΜΕ, απαξίωσαν το κίνημα, δηλαδή όλους τους εξοργισμένους πολίτες. Αντί όλοι μαζί να ρίξουν αυτή τη φαύλη κυβέρνηση, το μόνο που κατάφεραν ήταν να διαλύσουν ότι φτιάχτηκε ένα μήνα τώρα.
Ποια είναι η απάντηση του κόσμου; Μόνο με μαζικές κινητοποιήσεις, με γεμάτες πλατείες, με αντίσταση σε ότι πονά και πληγώνει, μπορεί να υπάρχει ελπίδα. Γιατί τα χειρότερα είναι μπροστά μας.
Αριστερός Ψάλτης

ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΑνΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΤΑΦΟΠΛΑΚΕΣ..???

Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/06/blog-post_1938.html

ΔΩΣΤΕ ΣΤΟ ΛΑΟ ΣΕΞ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ  ΒΙΑ

Μια χαρά το δουλεύουν το παρολί ...στα ΜΜΜ  και την κυβέρνηση.Ούτε ο Μπέος δεν θα το έστηνε έτσι...
Δουλεύουν όλα ρολόι.

Δυο ντου από αντιεξουσιαστές και η αντεπίθεση της Ιφιγένειας (ΕΛ.ΑΣ) που θυσιάστηκε για άλλη μια φορά στο βωμό του κυνοβουλευτισμού και νάτο το σκηνικό τρόμου και βίας....Και για τους πιο πωρωμένους ρίξαμε και μερικές κασέτες της ΕΥΠ που εμπλέκουν από την Κάτω Μαγούλα μέχρι τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Η πρόσφατη νέα τσόντα της Σειρήνα με νεο πορνίδιο (η Τζούλια ξεπεράστηκε) για να μην ξεφύγει κανένας από την παραπληροφόρηση...


Ας σκεφτούν όμως κάποιοι

Αυτός που έδινε τις οδηγίες ("Βαράτε αλύπητα και ρίξτε όσα χημικά θέλετε  ήταν οι οδηγίες.") από ποιον είχε πάρει οδηγίες???

Αυτοί που εμφανίζονται ΤΥΧΑΙΑ  και διαλύουν τις συγκεντρώσεις από ποιον πήραν τις οδηγίες να εξαφανιστούν σήμερα που δεν τους έχει ανάγκη το ΣΥΣΤΗΜΑ???

Ο κόσμος πρέπει επιτέλους να καταλάβει ότι αυτοί που έριχναν τα χημικά και αυτοί που έριχναν τις πέτρες εξυπηρετούν τους ίδιους ακριβώς ανθρώπους και το ίδιο ακριβώς σύστημα..
Και δυστυχώς οι περισσότεροι από αυτούς ούτε οι ίδιοι δεν καταλαβαίνουν τι ακριβώς κάνουν και για ποιους...

Ο Μπέος και ο Μαρινάκης θα αθωωθούν μόλις τελειώσει η ιστορία με την νεα δανειοδότηση της χώρας από το ΔΝΤ???

Ο Σειρηνάκης γιατί δεν έβγαλε το DVD με κάποιο νέο μοντέλο πορνοστάρ μέρες που είναι?


Ξέρει κανείς τι ψηφίστηκε χτες και σήμερα?

Προσπάθεια δημιουργίας "ακροδεξιού μπαμπούλα"

Από το ιστολόγιο http://www.elkosmos.gr/
molotovΒρήκαν ένα (ψεύτικο) δάχτυλο και προσπαθούν να κρυφτούν όλοι από πίσω. Τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στα περισσότερα ελληνικά ΜΜΕ είναι αν μη τι άλλο γελοία. Και αποδεικνύουν ότι ένας από τους λόγους που η χώρα μας βρίσκεται στα χάλια που έχει σήμερα είναι και η ποιότητα των δημοσιογράφων της. Μεγαλοδημοσιογράφοι, μικροδημοσιογράφοι, κομματικά στελέχη-δημοσιογράφοι, δημοσιογράφοι-πλυντήρια ειδήσεων, όλοι έχουν βρεί ένα δάκτυλο και προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από αυτό, για να μην συζητήσουν το τι πραγματικά συνέβη τις τελευταίες ημέρες στην πλατεία Συντάγματος και γύρω από αυτήν.
Έχοντας εστιάσει την κουβέντα σε ένα περιστατικό το οποίο έχει επεξηγηθεί πλήρως, προσπαθούν να δημιουργήσουν και πάλι υπόνοιες για μία δήθεν σχέση μεταξύ αστυνομίας και «ακροδεξιάς», για να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο από την πραγματική αγαστή συνεργασία κράτους - παρακράτους, που εκτυλίχθηκε και αφορούσε τον στημένο πόλεμο μεταξύ ΜΑΤ και μπαχαλάκηδων, ο οποίος κατάφερε να διώξει εκατοντάδες χιλιάδες λαού από το Σύνταγμα και να «ουδετεροποιήσει» τις συγκεντρώσεις των "Αγανακτισμένων" Ελλήνων. Και προσπαθούν να ξαναεφεύρουν τον "μπαμπούλα" της ακροδεξιάς, ορμώμενοι μάλιστα από ένα περιστατικό που αναδεικνύει την φετιχιστική βία της άκρας αριστεράς.
Γιατί δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι περίμεναν από μία ομάδα τεσσάρων-πέντε ατόμων που επί τρείς ώρες εγκλωβισμένοι, αντιμετώπιζαν εκατοντάδες αναρχικών. Τους ίδιους ακριβώς αναρχικούς οι οποίοι δημιούργησαν τα επεισόδια και έδωσαν την αφορμή που ζητούσε η πολιτική ηγεσία της αστυνομίας για να εισβάλλει στην πλατεία Συντάγματος και να κάνει αυτό που έπρεπε να κάνει. Έπρεπε μήπως οι δήθεν "κουκουλοφόροι", στην πραγματικότητα μπανταρισμένοι με γάζες, να κάτσουν να δολοφονηθούν, για να μην θεωρούν κάποιοι ότι ... είναι συνεργάτες της αστυνομίας.
Πρόκειται για μία άνευ προηγουμένου προσπάθεια "ξεπλύματος" των πραγματικών γεγονότων και δημιουργίας ενός αποδιοπομπαίου τράγου. Τα επιχειρήματά τους όμως είναι τόσο σαθρά και βασίζονται ολοκληρωτικά σε εντυπώσεις. Γι' αυτό και είναι καταδικασμένα να καταρρεύσουν. Θα προσπαθήσουν φυσικά τα μεγάλα ΜΜΕ να δημιουργήσουν "ντόρο", προκειμένου να καλλιεργηθεί το κλίμα που θέλουν.
Η αντρίκια όμως συμπεριφορά των συνδικαλιστών της ΕΘΕΛ που βγήκαν και επώνυμα δήλωσαν το τι και πώς, τους χαλά τα σχέδια.

Αφιερωμένο ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ !!!!

Για τους χρήστες του GOOGLE CHROME πατήστε στην επικεφαλίδα


ΠΡΟΣ: ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ /ΜΑΤ (μουσικό διάλειμμα)

Και με υπότιτλους

FAZ: Ελλάδα, μία δημοκρατία υπό περιορισμό

Από το ιστολόγιο http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=23829&categories_id=69
Υπό τον τίτλο «Το ελληνικό παράδειγμα», ο αρθρογράφος της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter...  
FAZ: Ελλάδα, μία δημοκρατία υπό περιορισμό
Allgemeine Zeitung, Μίχαελ Μάρτενς, αναφέρεραι στη συρρίκνωση των κυριαρχικών δικαιωμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου λόγω του χρέους και της αποδοχής του μνημονίου.






