Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Το δίλημμα της Ειλικρίνειας και της Υποκρισίας....

Από Faceof

Βρισκόμαστε κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες ψυχολογικού πολέμου , τόσο απίστευτες καταστάσεις οικονομικών εγκλημάτων εναντίων οποιουδήποτε ανθρώπου , αλλά στην Ελλάδα η επίθεση είναι ονομαστική, απύθμενης βαρβαρότητας χρησιμοποιώντας και εφευρίσκοντας κάθε τι σαν όπλο, κάθε μέσο που διαθέτουν τα παγκόσμια αρπακτικά /συλητές /πτωματοφάγοι που θα μπορούσε να τρομάξει ακόμα και την πιο σκληρή καρδιά !!!

Οι Έλληνες πλέον είναι απελπισμένοι , τρομερά φοβισμένοι , μπερδεμένοι .....χαμένοι στις δικές τους ανασφάλειες /φοβίες και ψυχαναγκαστικά σύνδρομα που τους διακατέχουν , απόρροια των high inteligence  psyops , social engineering απόρρητα προγράμματα , υψηλής έντασης που έλαβαν χώρα σε αυτό το μικρό κομμάτι του παγκόσμιου πληθυσμού!!!


Θα νομίσετε πάλι ότι άρχίζουμε τις συνωμοσίες , ΑΛΛΑ δυστυχώς μέσα σας το ξέρετε ότι συμβαίνει αυτό , η τυχαιότητα πέθανε όταν ανακαλύφθηκε το τι μπορεί να είναι τυχαίο και τι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!!!  


Τυχαίο δεν είναι τα περίεργα αεροπλάνα που ψεκάζουν , τυχαίο δεν είναι οι ορφανές κεραίες που είναι διασκορπισμένες σε κάθε μέρος που μπορείς να φανταστείς που και όλως τυχαίως όμως βρίσκονται δίπλα σε σχολεία η νηπιαγωγεία , τυχαία , μήπως έχετε ακούσει η χρησιμοποιήσει , (για) τις εντομοαπωθητικές συσκευές μικροκυμάτων (υπερήχων)???

Όλος αυτός ο πρόλογος ήταν ένα (1) ελαφρυντικό για όσα τα υπόλοιπα όλα που θα πω και θα μας κατηγορήσω.....

Και αρχίζουμε , έχουμε καταντήσει να υποκρινόμαστε τόσο πολύ σε όλους τους άλλους που φτάνοντας μπροστά στον καθρέφτη μας , πάλι υποκρινόμαστε στον ίδιο μας τον εαυτό!!!


Με την υποκρισία ακολουθούν και πολλά άλλα όμορφα , όπως π.χ. η επιτήδευση , σεμνοτυφία , προσποίηση , φαινομενικότητα , τόσες πολλές μάσκες , που έχουμε ξεχάσει πραγματικά ποιοι είμαστε , τι θέλουμε , που θέλουμε να πάμε !!!!


Έχουμε δημιουργήσει έναν εικονικό κόσμο ο καθένας μας που δεν ξεπερνάει τα όρια της νοημοσύνης μας και εάν τολμήσουμε να τον (εικονικό κόσμο μας) αντιπαραβάλουμε με την πραγματικότητα δεν ξεπερνάει τα όρια του μπαλκονιού μας η του αυλόγυρου μας (για όσους έχουν!!), η στην καλύτερη να επεκτείνεται μια λεπτή γραμμή έως το χωριό μας (πάλι για όσους έχουν ακόμα) και σταματάει στα πιο κοντινά μας συγγενικά μας πρόσωπα!!!


Φτάσαμε πλέον στο χείλος της Αβύσσου και ακόμα υποκρινόμαστε ότι όλα είναι όπως πρέπει και ότι όλα αυτά είναι απλά μια κακή συγκυρία , που θα κάνουμε υπομονή και θυσίες και σύντομα θα περάσει στον κόσμο των αναμνήσεων .......


Δεν μπορούμε να είμαστε ειλικρινείς ούτε καν με τον εαυτό μας και να πούμε ότι όλα αυτά τα εικονικά που στήσαμε σαν φούσκες η μια πάνω στην άλλη αρχίζουν να σπάνε και σε λίγο ότι όσες απομείνουν δεν θα είναι ικανές  πλέον να συγκρατήσουν το βάρος μας ......θα καταρρεύσουν και στο τέλος θα σκάσουν με τρομερό θόρυβο συμπαρασύροντας μας στον δικό τους πραγματικό χαμό!!!!   