«Κανένας πρωθυπουργός δε δέχεται, χωρίς να βρίσκεται σε ανάγκη, να πληρώσει το τίμημα, που πρέπει να πληρώσει τώρα η κυβέρνηση Παπανδρέου. Πρόκειται για ένα τίμημα πολύ υψηλότερο από αυτό που πληρώνουν συνήθως τα κράτη-μέλη της ΕΕ: η ελληνική κυβέρνηση έπρεπε να παραχωρήσει μέρος της κρατικής κυριαρχίας», τονίζει η εφημερίδα.






«Η Ελλάδα θα καταντήσει στο εγγύς μέλλον μια δημοκρατία υπό περιορισμό. Ανεξαρτήτως ποιον ψηφίζει ο ελληνικός λαός, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε.



Γι’ αυτή την κατάσταση δεν είναι όμως υπεύθυνοι μόνον οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι, που καθυβρίζονται και κατηγορούνται στην πλατεία Συντάγματος, αλλά και οι ψηφοφόροι. Οι συνέπειες της ελληνικής περίπτωσης είναι παράδειγμα προς αποφυγήν που θα πρέπει να αποτρέψει πιθανούς μιμητές», καταλήγει.





Πηγή: Frankfurter Allgemeine Zeitung, Deutsche Welle

Μαζικές αγωγές κατά του Δημοσίου από τα θύματα των χθεσινών επιθέσεων


Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/06/30/109844/

Οι  ολοένα αυξανόμενες, το τελευταίο χρονικό διάστημα, αυθαιρεσίες και παράνομες πράξεις των κρατικών οργάνων του Ελληνικού Δημοσίου, υπό τις εντολές ή την ανοχή της κυβέρνησης Παπανδρέου, κάνουν επιτακτική την ανάγκη ομαδικής προσφυγής των Ελλήνων πολιτών στην Ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία αποτελεί το τελευταίο πλέον καταφύγιο προστασίας, που έχει απομείνει στον τόπο τούτο.
Τα τελευταία γεγονότα που διαδραματίζονται στην πλατεία Συντάγματος, με τις απρόκλητες, φασιστικές και υποκινούμενες επιθέσεις των αστυνομικών οργάνων κατά απλών  αμέριμνων και ήσυχων πολιτών, επιβάλλουν πια την ενεργοποίηση όλων μας και ειδικότερα όλων όσοι τραυματίστηκαν, κακοποιήθηκαν ή προσεβλήθη η προσωπικότητά τους καθ’οιονδήποτε τρόπο από τους υποτιθέμενους «θεματαφύλακες της δημόσιας τάξης»- τραμπούκους του Υπ ΠΡΟ ΠΟ να στραφούν κατά του Ελληνικού Δημοσίου διεκδικώντας αποζημιώσεις για τις σωματικές και υλικές βλάβες που έχουν υποστεί.
Είναι γνωστό ό,τι με βάση την Ελληνική Νομοθεσία το Δημόσιο υποχρεούται να καταβάλει αποζημίωση, εφόσον στοιχειοθετηθεί ότι τα κρατικά όργανα, με πράξεις ή παραλείψεις τους κατά την διάρκεια ενάσκησης της δημόσιας εξουσίας, παραβίασαν τις διατάξεις του νόμου, οι οποίες παράλληλα με την προστασία του γενικού συμφέροντος, αποβλέπουν και στη προστασία της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας κάθε πολίτη.

Η Διεθνής Αμνηστία καταδίκασε την αστυνομική βία

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=77576&catID=3


Η διαδικτυακή πύλη euobserver.com σε δημοσίευμα με τίτλο « H Διεθνής Αμνηστία καταδικάζει τις μεθόδους καταστολής των ελληνικών διαδηλώσεων», αναφέρει ότι η οργάνωση Διεθνής Αμνηστία καταδίκασε τη χρήση «υπερβολικής βίας» από τις δυνάμεις της ελληνικής αστυνομίας στην προσπάθειά τους να καταστείλουν τις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν ενάντια στα μέτρα λιτότητας.

Σε ανακοίνωσή της, η οργάνωση αναφέρει ότι καταγράφηκαν απαράδεκτες μέθοδοι καταστολής εις βάρος των (σε μεγάλο βαθμό) ειρηνικών διαδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στην Πλατεία Συντάγματος. «Μαρτυρίες αλλά και σχετικά βίντεο δείχνουν ότι υπήρξε επανειλημμένη χρήση βίας από την αστυνομία στις πρόσφατες διαδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένης της σε υπερβολικό βαθμό χρήσης δακρυγόνων και άλλων χημικών εναντίον των διαδηλωτών που στην πλειοψηφία τους διαμαρτύρονταν ειρηνικά. Οι εκπρόσωποι της Διεθνούς Αμνηστίας που ήταν παρόντες στην Πλατεία Συντάγματος έγιναν μάρτυρες περιστατικών ξυλοδαρμού ειρηνικών διαδηλωτών από τις δυνάμεις της αστυνομίας».

Το δημοσίευμα αναφέρει, ότι εκατοντάδες πολίτες χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα και τραυματισμούς από τις επιθέσεις, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ.

ΗΠΑ: Κίνδυνος για την οικονομία από τους «οίκους»…

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=13976

Μπορεί στο μάτι του κυκλώνα να έχει βρεθεί η Ελλάδα, ωστόσο, όπως κατ’ επανάληψη έχει γράψει το «defence-point.gr», το πραγματικό πρόβλημα βρίσκεται αλλού, στις χώρες εκείνες που το χρέος τους βρίσκεται στο «κόκκινο» το απόλυτο μέγεθος του χρέους των οποίων μπορεί να γκρεμίσει το σαθρό όπως αποδεικνύεται οικοδόμημα της παγκόσμιας οικονομίας.
Το πρόβλημα πλέον αφορά τις ίδιες τις ΗΠΑ! Όπως έγινε γνωστό, μετά τη Moody’s και ο οίκος αξιολόγησης «Standard & Poor’s» απείλησε να υποβαθμίσει χρέος των ΗΠΑ ύψους 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων (ομόλογα) που λήγει στις 4 Αυγούστου στο αποκαλούμενο ως «επίπεδο επιλεκτικής χρεοκοπίας». Δηλαδή από τον χαρακτηρισμό απόλυτης ασφάλειας και αξιοπιστίας «ΑΑΑ» που είναι σήμερα βαθμολογημένο, απευθείας και χωρίς χρονοτριβή στο «D» το οποίο σημαίνει «default», δηλαδή… χρεοκοπία επί της ουσίας, αδυναμία εξυπηρέτησης!
Μιλώντας στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reutrers ο γενικός διευθυντής της S&P, Τζoν Τσέiμπερς, ο οποίος επίσης προΐσταται της επιτροπής αξιολόγησης κρατικού χρέους του οίκου, δήλωσε ότι η εξέλιξη αυτή θα είναι νομοτελειακή εάν στις 4 Αυγούστου, που «ωριμάζουν». Μετά την αποτυχία Δημοκρατών και Ρεπουμπλικάνων να συμφωνήσουν για την οικονομική πολιτική που θα ακολουθηθεί, ο κίνδυνος σοβαρών επιπτώσεων στην αμερικανική οικονομία είναι υπαρκτός.
Πρακτικά μιλώντας, εάν η S&P υλοποιήσει την απειλή της αυτό θα σημάνει αυτομάτως αύξηση του κόστος δανεισμού των ΗΠΑ, και θα επιβράδυνε την οικονομική ανάπτυξη, ενώ θα επηρέαζε και τον ρόλο του δολαρίου ως παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος.
Στις ΗΠΑ, έχει καθοριστεί με νομοθετική παρέμβαση πλαφόν χρέους ύψους 14,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο δεν θα επαρκεί και αυτό στις αρχές Αυγούστου. Για το λόγο αυτό οι ΗΠΑ επείγονται να περικόψουν τις δαπάνες, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι διαφωνούν με τους Δημοκρατικούς, αφού δεν επιθυμούν την επιβολή καμιάς φορολογικής επιβάρυνσης….

Πρόεδρος αστυνομικών:«Ζητάω συγνώμη.Αυτό είναι ντροπή, ντροπή, ντροπή»

Από το ιστολόγιο http://www.star.gr/ellada_kosmos/97918/
Την αντίθεση του στην βίαιη στάση της αστυνομίας απέναντι στους διαδηλωτές, που σημειώθηκε την Τετάρτη στο Σύνταγμα κατά την διαδήλωση, εξέφρασε με μια συγκινητική δήλωση ο πρόεδρος των αστυνομικών, Χρ. Φωτόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι οι αστυνομικοί εκτελούν εντολές…

«Τα λόγια είναι φτώχεια. Αυτό δεν είναι δημοκρατία και αποτελεσματική και ομαλή λειτουργία της αστυνομίας. Εγώ λέω και βροντοφωνάζω ένα μεγάλο “όχι”. Ντροπή, ντροπή, ντροπή», είπε.

«Κάναμε ένα μεγάλο αγώνα να είμαστε μαζί με την κοινωνία. Αυτά τα επεισόδια μας πάνε πολλά χρόνια πίσω. Αν δε το καταλαβαίνουν κάποιοι, να  αναλάβουν τις ευθύνες τους. Εμείς κάναμε ένα μεγάλο αγώνα να είμαστε δίπλα στην κοινωνία. Δεν είναι αυτή η λειτουργία της αστυνομίας», πρόσθεσε στην εκπομπή του Γ. Αυτιά, ενώ αργότερα μιλώντας στον Realfm είπε ότι οι αστυνομικοί εκτελούν εντολές και ζήτησε συγνώμη από τους πολίτες...

Ευτυχώς πέρασε το "Μεσοπρόθεσμο" στην ψωροκώσταινα και σώθηκε η ... Παγκόσμια οικονομία!

Από το ιστολόγιο http://www.epirus-ellas.gr/2011/06/blog-post_1573.html
Του Δημοσθένη Λιακόπουλου.
 Οι λεπτομέρειες δεν παίζουν ρόλο. Υπάρχουν μόνο μερικά κομβικά σημεία, στα οποία, μέσα στο χαμό, πρέπει να εστιάσουν την προσοχή τους "όσοι μπορούν και βλέπουν". Το να λένε τα ελληνικά κανάλια προώθησης της προπαγάνδας και οι πολιτικοί στην Ελλάδα, ότι αν δεν ψηφιστεί δήθεν το μεσοπρόθεσμο μνημόνιο, θα πτωχεύσει η Ελλάς, αλλά και η Ευρώπη, πάει κι έρχεται, θα ήταν κατανοητό, στην προσπάθειά τους να πείσουν τον κόσμο να δεχθεί την απόλυτη οικονομική καταστροφή της χώρας.

Το να λένε όμως, το CNN και το BBC και τα άλλα μέσα προώθησης της προπαγάνδας σε παγκόσμιο επίπεδο, ότι άν δεν ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο στην ψωροκώσταινα, θα καταρεύσει η.....παγκόσμια οικονομία, πάει πολύ, αλλά και μας βάζει σε σκέψεις. Γιατί προωθήθηκε παγκόσμια, σε όλους τους λαούς, η άποψη ότι αν πτωχεύσει η Ελλάδα, θα καταστραφεί η παγκόσμια οικονομία; Μπορεί, όπως...
 σας είχα πεί από τις 10/6/11, να αναβλήθηκε προσωρινά η τεχνητή παγκόσμια οικονομική κατάρευση, αλλά ξεκαθαρίστηκε, ότι εφόσον, την προωθούσαν, θα έλεγαν στον παγκόσμιο πληθυσμό ότι φταίνε οι Έλληνες.

Τα τσιμπούσια των Σοσιαλιστών, δεν τελειώνουν… Τώρα, στην Αθήνα!


Από το ιστολόγιο http://www.elkosmos.gr/
large_1915_535910Λες και δεν τρέχει τίποτα! Δείπνο εργασίας λοιπόν, για τους «επιφανείς» αστούς και θιασώτες του νεοφιλελεύθερου σοσιαλισμού, παραθέτει το βράδυ ο GAP εν Αθήναις. Αυτό, στα πλαίσια «συμβουλίου» (στο ξενοδοχείο «Astir Palace», όχι παίζουμε, 1-2 Ιουλίου) όπου θα μετάσχουν και θα περάσουν καλά μερικές εκατοντάδες (περίπου 300) εκπρόσωποι σοσιαλιστικών ή «σοσιαλιστικών» κομμάτων από όλη την υφήλιο. Λίγο «αραίωσαν» βέβαια τώρα τελευταία, αλλά... Τι θα συζητηθεί; Ενώ το κρασί θα ρέει και ο σολομός θα καταναλώνεται (άλλωστε, λεφτά υπάρχουν), θα τεθεί επί τάπητος... η οικονομική κρίση! Α, ναι. Σκέπτονται να συζητήσουν και το πώς θα αμυνθούν έναντι των... κερδοσκοπικών επιθέσεων! Όχι, είναι ράδιο αρβύλα ότι ο GAP θα τους εκμυστηρευτεί τι συζήτησε στην Αθήνα με τον «μετρ» του είδους, George Soros...
Προσέξτε τώρα στη νεοταξίτικη ατζέντα, τι σταχυολογήσαμε, μεταξύ άλλων: «Στηρίζουμε την Ελπίδα των Πολιτών στον Αραβικό Κόσμο-Μοιραζόμαστε το Όραμα για Ελευθερία και Δικαιώματα για Όλους». Δικαιώματα, όπως αυτά των πολιτών χθες που διαδήλωσαν στο Σύνταγμα. Πολύ «πορτοκαλί»... Α, φυσικά και μπόλικο περιβάλλον! Θα χαιρετίσει ο... Μιχάλης Καρχιμάκης, γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ! Μιλάμε για πολύ γέλιο! Επίσης: το Σάββατο, θα πραγματοποιηθεί «κλειστή συνεδρία»! Εμπρός στο δρόμο που χάραξε η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ.

Συνθήκες δικτατορίας στο Σύνταγμα

Από το ιστολόγιο http://kostasxan.blogspot.com/2011/06/blog-post_1360.html


  • Το μεσοπρόθεσμο πέρασε με την ψήφο των πολιτικών απατεώνων του ΠΑΣΟΚ
  • Πως η Αστυνομία απρόκλητα ξεκίνησε και οργάνωσε την βία κατά των διαδηλωτών
Το «μεσοπρόθεσμο» πέρασε από την Βουλή, όπως αναμενόταν. Ένα ακόμα δήθεν πρόγραμμα, ένα συνονθύλευμα ξεπουλήματος, υποδούλωσης, καταπίεσης και φοροεπιδρομής. Ένα έκτρωμα, χωρίς αρχή, μέση και τέλος, που στρέφεται κατά της Ελλάδας και του Ελληνισμού, μια άνευ προηγούμενου επίθεση κατά των ανθρώπων, της αξιοπρέπειας και της ζωής μας.

Το ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ έχει πάρει τις αποφάσεις του. Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί, δεν θα τους αφήσουμε να ξεπουλήσουν, να καταστρέψουν, να μας υποδουλώσουν. Υπάρχει Σύνταγμα, υπάρχουν κορυφαίες διεθνείς συμβάσεις που προστατεύουν τον άνθρωπο και τα θεμελιώδη δικαιώματά του. Τα δικαιώματα αυτά θα επικαλεστούμε για να προστατεύσουμε την ζωή των Ελλήνων και την έννοια Ελλάδα από την αρπαγή, τον ευτελισμό, τον εξανδραποδισμό. Αυτοί μετέτρεψαν και μετατρέπουν την Ελλάδα σε μια σκιά που επαιτεί.

Αφιερωμένο εξαιρετικά...........(μουσικό διάλειμμα)



The Identity of Macedonia

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/06/identity-of-macedonia.html

According to Article 2 of UNESCO’s Universal Declaration on Cultural Diversity, “it is essential to ensure harmonious interaction among people and groups with plural, varied and dynamic cultural identities”.