Δεν μπορούμε να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας και να του πούμε πόσο χαμηλά στον πάτο έχουμε φτάσει ....και ότι μας περιμένει η Άβυσσος με ορθάνοιχτο στόμα έτοιμη να μας καταπιεί αμάσητους!!!


Ακόμα και εγώ που τα γράφω τώρα αυτά δεν είμαι ειλικρινής , αλλά υποκρίνομαι , και θέλετε να σας πως γιατί??


Γιατί θέλω να βρίσω , να χτυπήσω , να κάνω κακό σε αυτούς που πιστεύω ότι με καταστρέφουν , στον κάθε έναν Ιδιώτη=Idiot=ηλίθιο Νεοέλληνα που θεωρώ ότι πρέπει να εξαφανιστεί από προσώπου γης  γιατί τον θεωρώ ως συνυπεύθυνο μαζί με τα τομάρια /δοσίλογους /προδότες που με την επιτηδευμένη φαινομενικότητα της προσποίησης και της υποκρισίας που τους χαρακτηρίζει , μας οδηγούν με φόρα γύρω από το χείλος της Αβύσσου μέχρι να πέσουμε ολοκληρωτικά μέσα της  , προσδοκώντας τα κέρδη μιας εφήμερης δόξας και πλουτισμού!!!


Θα κάνω υπομονή όμως μια ημέρα ακόμα και θα υποκριθώ σε εσάς ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ , ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΩ , ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ!!!!!(με ότι αυτό συνεπάγεται, τα ευκόλως ευνοούμενα παραλείπονται!!! )

Αύριο θα παρακολουθήσω τα τεκταινόμενα , θα αναλύσω τα δεδομένα και θα βγάλω τα συμπεράσματά μου ........ΑΛΛΑ ΌΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ , ΤΟ ΜΟΝΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ , ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΌΤΙ ΘΑ ΠΑΨΩ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ , ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΜΟΥ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΟΥ!!!!
(αυτό θα συμβεί αύριο : http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/06/26-24611.html )
Αυτό είναι μια υπόσχεση πολλών χρόνων προς τον εαυτό μου και που ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΘΕΤΗΣΩ!!!!!


Ελπίζω πως και εσείς θα τολμήσετε μαζί μου και να ακολουθήσετε τον δρόμο της Αλήθειας και της Ειλικρίνειας ..........


Έρρωσθε

Φορολογική ανταρσία

Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/06/25/108694/





Δεν είμαι από αυτούς που υιοθετούν τις απόψεις του ΚΚΕ, και κυρίως των ταλιμπάν τύπου Κανέλλη.
Δεν συμφωνώ με το κίνημα των «δεν πληρώνω» γιατί έτσι και πάλι πληρώνουν τα κορόϊδα.
Δεν συμφωνώ με το να μην επιβάλλονται φόροι γιατί έτσι δεν θα υπήρχε κράτος. Ακόμη κι αν αυτό το κράτος είναι η Ελλάδα που τους φόρους αντί να τους κάνει παιδεία, υγεία, κοινωνική ασφάλιση, τους έχει για να πληρώνει αμαρτίες του παρελθόντος.
Ακόμη κι αν η φορολογία ήταν μέχρι τώρα άδικη, ακόμη κι αν όλοι βρίζουμε το κράτος γιατί δεν μπορεί να πατάξει τη φοροδιαφυγή, όλοι μας λέγαμε ότι αξίζουν οι θυσίες για την πατρίδα. Έστω κι αν τα λαμόγια τη γλιτώνουν.
Άλλος λίγα, άλλος πολλά δίναμε κάθε χρόνο στην εφορία, ερχόταν και καμιά έκτακτη εισφορά, κάναμε υπομονή την πληρώναμε κι αυτή.
Οι περισσότεροι δεν έχουμε ούτε ακριβά αυτοκίνητα, ούτε πανάκριβα σπίτια, ούτε πισίνες, κότερα ή κάθε λογής προϊόντα πλουτισμού.
Σίγουρα οι περισσότεροι κρύβουμε και λίγα ευρώ από την εφορία μπας και φιλοτιμηθούν τα οικονομικά επιτελεία και αποφασίσουν να επιβάλλουν κάποια φορολογική δικαιοσύνη.
ΟΜΩΣ, οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης των δανειστών δεν έχουν προηγούμενο. Είναι φορολογικό ολοκαύτωμα για τουλάχιστον 8 εκατ. Ελληνες που λίγο ή πολύ θα πιαστούν στα δίχτυα της εφορίας. Κι επειδή κανείς δεν μπορεί να ανέχεται τα ολοκαυτώματα, κανείς δεν μπορεί να σκύβει το κεφάλι στο όνομα μια δήθεν σωτηρίας της χώρας η πρόταση είναι μια. Κι έχει σχέση με το ΚΚΕ με το οποίο ξεκινά η ανάρτηση. Φορολογική ανταρσία.
Να μην πληρώσουμε τους φόρους που θεωρούμε άδικους. Όπως για παράδειγμα, ένας κακομοίρης συνταξιούχος που δεν έχει να πληρώσει ούτε τα φάρμακά τους, ούτε δώρο για το εγγόνι του δεν μπορεί να δεχθεί μείωση του εφάπαξ του.
Ένας ελεύθερος επαγγελματίας που κάθε μήνα κόβει μπλοκάκι, του παίρνει η εφορία το 20%, πληρώνει ΤΕΒΕ και είναι τώρα υποχρεωμένος να πληρώσει και εισφορά επιτηδευματία, να μην το κάνει.
Ο μισθωτός που θέλει δε θέλει δηλώνει εισοδήματα 12.001 ευρώ, να μην πληρώσει την έκτακτη εισφορά που του επιβάλλει η κυβέρνηση και η τρόικα.
Δηλαδή τι θα γίνει τότε; Θα πάμε όλοι φυλακή; Θα σταματήσει η εφορία να μας δίνει ενημερότητα; Θα έρθει ο Βενιζέλος σπίτι να μας ζητήσει τα σπασμένα;
Δυστυχώς, όταν ένας κράτος γίνεται ανάλγητο, πρέπει και οι πολίτες να γίνουν σκληροί. Να μην πληρώνουν την αδικία, να απαιτήσουν από την πολιτεία να πληρώσουν όσοι και όποιοι πρέπει.
Ήδη ο κόσμος έχει αρχίσει να φωνάζει «φόροι, φόροι, φόροι, θα πάρουμε τα όρη».
Για να μην πάρουμε όλοι τα βουνά, λοιπόν, ας αρνηθούμε και μια φορά το κράτος. Δε χάθηκε κι ο κόσμος.
Αριστερός Ψάλτης

Μέρκελ: "Δεν θα αναδιαρθρωθεί το ελληνικό χρέος"

Από το ιστολόγιο http://www.cosmo.gr/Finance/Hellas/330311.html

Απέρριψε το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους της χώρας μας, τουλάχιστον σε αυτήν τη φάση, η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, ενώ χαρακτήρισε και σημαντική πολιτική συμφωνία για τη σταθεροποίηση του ευρώ, την απόφαση για το δεύτερο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, η κ. Μέρκελ εκτίμησε πως “με την απόφαση αυτή αγοράζουμε πράγματι χρόνο” σε συνέντευξή της στο γερμανικό κανάλι ARD.

Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, η Ελλάδα είναι υπερχρεωμένη και δεν έχει αυτή τη στιγμή την οικονομική δύναμη που χρειάζεται” είπε η κ.Μέρκελ.

Προς το παρόν πρόκειται για “εγγυήσεις που δίνουμε στην Ελλάδα προκειμένου να επιστρέψει στις αγορές” σημείωσε η καγκελάριος.

Απέκλεισε δε την αναδιάρθρωση “κούρεμα” του ελληνικού χρέους τονίζοντας ότι πρέπει να ληφθούν υπόψη οι παρενέργειες.

Δεν έχουμε ακόμη αυτή τη στιγμή τα εργαλεία για να κάνουμε κάτι τέτοιο τόσο ελεγχόμενα ώστε να μην είναι πάρα πολλοί εκείνοι στην Ευρώπη που θα πληγούν” είπε η κ. Μέρκελ.