5 million people live in the modern region of Macedonia, and more than half of them have a Greek national identity, along with their Macedonian cultural identity, due to their Hellenic heritage. Another quarter has Bulgarian, Albanian, Serbian, Roma or Turkish national identity.


That leaves us with a minority; less than a quarter of the region’s population. These are the people inhabiting a former Yugoslavian province, prone to state-sponsored propaganda and historical falsification. They refuse to accept that they constitute only a small part of Macedonia, have a different origin, and should define theirselves accordingly.
But what’s the story about Greeks having different cultural identities?


You can read the rest of the article in History-of-Macedonia.com

Παρέμβαση Μπεγλίτη για το πρόβλημα των καυσίμων στο Πολεμικό Ναυτικό

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=13999

Απίστευτες εξελίξεις υπήρξαν στο θέμα της εμπλοκής του ζητήματος προμήθειας καυσίμων από το Πολεμικό Ναυτικό στα γρανάζια της διαβόητης ελληνικής γραφειοκρατίας. Το πρόβλημα πήρε, προς τιμήν του, στα χέρια του ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης.
Όπως πληροφορηθήκαμε, η φοβερή και τρομερή λύση που βρήκε το Ελεγκτικό Συνέδριο συνειδητοποιώντας προφανώς ότι το θέμα αποτελεί «καυτή πατάτα» με την οποία ουδείς μπορεί – πρέπει – δικαιούται να παίζει, ήταν να το παραπέμψει στην Ολομέλεια. Έλα όμως ότι ουδείς γνωρίζει το πότε σκοπεύει να συνεδριάσει;

Ευελπιστούμε στην άμεση κινητοποίηση των αρμοδίων για το κλείσιμο της υπόθεσης με συνοπτικές διαδικασίες, αφού φαίνεται ότι έχουν αντιληφθεί την κρισιμότητά του. Δεν έχουμε την παραμικρή αμφιβολία ότι τα μέλη του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα κινητοποιηθούν άμεσα προς την κατεύθυνση αυτή.

Συναίνεση σε αποκρατικοποιήσεις και περιστολή των δαπανών


Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=77562&catID=1

Με 155 «ναι», 136 «όχι» και 5 «παρών» υπερψηφίστηκε επί της αρχής ο εφαρμοστικός νόμος από τη Βουλή. Εκτός κομματικής «γραμμής» η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χρύσα Αράπογλου και οι δύο «γαλάζιοι» βουλευτές, κ.κ. Πάνος Καμμένος και Σπύρος Γαληνός στην ψηφοφορία για τον εφαρμοστικό νόμο. 

Με τις ψήφους της κυβερνητικής παράταξης, της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμμαχίας τα άρθρα του εφαρμοστικού νόμου για τις αποκρατικοποιήσεις και τις περικοπές στις δαπάνες έλαβαν τις περισσότερες ψήφους.

Πιο συγκεκριμένα, στο κυβερνητικό «στρατόπεδο» η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χρύσα Αράπογλου, αφού κατήγγειλε το γεγονός ότι δεν της δόθηκε ο λόγος, ψήφισε «ναι» επί της αρχής αλλά καταψήφισε όλα τα άρθρα που αφορούν στις αποκρατικοποιήσεις. «Όχι» σε όλα ψήφισε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Η πλατεία θα ξαναγεμίσει και το ποτάμι θα γίνει χείμαρος

Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/06/30/109795/



«Τόση δημοκρατία είχαμε να δούμε από τον καιρό της χούντας»  έγραφε ένα σύνθημα εχθές στους δρόμους του κέντρου και πολλοί ήταν εκείνοι που έκαναν παρόμοιους συνειρμούς.  Φοβούνται την πλατεία και γι’ αυτό κάνουν τα πάντα για να την εξοντώσουν. Ξέρουν ότι η πλατεία, αν συνεχίσει λίγο ακόμα, αν συνεχίσει πιο μαζικά θα αποκτήσει και τη δύναμη να τους γκρεμίσει. Για την ακρίβεια ΜΟΝΟ αυτή έχει τη δύναμη να τους γκρεμίσει. Για αυτό και τούτη  η λύσσα εναντίον της. Γι’ αυτό εκτός από τα ΜΑΤ, το χημικό πόλεμο και τους παρακρατικούς ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο.  Έφτασαν να απειλούν τον ελληνικό λαό ακόμα και με τανκς.
Τον απειλούν γιατί επιθυμούν να δεχθεί αδιαμαρτύρητα να πληρώσει τα πάρτι τους, τις μίζες, τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή που μας έφεραν ως εδώ.
Τον απειλούν γιατί επιθυμούν να δεχθεί αδιαμαρτύρητα το ξεπούλημα της πατρίδας τους που ψηφίστηκε εχθές από το  ΠΑΣΟΚ με τη βοήθεια της  Έλσας και των ΜΑΤ.
Τον απειλούν γιατί αρνείται να αποδεχθεί την παράδοση της χώρας στους δανειστές που αποφάσισε εχθές η κυβέρνηση και γιατί διαμαρτύρεται που θα του κόψουν κι άλλο τους μισθούς και τις συντάξεις.
ΤΟΝ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΑΡΤΥΡΕΣ  ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ.

Οἱ ἄ-φυλες κοινωνίες.

Ἀπὸ τὴν Φιλονόη ἐκ τοῦ Πόντου



Τέλος στὰ δύο φύλα. Ἔτσι ἀπεφάσισαν οἱ νεοταξικοί. Ἀπὸ ἐδῶ καὶ πέρα θὰ συζητᾶμε μόνον γιὰ τὸ οὐδέτερον. Τέλος τὰ θηλυκά, τέλος τὰ ἀρσενικά! Ζήτω τὰ οὐδέτερα…  Γιὰ νὰ ζήσετε ἀπὸ ἐδῶ καὶ πέρα, θὰ μπορεῖτε νὰ τὸ κάνετε μόνον ὡς ….οὐδέτεροι!!!
Κι ἀκόμη δὲν ἔχουν σφίξει οἱ ζέστες… Οὔτε τὰ ζόρια… Κι ὄμως…. Θὰ δοῦμε καὶ χειρότερα! 
Τί σοῦ κάνουν ὅμως οἱ ἠλίθιοι ὅταν κυβερνοῦν…  Καὶ μὴν παραξενευτεῖτε ἐὰν ἡ Διαμαντοπούλου μᾶς τὸ φέρει ὡς νεωτερισμό… Θὰ τῆς ταιριάζῃ…
Φιλονόη.
Μίσος κατά των φύλων: Σουηδικός Παιδικός Σταθμός προωθεί το ‘ά-φυλο’ παιδαγωγικό πρόγραμμα και απαγορεύει τις λέξεις «τον» και «τη»

Η Ευρώπη, η Σοβιετία και η Παράλληλη Μοίρα τους.

Από το ιστολόγιο http://tyxaios.blogspot.com/2011/06/blog-post_30.html

Η Ευρώπη των δακρυγόνων δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί. Όσο κι αν προσπαθεί να προβάλλει και να προωθήσει την εικόνα μιας ισχυρής οικονομικής και πολιτικής δύναμης σε παγκόσμιο επίπεδο, με "μερικά προβλήματα", η εικόνα αυτή πλέον καταρρέει καθημερινά.

Ολοένα και περισσότερο, η εικόνα της Ευρώπης προσομοιάζει με εκείνη της Σοβιετικής Ένωσης λίγο πριν την κατάρρευση. Η Ευρώπη, η άλλοτε πολλά υποσχόμενη οικονομική και νομισματική αλλά και πολιτική ένωση, παραπαίει καταδεικνύοντας ως "μαύρα πρόβατα" και υπεύθυνες για την κατάσταση τις πιο αδύναμες οικονομίες που την απαρτίζουν. Όμοια και η πρώην Σοβιετική Ένωση καταδείκνυε ως φορείς της τότε επερχόμενης διάσπασης, τις επί μέρους χώρες-μέλη.

Όπως αντιλαμβάνεσαι, η πλαδαρή, δυσκίνητη και αναποτελεσματική γραφειοκρατία, η νέα διοικητική ελίτ των Βρυξελλών αδυνατεί να σχεδιάσει δυναμικά το μέλλον και απλώς διαχειρίζεται προς ίδιον όφελος το παρόν. Θυμίζει έντονα το γραφειοκρατικό καθεστώς της Σοβιετίας, αδύναμο μέσα στην φαντασίωση της εντός των τειχών παντοδυναμίας του, να συλλάβει τις εξελίξεις και τους κινδύνους που προδιαγράφονταν για την ύπαρξη της άλλοτε υπερδύναμης.

Είναι πλέον ολοφάνερη η αδυναμία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να απαντήσει με αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα - δεν συζητάμε για την ταχύτητα - σε περιφερειακά ελάσσονα προβλήματα, όπως αυτό της Ελλάδας, του μόλις 2,5% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης(!), κατονομάζοντάς τα ως μείζονα αντί για παρωνυχίδες. Η πολυδιάσπαση τόσο των προσπαθειών της Ευρωπαϊκής ηγεσίας, όσο και το πολυπληθές των απόψεων, των προτάσεων και των σχεδίων δεν υπογραμμίζουν παρά την ευρωπαϊκή αδυναμία να λειτουργήσει ως ισχυρή παρουσία στον κόσμο. Είναι απολύτως κωμικό το γεγονός να δηλώνεται από τα πιο επίσημα χείλη ότι η Ευρώπη "ανακουφίστηκε" μόλις έμαθε την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου! Αν είναι έτσι τότε να το ψηφίζουμε κάθε μέρα!

Προβλήματα στο ιστολόγιο μας!!!

Εκ μέρους του blog μας ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ζητούμε ένα μεγάλο συγνώμη από όλους όσους μας διαβάζουν για τα όποια προβλήματα σε κάποιες αναρτήσεις μας, αλλά ειδικά από σήμερα το πρωί αντιμετωπίζουμε αρκετά προβλήματα και προσπαθήσαμε να βρούμε τον λόγο.

Επειδή χρησιμοποιήσαμε αρκετούς υπολογιστές και διάφορα τρικ , αυτό που πιστεύουμε είναι ότι δεν είναι δικό μας το πρόβλημα αλλά μάλλον κάποιους ενοχλήσαμε και μας επιτέθηκαν .....

Δεν πειράζει όμως, εμείς θα συνεχίσουμε να λέμε την γνώμη μας και θα κάνουμε τις πρέπουσες αναρτήσεις μέχρι να μας κατεβάσουν ολοκληρωτικά!!! 


Ευχαριστούμε όλους όσους μας στηρίζουν αλλά και γενικά σε όλους τους Έλληνες και Ελληνίδες και πάντα καλά να είστε.

ΦΣΑ: Ζητεί παρέμβαση εισαγγελέα για τη χρήση των χημικών

Από το ιστολόγιο http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=23821&category_id=86
Την παρέμβαση του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ζητεί με έγγραφο του ο Φαρμακευτικός...  
ΦΣΑ: Ζητεί παρέμβαση εισαγγελέα για τη χρήση των χημικών

Σύλλογος Αττικής.

Παράλληλα ζητεί  απαντήσεις από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για το είδος των χημικών που χρησιμοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. για την απομάκρυνση των διαδηλωτών.







Ακολουθούν τα εν λόγω έγγραφα:




Κύριε Υπουργέ,





Με αφορμή τις δηλώσεις του Καθηγητή κ. Γρίβα, ο οποίος αναφέρει ότι «…η αστυνομία χρησιμοποιεί ασφυξιογόνα (παρανόμως) και όχι δακρυγόνα για διάλυση συγκεντρώσεων» αλλά και τη χθεσινή αναιτιολόγητη «επίθεση» των δυνάμεων καταστολής εναντίον της ειρηνικής συγκέντρωσης ελλήνων πολιτών στο Σύνταγμα με τη δικαιολογία της δήθεν ύπαρξης κουκουλοφόρων, παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για:


1.         Τη σύσταση των χημικών τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στις δυο περιπτώσεις (15 & 29/6/11). 


2.         Τον τρόπο χρήσης των προϊόντων αυτών καθώς και το αν οι χρησιμοποιούντες αυτά τα προϊόντα είναι εκπαιδευμένοι προς τούτο.


3.         Την ημερομηνία λήξης των χημικών που χρησιμοποιήθηκαν.


4.         Την προέλευση και τον τρόπο εισαγωγής τους.


5.         Το αν έχει νομιμοποιηθεί η χρησιμοποίηση τους και με ποιο τρόπο.

Το video της ντροπής

Από το ιστολόγιο http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=23784&categories_id=69
Πολλά ερωτηματικά εγείρει video από τα χθεσινά επεισόδια στο Σύνταγμα, όπου απεικονίζονται...  
Το video της ντροπής
δύο άτομα με λοστούς και καλυμμένα πρόσωπα, εκ των πέντε που διακρίνονται, να συνομιλούν με αστυνομικούς και στη συνέχεια να εισέρχονται στον προαύλιο χώρο της Βουλής, πίσω από τις τάξεις των αστυνομικών δυνάμεων στον Άγνωστο Στρατιώτη.





Το video προβλήθηκε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alter. Σύμφωνα πάντως με τα όσα δηλώνουν στα μέσα ενημέρωσης συνάδελφοί τους, πρόκειται για συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ.










Θα μας διώξουν το 2014 με όχημα το Μνημόνιο 2;

Από το ιστολόγιο

Για μία ακόμα φορά, ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του (με το Θόδωρο Πάγκαλο να υπερβαίνει κάθε όριο) επιστράτευσαν τους πιο δραματικούς τόνους για να τρομοκρατήσουν την κοινή γνώμη και τους «πράσινους» βουλευτές, ώστε να περάσει από τη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο. Για να ανασχέσει, μάλιστα, η κυβέρνηση τις κοινωνικές αντιδράσεις, έχει κλιμακώσει τη χρόνια εκβιαστική τακτική της, αυξάνοντας τη δόση σοκ και φόβου που διοχετεύει συστηματικά στην κοινωνία. Είναι αξιοσημείωτο ότι το «κόμμα του Μνημονίου» χρησιμοποιεί ρητορικά σχήματα πολεμικού και ιατρικού χαρακτήρα, επειδή παραπέμπουν στην επιβίωση και αποτρέπουν τις κοινωνικές αντιδράσεις.

Είναι αξιοσημείωτο ότι απ’ όλες τις κυβερνητικές δηλώσεις έχει λάμψει δια της απουσίας της η οποιαδήποτε αυτοκριτική. Οι κυβερνώντες δεν έκαναν τον κόπο ούτε να δώσουν εξηγήσεις για το ναυάγιο της οικονομικής πολιτικής τους.Μνημόνιο 2;
Είναι κοινός τόπος ότι απέτυχαν να θέσουν τα δημόσια οικονομικά σε τροχιά εξυγίανσης, παρά το γεγονός ότι με την πολιτική τους υποβάθμισαν δραστικά το βιοτικό επίπεδο και έριξαν την πραγματική οικονομία στο φαύλο κύκλο της ύφεσης. Τώρα, με τον πέλεκυ της χρεοκοπίας επιβάλλουν ένα νέο κύμα φοροεπιδρομής, το οποίο στρέφεται κυρίως εναντίον όσων όλα αυτά τα χρόνια πληρώνουν, ενώ σε μεγάλο βαθμό αφήνει στο απυρόβλητο τους συστηματικούς φοροφυγάδες.