Γι' αυτό είναι κοινό ευρωπαϊκό συμφέρον να δοθεί στην Ελλάδα χρόνος, αλλά βεβαίως με αυστηρούς όρους για να επιστρέψει η Ελλάδα σε ένα συνετό δρόμο” πρόσθεσε η καγκελάριος.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ:Βρέθηκε άλλος ένας "φερόμενος" ως διαχειριστής της σελίδας real-democracy.gr

Σχόλιο ιστολογίου μας : Αυτό είναι λερναία Ύδρα , κόβωντας ένα κεφάλι εμφανίζονται άλλα 2 στην θέση του, τουλάχιστον τώρα ξέρουμε τι κουμάσια είναι του λόγου τους!!!
Συνδέστε επίσης : http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/06/blog-post_8238.html
http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/06/blog-post_7080.html
http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/06/6-nwo.html
http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/06/blog-post_20.html
http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/06/blog-post_8929.html
http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/06/blog-post_2039.html
http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/06/blog-post_7247.html

Από το ιστολόγιο http://hellenicrevenge.blogspot.com/2011/06/real-democracygr_25.html

Εδω στο ΑΝΤΙ-ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ δεν έχουμε σταματήσει να ασχολούμαστε καθημερινά με το θέμα των αγανακτισμένων.
Κάποιοι συναγωνιστές στο Σύνταγμα ,συγκεκριμένα είχαν κλείσει να μιλήσουν σε τηλεοπτικό σταθμό του Alter για τους 300Έλληνες.. Καθώς τα 2 μέλη των 300 Ελλήνων ήταν ετοιμοι να μιλήσουν βρέθηκε και ένας.... 3ος ξέμπαρκος πίσω τους τον οποίο δεν γνώριζαν.Καθώς ήταν ήδη στον αέρα κάποια στιγμή του δόθηκε ο λόγος και είπε πως ειναι ένας απο τους διαχειριστές της υποτιθέμενης σελίδας των αγανακτισμένων το real-democracy.gr και ότι ζεί και δουλεύει στις Βρυξέλλες. Από εκεί έκανε οτι μπορούσε για να έρθει να βοηθήσει στην Ελλάδα. Στην συνέχεια είπε οτι θα.... πρεπει να μην ξεχνάμε τους πολίτες των άλλων Ευρωπαικών χωρών που περνάνε τα ίδια και θα πρεπει να τους συμπαρασταθούμε.
Ο φίλος που μας είπε το περιστατικό αναφέρει συγκεκριμένα «Αυτο ήταν που με εκανε να τα "πάρω" και μετά το τέλος της συνέντευξης να τον ρωτήσω τι δουλεια κάνει κλπ αλλά και να διαμαρτυρηθώ πως πρωτα πρεπει να κοιτάξουμε τι εχουμε παθει εμεις και μετά να συμπαρασταθούμε στους άλλους ευρωπαιους, την στιγμή που εκεινοι δεν εχουν κάνει τίποτα για εμάς. Τον ρώτησα αν βγηκε κανεις σε οποιαδηποτε ευρωπαϊκή πόλη για συμπαρασταση σε εμας ή να παει σε κάποια ελληνική πρεσβεια και μου ειπε ψέμματα πως ναι. και τοτε τα πηρα ακομα πιο άγρια γιατι ο κόσμος που βγήκε ηταν 100-200 ατομα σε μια πόλη της Γαλλίας.»



Σε ερώτηση προς τον κύριο αυτό αν δουλεύει σε καμια περίεργη ΜΚΟ του Soros η απαντηση του ηταν κατηγοριματικα όχι.

Ο κύριος αυτός είπε πως το όνομα του ειναι Ευάγγελος Κουμεντάκος. Όντως έλεγε αλήθεια. Με πια πρόχειρη αναζήτηση βρήκαμε τα εξής ευρήματα.


Ο Ευάγγελος Κουμεντάκος είναι μέλος της ΜΚΟ "Φίλοι της Γης"


ορίστε κιολάς και το επίσημο site της ΜΚΟ αυτής

Στο επίσημο κανάλι του στο youtube αναφέρει τα εξής

The most important Democratic project since Democracy was born has a name. That name is EUROPE and it means wide-gazing.
About Me:


Globalization needs democratization. Europe is the best candidate to help that happen because it is a young and growing democracy.