Πριν ενάμισυ χρόνο, η απότομη και ανώμαλη προσγείωση στο χείλος της χρεοκοπίας είχε προκαλέσει σοκ στην κοινωνία. Λόγω της βαθιάς ψυχολογικής επίδρασης που της είχε ασκήσει τότε, την είχε μετατρέψει σε «πλαστελίνη». Από πολιτικής απόψεως είχε καταστήσει εφικτό αυτό που μέχρι τότε ήταν ανέφικτο. Αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει μοναδική ευκαιρία για την εφαρμογή ενός εθνικού σχεδίου με σκοπό την αντικατάσταση του καταρρέοντος κλεπτοκρατικού, σπάταλου κι ανορθολογικού μοντέλου από ένα υγειές και παραγωγικό.

Σοκ, δέος και... πρόωρες εκλογές

Από το ιστολόγιο http://www.sofokleous10.gr/

riot01rr2Το «ελληνικό δράμα» παίχτηκε χθες σε πολλές σκηνές: στο σοκ του Μεσοπρόθεσμου που εγκρίθηκε από τη Βουλή, προστέθηκε το δέος της ακραίας καταστολής διαδηλωτών στο κέντρο της Αθήνας, με προφανή σκοπό να αποθαρρυνθεί το λεγόμενο «κίνημα των αγανακτισμένων πολιτών». Στο πεδίο των αγορών, η εξέλιξη του κοινοβουλευτικού δράματος έδωσε αρκετές «ανάσες» στους έντρομους επενδυτές, αλλά οι αναλυτές επιμένουν ότι τα δύσκολα μόλις άρχισαν για την κυβέρνηση και οι πρόωρες εκλογές δεν θα αργήσουν.
Η κυβέρνηση τελικά ξεπέρασε τη χθεσινή δοκιμασία στο Κοινοβούλιο μόνο με μία απώλεια (του βουλευτή κ. Κουρουμπλή, που ήδη βρίσκεται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας), την οποία αναπλήρωσε με τη δική της θετική ψήφος η (επίσης τέως) βουλευτής της ΝΔ, Έλσα Παπαδημητρίου. Ο τελικός απολογισμός των 155 «ναι» στο Μεσοπρόθεσμο δείχνει εκ πρώτης όψεως ότι η κυβέρνηση βγήκε αλώβητη από μια πολύ δύσκολη και καθοριστική ψηφοφορία, όμως τα φαινόμενα απατούν: πρόκειται για μια «πύρρειο νίκη», καθώς δυσκολότερη από την έγκριση του Μεσοπρόθεσμου θα είναι η εφαρμογή του.

Η ατιμωρησία οδηγεί στην τελευταία πράξη του δράματος

Από το ιστολόγιο http://www.elzoni.gr/html/ent/006/ent.11006.asp

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Όλα όσα ειπώθηκαν αυτές τις μέρες – και ειδικά χθες και προχθές – σχετικά με το Μεσοπρόθεσμο και τις επιλογές, αποφάσεις, προβληματισμούς, παλινδρομήσεις, παλινωδίες, κολοτούμπες, ψυχοπροβλήματα, αποπομπές, διαγραφές, ανεξαρτητοποιήσεις, ενστάσεις, δεν είναι απλώς ανοησίες.

Είναι επικίνδυνες ανοησίες. Αποτελούν την απόδειξη ότι το πολιτικό μας σύστημα, που ευθύνεται απόλυτα για το σημερινό χάλι και την υποδούλωση της Ελλάδας, λαμβάνει μέρος στην τελευταία πράξη του δράματος, που είναι ο εμφύλιος σπαραγμός.

Όλα όσα ειπώθηκαν από τους εκπροσώπους του έθνους αυτές τις μέρες – και τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με την πολιτική (που είναι η τέχνη του προβλέπειν) και την άσκησή της – αποτελούν επίσης την απόδειξη ότι το πολιτικό μας σύστημα σκόπιμα δεν θέλει να δει τα πραγματικά αίτια αυτής της τραγωδίας.

Και το πρόβλημα που δεν θέλουν να δουν, επειδή δεν τους συμφέρει να το δουν, είναι ότι ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΘΑΡΣΗ.

Το πρόβλημα είναι ότι ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ!

CIA: Η λιτότητα εγκυμονεί κινδύνους πραξικοπήματος στην Ελλάδα

Από ιστολόγιο http://www.cosmo.gr/News/Hellas/331288.html

Την κλιμάκωση των επεισοδίων ακόμη και στο σημείο εκδήλωσης επανάστασης και στρατιωτικού πραξικοπήματος, βλέπει ως πιθανό κίνδυνο για την Ελλάδα η CIA, λόγω των ιδιαίτερα αυστηρών μέτρων λιτότητας, που έχει επιβάλει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με έκθεσή της, που δημοσιεύτηκε στο γερμανικό περιοδικό “Bild”, η CIA προειδοποιεί, πως οι συνεχείς διαδηλώσεις και τα επεισόδια που σημειώνονται στο πλαίσιο αυτών στην “χτυπημένη από την κρίση Ελλάδα”, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε γενικευμένη έξαρση βίας,  κατά την οποία η κυβέρνηση θα χάσει τον έλεγχο της κατάσταση.

Το δημοσίευμα αναφέρεται εκτενώς στην οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και τη συνεχή πίεση από την Τρόικα, για άμεση εκτέλεση των αποκρατικοποιήσεων από τη μία και για επίτευξη συναίνεσης για τα μέτρα από την άλλη.

“Τα κόμματα της αντιπολίτευσης μέχρι στιγμής αρνούνται να προσφέρουν συναίνεση στην πολιτική της κυβέρνησης, ενώ η ανακοίνωση των νέων μέτρων αυτήν την εβδομάδα, προκάλεσε την εκδήλωση ακόμη μεγαλύτερης αντίδρασης, κινητοποιήσεων και επεισοδίων”, αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει:

“Εν τω μεταξύ, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, διεμήνυσε σε Γερμανία, Φινλανδία και τα υπόλοιπα μέλη της ΕΕ, ότι η χώρα του δεν προτίθεται να δώσει περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα, εάν η κυβέρνηση αποτύχει να υιοθετήσει νέα μέτρα λιτότητ".

Κόστισε ένα εκατομμύριο ευρώ και είναι offline!


Από το ιστολόγιο http://www.secnews.gr/archives/16198
vouli+offline Κόστισε ένα εκατομμύριο ευρώ και είναι offline!Όπως είναι γνωστό εδώ και καιρό, το κόστος της ιστοσελίδας της Βουλής, μιας σελίδας που η ανάπτυξη της με μια πλατφόρμα<…>
CMS (όπως είναι το Drupal που χρησιμοποιεί ο Λευκός Οίκος) δεν θα ξεπερνούσε – με το ζόρι – μερικές εκατοντάδες ευρώ, ξεπέρασε το ασύλληπτο ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ!
Αυτό το site υπερπολυτελείας είναι αυτή τη στιγμή offline. Κρίμα, πραγματικά κρίμα.
Πηγή: pcnea.blogsp

Το μεσοπρόθεσμο ψηφίστηκε αλλά τα προβλήματα είναι εδώ – Δύσπιστες ακόμη οι αγορές ομολόγων, υποχωρούν οριακά CDS 2025 μ.β. και spreads 1302 μ.β. – Νέα άνοδος σε ΧΑ και τράπεζες


Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr
(upd7)Τα προβλήματα ορθώνονται μπροστά μας, η χρεοκοπία δεν έχει αποφευχθεί  και αυτό πλέον η αγορά δεν το υποτιμά. Το μεσοπρόθεσμο ψηφίστηκε αλλά πλέον η ωμή αλήθεια της ζοφερής ελληνικής πραγματικότητας είναι εδώ.
Όχι μόνο η Ελλάδα δεν σώθηκε αλλά το κυριότερο από όλα ακόμη και με την νέα στήριξη που ετοιμάζει η ΕΕ ο κίνδυνος χρεοκοπίας παραμένει σε δυσθεώρητα ύψη.
Είναι προφανές ότι η χρεοκοπία θα είναι η μόνη επωδός που θα συνοδεύει επί μακρόν την πορεία της Ελλάδος στο άγνωστο.

Το Λονδίνο φοβάται μην γίνει Αθήνα!

Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/06/30/109806/


Σήμερα αναμένεται να παραλύσει το Λονδίνο, με αφορμή τη γενική απεργία που προκήρυξαν 750.000 δημόσιοι υπάλληλοι, διαμαρτυρόμενοι εναντίον της λιτότητας. Πληροφορίες θέλουν την βρετανική κυβέρνηση να φοβάται μη τυχόν και επαναληφθούν αυτά που είδαμε στην Αθήνα, και είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει τα οποιαδήποτε επεισόδια.
Η κυκλοφορία οχημάτων έχει απαγορευτεί στο κέντρο του Λονδίνου, και οι δρόμοι γύρω από το Westminster θα είναι αποκλεισμένοι στη διάρκεια της προγραμματισμένης πορείας των δασκάλων.
Η φρούραρχος του κοινοβουλίου Jill Pay, ενημέρωσε το προσωπικό ότι θα υπάρξει μεγάλη αστυνομική παρουσία πέριξ του παλατιού Westminster. Αυτά που συνέβησαν στην Αθήνα έχουν τρομάξει τους αρμόδιους, και δεν θέλουν να αφήσουν το  οποιοδήποτε περιθώριο για ανάλογες σκηνές βίας.
Εν τω μεταξύ, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις προειδοποιούν πως «σήμερα είναι απλά η αρχή». Αυτό που επιθυμούν είναι η πανεθνική αγωνιστική δράση, μέχρι να καταρρεύσει η βρετανική κυβέρνηση συνασπισμού.
Παρά τον μεγάλο θυμό των συνδικαλιστών, εξαιτίας των πολλών περικοπών στις αποδοχές, στις συντάξεις, κλπ. οι διαφορές μεταξύ της Αθήνας και του Λονδίνου είναι πολλές.
Τα συνδικάτα του δημοσίου της Αγγλίας δεν έχουν τόσες συμπάθειες όσο αυτά της Ελλάδας. Και τα τρία μεγάλα κόμματα της Βρετανίας αντιτίθενται στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Ο David Cameron κατηγόρησε χθες τον αρχηγό των Εργατικών Ed Miliband, ότι δεν παίρνει θέση, και ότι είναι «τσιράκι των συνδικάτων». Δεν έπεισε όμως, αφού ήδη ο Miliband  χαρακτήρισε τις κινητοποιήσεις ως λάθος.
Πράγματι, ο Ed Miliband δυσκολεύεται να εκμεταλλευτεί πολιτικά τα αντιλαϊκά μέτρα λιτότητας, την ώρα που οι συνδικαλιστές κλείνουν σχολεία,  προκαλούν προβλήματα στα αεροδρόμια της χώρας, και απειλούν να σταματήσουν το μετρό.
Οι απεργοί δεν έχουν τη συμπάθεια του βρετανικού λαού. Πολλοί Βρετανοί θέλουν αυστηρότερη νομοθεσία εναντίον των απεργιών, και σκληρότερο συνδικαλιστικό δίκαιο.
Το Λονδίνο δεν είναι Αθήνα. Αν όμως εμμείνουν στις πολιτικές τους, οι  Cameron και Nick Clegg θα δουν τη κατάσταση να γίνεται όλο και πιο φλογερή, μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
S.A.-First Post

"Η Ελλάδα εμπεδώνεται ως μη ασφαλής προορισμός"



Να επανεξετάσουν τον τρόπο αντίδρασης και διαμαρτυρίας τους καλεί το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος την Πολιτεία, τους διαμαρτυρόμενους, τους εργαζόμενους και την κοινωνία, προκειμένου "να μην υπονομεύεται ο τουρισμός, ο οποίος αποτελεί και τη μεγαλύτερή μας ελπίδα για ανάπτυξη της οικονομίας, εξασφάλιση θέσεων εργασίας και έξοδο από αυτή την πρωτόγνωρη κοινωνική, τελικά, κρίση, την οποία διερχόμαστε ως χώρα", όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

"Το δικαίωμα στην απεργία και τη διαμαρτυρία είναι απολύτως σεβαστό, στη συγκεκριμένη μάλιστα συγκυρία είναι απολύτως κατανοητή η αιτία που οδηγεί και στα δύο και την οποία όλοι υφιστάμεθα", τονίζει το ΞΕΕ με αφορμή τα χθεσινά γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

"Με φόντο τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στα λιμάνια, στα αεροδρόμια και γενικά στο δίκτυο μεταφορών της χώρας, λόγω της πληθώρας των απεργιακών κινητοποιήσεων και στάσεων εργασίας, ξεδιπλώθηκε στο κέντρο της Αθήνας ένα σκηνικό τρομοκράτησης τουριστών και εργαζομένων στα ξενοδοχεία του κέντρου, που δυστυχώς έκαναν τον γύρο του κόσμου, δυσφημώντας μας ως πολιτισμένη χώρα και τουριστικό προορισμό", σημειώνεται στην ανακοίνωσή του και τονίζεται:

"Αποτέλεσμα αυτής της έκρυθμης κατάστασης είναι να εμπεδώνεται σταδιακά στη διεθνή κοινή γνώμη η Ελλάδα ως ένας μη ασφαλής για τους τουρίστες προορισμός, γεγονός που την αδικεί κατάφωρα. Τη στιγμή που όλες οι στατιστικές επιβεβαιώνουν ότι η Ελλάδα είναι μια από τις ασφαλέστερες χώρες παγκοσμίως για να επισκεφτεί κάποιος τουρίστας, η δύναμη των συγκεκριμένων εικόνων παραμορφώνει ή και αντιστρέφει την πραγματικότητα σε βάρος μας". 

Βενιζέλος! “Η τρόικα ζητά το νέο μνημόνιο με 180 ψήφους!”

Από το ιστολόγιο http://kostasxan.blogspot.com/2011/06/180_30.html
Έπεσαν οι μάσκες. Δεν πα να επιστρετεύουν Συμβούλια της Επικρατείας και να βγάζουν προκλητικές αποφάσεις;

Σήμερα ο Βενιζέλος το ομολόγησε: Η Τρόικα και η ΕΕ, μας ζητά να περάσουμε το νέο μνημόνιο, με 180 ψήφους!! Όταν το γράφαμε εμείς αυτό, έσπευδαν να το διαψεύσουν!

Φίλοι, και οι Ευρωπαίοι γνωρίζουν ότι το μνημόνιο είναι ΑΚΥΡΟ! Γι’ αυτό επιθυμούν τους 180 ψήφους διακαώς για να το νομιμοποιήσουν ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ!

Γνωρίζουν ότι η επόμενη πατριωτική κυβέρνηση, θα είναι σε θέση να βάλλει νομικά τους όρους του. Γι’ αυτό τρέμουν.

Μπράβο λοιπόν και στον Σαμαρά για την απάντηση που του έδωσε επί τόπου: “Και 250 να ζητήσουν, εμείς δεν θα το ψηφίσουμε! Κάντε τον προγραμματισμό σας.“

Κάντε καλύτερα τον προγραμματισμό σας για τις θέσεις… προβλέπεται ότι η ζήτηση θα είναι μεγάλη.