Ας συνεχίσουμε στα της ΜΚΟ.
Η ΜΚΟ αυτή "Φίλοι της Γης" είχε εισπράξει μεγάλο ποσό σε δολλάρια απο τα Ιδρύματα του Sorros και άλλων λαμογιών της παγκοσμιοποίησης
Aναφέρουν χαρακτηριστικά ξένες ιστοσελίδες
Friends of the Earth is another group that receives Soros money. In 2008 they received $50,000 from OSI to “build and support an international network of organizations dedicated to improving the environmental, social and developmental impacts of Chinese overseas investments.” Friends of the Earth also received $180,000 from Tides Foundation in 2008 to “integrate a climate equity perspective in the presidential transition.”



Όλα αυτά μπορείτε να τα δείτε στα παρακάτω link
http://www.humanevents.com/article.php?id=42674

Eδώ το επίσημο εγγραφο του Soros Foundation που μιλάει για αυτή την ΜΚΟ και πια μεγαλολαμόγια του Soros έχουν εργαστεί σε αυτή.
http://www.soros.org/initiatives/cep/articles_publications/publications/covering_20050803/osicoveringoil_20050803.pdf

Aναφορά απο το BBC
http://news.bbc.co.uk/2/hi/8405577.stm

αλλες σελίδες
http://www.centralvalleyteaparty.com/forum/topics/i-declare-war-on-george-soros
http://www.publishwhatyoupay.org/fr/resources/george-soros-and-ngos-call-rules-require-corporations-disclose-payments

http://www.theblaze.com/stories/the-puppet-master-read-the-beck-tv-background-guide-to-george-soros/

Αυτά για να ξέρετε ποιοι είναι αυτοί που θέλουν ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. O Soros και τα εγχώρια μεγαλοεργολάβηκα νεοταξικά τσιράκια του! Όχι αυτό δεν ήταν σπόντα ;-)

ΑΝΤΙ-ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
http://anti-ntp.blogspot.com/

Δείτε και εδώ

Προβοκάτσια Τσάμη βουλευτή στα Ελληνοαλβανικά σύνορα! Άλλη μια Εθνική υποχώρηση!

Από το ιστολόγιο http://borioipirotika.blogspot.com/2011/06/blog-post_1980.html


"Είμαστε οι νόμιμοι ιδιοκτήτες" ...της Ηπείρου! - λένε οι Τσάμηδες

Επετράπη η είσοδος στην Ελλάδα, σε ακραίο εθνικιστή Τσάμη βουλευτή που διαδήλωνε στη σημερινή πορεία!

Χιλιάδες Τσάμηδες συγκεντρώθηκαν σήμερα στα Ελληνοαλβανικά σύνορα, στον σταθμό του Μαυρομάτη. Η διαδήλωση αποτελεί την κορύφωση των εκδηλώσεων των Τσάμηδων για την επέτειο της υποτιθέμενης "Γενοκτονίας" έναντι των Τσάμηδων από την Ελλάδα.

Εν είδει προβοκάτσιας ο Τσάμης βουλευτής του Τσάμικου Κόμματος PDIU Dashamir Tahiri (Ντασαμίρ Ταχίρι), επιχείρησε να περάσει τα σύνορα με το διπλωματικό του διαβατήριο, ενώ στην Αλβανική πλευρά ένα πλήθος κόσμου ωρυόταν κατά της Ελλάδος. Εν αρχή δεν επετράπη η είσοδο στον βουλευτή και ακολούθησαν στιγμές σοβαρών εντάσεων. Με φωνές και πιέσεις ο Τσάμης βουλευτής κατάφερε να περάσει τελικά τα Ελληνοαλβανικά σύνορα, με σκοπό να επισκεφθεί τα "πάτρια εδάφη". Έτσι οι Ελληνικές συνοριακές αρχές υποχώρησαν στις εκβιαστικές πιέσεις του κ. Ταχίρι ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την βουλευτική του ιδιότητα. 
o Dashamir Tahiri
Τον βουλευτή ακολουθούσε συνοδεία 7 ατόμων στα οποία απαγορεύτηκε η είσοδος, ως άτομα επικίνδυνα για την Ελληνική Δημόσια Τάξη (όπως θα έπρεπε να χαρακτηριστεί και ο βουλευτής φυσικά!). Στη συνοδεία βρισκόταν και ο Έπαρχος της περιοχής Μαρκάτι (περιοχή με Τσάμικο πληθυσμό) Αγ. Σαράντα και αρκετοί δημοσιογράφοι.
Είναι άγνωστη μέχρι στιγμής η κατεύθυνση του βουλευτή μετά την είσοδό του στην Ελλάδα, το σίγουρο είναι πως αυτή τη στιγμή βρίσκεται εντός της Ελληνικής επικράτειας με την ανοχή των Ελληνικών αρχών.