ΥΠΕΘΑ: Προβληματίζει η δημοσιοποίηση κρίσιμων πληροφοριών

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=13959
Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες ημέρες για τη διαφάνεια η οποία έχει γίνει ιδιαιτέρως… της μόδας. Το πρόβλημα είναι ότι έσπευσαν οι πάντες να προσαρμοστούν χωρίς όμως να συνυπολογιστεί ότι είτε μας αρέσει είτε όχι, υπάρχουν τομείς όπου οι υπολογισμοί είναι πολύ περισσότερο πολύπλοκοι και καλό θα ήταν ορισμένοι κυβερνητικοί να βάζουν πρώτα το μυαλό τους να δουλέψει και να μην σπεύδουν να παίρνουν πρωτοβουλίες χωρίς να έχουν εξετάσει ένα ζήτημα στην κάθε του λεπτομέρεια.
Η κατάσταση που θα περιγραφεί παρακάτω θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαιτέρως από τον νέο υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη, ο οποίος θα αντιληφθεί ότι το θέμα χρήζει προσεκτικής επανεξέτασης καθότι έχει καταντήσει αηδία ο φθηνός λαϊκισμός που επικρατεί με την ανακοίνωση των ονομάτων όσων επισκέπτονται το υπουργείο εκπροσωπώντας κάποια εταιρία, καθώς επίσης και του σκοπού της επίσκεψής τους, πάντα με το πρόσχημα της διαφάνειας. Και εξηγούμαστε:
Τις σοβαρότατες ενστάσεις τις ακούσαμε μέχρι στιγμής από στελέχη μίας ευρωπαϊκής και μίας αμερικανικής αμυντικής βιομηχανίας. Το ελάχιστο που ζητούν, όπως προέκυψε από συζήτηση που ανοίχτηκε με αφορμή τις ανάγκες του ρεπορτάζ, είναι το υπουργείο να αφήνει λίγο χρόνο (μερικές ημέρες) μέχρι την αποχώρηση από την Ελλάδα των ξένων στελεχών των εταιριών και μετά να προβαίνουν σε ανακοινώσεις. Κι όλα αυτά για την προσωπική τους ασφάλεια! Γιατί δεν το ζητούν οι ίδιοι; Για τον πολύ απλό λόγο ότι φοβούνται πως δεν πρόκειται να κάνουν τη δουλειά τους στο υπουργείο εάν διαμαρτυρηθούν επισήμως, μέσω κάποιας επιστολής!
Έστω όμως ότι αυτό υλοποιείται. Τους Έλληνες εκπροσώπους των εταιριών αυτών ποιος θα τους προστατεύσει; Ουδείς αντιλαμβάνεται ότι ανακοινώνοντας τα ονόματα τους θέτεις την ασφάλειά τους σε κίνδυνο; Και πριν βιαστούν να αναφωνήσουν κάποιοι «τι μας λέει αυτός, υποστηρίζει τους ‘οπλέμπορους’, τι φοβούνται αν δεν κάνουν κάτι παράνομο;», να εξηγήσουμε με απλά λόγια τι ακριβώς φοβούνται:

Στο Αμερικανικό Κογκρέσο Μνημόνιο για Αλβανούς Σκοπίων και Τσάμηδες

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/06/blog-post_2559.html#more
                                      "Ο Engel έλαβε το μνημόνιο για το αλβανικό ζήτημα στην πΓΔΜ"
Ιούνιος 30, 2011.

«Η αλβανο-αμερικανική κοινότητα (KSHA) που εδρεύει στο Σικάγο, στην πολιτεία του Ιλινόις,  παρέδωσε, χθες, στο μέλος του Κογκρέσου,  Eliot Engel, υπόμνημα στο οποίο υπογραμμίζεται η ανάγκη στήριξης του αλβανικού ζητήματος στην πΓΔΜ», δημοσιεύει σήμερα το αλβανικό  πρακτορείο ΙΝΑ.


Στο υπόμνημα ζητείται  η υποστήριξη και η δέσμευση του Ένγκελ, ως  μέλος του αλβανικού λόμπι, να βοηθήσει στην έγκριση ψηφίσματος από το αμερικανικό Κογκρέσο, υπέρ του αλβανικού ζητήματος.

«Παρακαλούμε όπως λάβετε μέρος  στην ενημέρωση και ανάλυση  του αλβανικού προβλήματος προς το Αμερικανικό Κογκρέσο, ώστε να καταδικαστούν οι ενέργειες της σκοπιανής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι, ο οποίος, είκοσι χρόνια μετά τις δημοκρατικές εξελίξεις στη χώρα, οι Αλβανοί οι οποίοι ζουν εκεί δεν είναι, ακόμη, ισότιμοι πολίτες. Για να πραγματοποιηθεί αυτό Σας ζητάμε να μεσολαβήσετε ώστε να γίνουν στην πΓΔΜ συνταγματικές αλλαγές, λαμβάνοντας ως υπόδειγμα για αυτές,  το σύνταγμα του Βελγίου και της Ελβετίας», σημειώνει στο μνημόνιό της, η KSHA.

Επίσης,  μέσω του μνημονίου ζητείται η υποστήριξη στο ζήτημα των Τσάμηδων και απαιτεί  η αλβανική κοινότητα να βρεθεί μια λύση με την Ελλάδα.

Βάσει αυτού του μνημονίου ο Engel συνέταξε μια προσεκτική,  διπλωματική ομιλία. Ο πρόεδρος της αλβανικής κοινότητας Σικάγου, Τζεβάτ Σερίφι, εξέφρασε την ικανοποίησή του προς τον αμερικανό πολιτικό και τον ευχαρίστησε για την προσήλωση και την ακούραστη προσφορά του στο αλβανικό ζήτημα και για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του στην απελευθέρωση και ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου.

 Η συνάντηση με τον Eliot Engel ήταν ενταγμένη στην εκστρατεία της αλβανικής κοινότητας για τη ενημέρωση του αμερικανικού Κογκρέσου στο αλβανικό ζήτημα.

--

Πηγή: ina-online

Αγανακτισμένοι: Σήμερα στις 18:00 όλοι στο Σύνταγμα!..Δεν θα φύγουμε αν δεν φύγουν. Είναι 155 είμαστε εκατομμύρια.

Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/06/1800-155.html
Δεν μας τρομάζετε...Μας ξεσηκώνετε!Καταγγέλλουμε το οργανωμένο σχέδιο εκκένωσης της πλατείας Συντάγματος από την κυβέρνηση που έχει μπει σε εφαρμογή τις τελευταίες δύο μέρες. Σήμερα το όργιο βίας και καταστολής κορυφώθηκε με αδικαιολόγητες και απρόκλητες επιθέσεις με κάθε μέσο σε ειρηνικούς διαδηλωτές, πνίγοντας την πλατεία Συντάγματος στα χημικά, τραυματίζοντας πάνω από 500 διαδηλωτές...

και με πογκρόμ που επεκτάθηκαν σε όλους τους γύρω δρόμους από την Πλάκα μέχρι το Μοναστηράκι με ομάδες Δίας, Δέλτα και ΜΑΤ να κυνηγάνε χιλιάδες διαδηλωτές μέχρι και μέσα σε καφέ, μανάβικα και εστιατόρια.

Καθιστούμε την κυβέρνηση υπόλογη για την σημερινή βάρβαρη επίθεση στο κέντρο της Αθήνας, δείγμα της «ατσάλινης δημοκρατίας» του μνημονίου, του μεσοπρόθεσμου και της τρόϊκα. Την καθιστούμε την μοναδική υπεύθυνη για ότι συμβεί από εδώ και πέρα κατά τη διάρκεια της νύχτας και την καλούμε να αποσύρει άμεσα τις δυνάμεις καταστολής και τρομοκρατίας.

Για τη ζωή μας όμως είμαστε υπεύθυνοι εμείς! Εμείς οι χιλιάδες κόσμου που ακόμα βρισκόμαστε στους δρόμους, που ακόμα αντιστεκόμαστε, που συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Εμείς που δεν θα αφήσουμε κανέναν να διαλύσει την πραγματική δημοκρατία και ελευθερία όπως τις αναγεννάμε κάθε μέρα, εδώ και 36 μέρες σε όλες τις πλατείες της χώρας.

Όλοι σήμερα στις 6.00 στην πλατεία Συντάγματος. Συνεχίζουμε.
Δεν θα φύγουμε αν δεν φύγουν.
Είναι 155 είμαστε εκατομμύρια.