Σίγουρα η πρόκληση δεν σταματάει εδώ, φήμες μιλάνε για οργανωμένο σχέδιο προβοκάτσιας για να θέσουν το Ελληνικό Κράτος προ τετελεσμένων.
 
Για οτιδήποτε νεότερο, μείνετε συντονισμένοι εδώ!


σχετική ανάρτηση: Αλβανική Βουλή: Ενός λεπτού σιγή για την ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΤΣΑΜΗΔΩΝ από την ΕΛΛΑΔΑ!


Αποκλειστικά στο:

Helmut Schmidt: «H Ελλάδα είναι δική μας»

Αυτή τον τίτλο έδωσε στο άρθρο - παρέμβασή του υπέρ της Ελλάδας ο οξύνους στα 91 του, πρώην Γερμανός Καγκελάριος Helmut Schmidt, που δημοσιεύθηκε στη...
εβδομαδιαία έγκυρη εφημερίδα Die Zeit, της οποίας είναι ο εκδότης.
Το ιστορικό στέλεχος της Σοσιαλδημοκρατίας και επί 10 χρόνια καγκελάριος της Γερμανίας, με την ιστορικής σημασίας παρέμβασή του, λέει ωμά και απερίφραστα στους σημερινούς ηγέτες της Ευρώπης, ότι ο δρόμος της Ευρώπης περνάει από την Ελλάδα.
Το κείμενο αυτό, δημοσιεύθηκε λίγο πριν τη συνεδρίαση της Ευρωζώνης και τη Σύνοδο Κορυφής και ίσως να έπαιξε κάποιο ρόλο.
Είναι δε η παρακαταθήκη του Helmut Schmidt, προς τους σημερινούς και τους επόμενους ευρωπαίους πολιτικούς, καθώς είναι γραμμένο από έναν σοφό με πλήρη ιστορική γνώσει ευρωπαίο πολιτικό, που έχει συνδιαμορφώσει την μεταπολεμική ευρωπαϊκή ιστορία, έχει βαρύνουσα σημασία, γι΄ αυτό και το μεταφέρουμε αυτούσιο.

Ποιες φοροαπαλλαγές κόβει ο "τσάρος".

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=6564

 Γερό μαχαίρι μπαίνει σε μια σειρά από φοροαπαλλαγές που εξασφαλίζουν σήμερα σημαντικές φοροεκπτώσεις. Τα έξοδα ιατρικής περίθαλψης, δηλαδή οι δαπάνες για αμοιβές σε γιατρούς, ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, αυτές που αφορούν στους τόκους των στεγαστικών δανείων που έχουν συναφθεί μέχρι και 31/12/2002, καθώς επίσης οι εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία, που σήμερα εκπίπτουν κατά 100% από το εισόδημα, στο εξής θα εκπίπτουν από το φόρο σε ποσοστό 20%.

   

Σημαντικές περικοπές στις φοροαπαλλαγές που γίνονται μεγαλύτερες αν το εισόδημα του φορολογούμενου είναι υψηλότερο των 40.000 ευρώ, προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

   

Ειδικότερα αλλάζει ο τρόπος έκπτωσης των ιατρικών εξόδων, τόκων από στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας που καταβάλλονται από την 1.1.2011 και μετά όπως και των ασφαλιστικών εισφορών και αντί για έκπτωση ολόκληρου του ποσού από το εισόδημα, θα εκπίπτει το 20% των δαπανών αυτών από το φόρο που συνεπάγεται φορολογική επιβάρυνση. 

   

Επίσης αν το εισόδημα που δηλώνει ο φορολογούμενος υπερβαίνει τα 40.000 ευρώ, τότε για το τμήμα του εισοδήματος που υπερβαίνει το ποσό αυτό, η έκπτωση μειώνεται στο 10%. Από τη μείωση του 10% εξαιρούνται οι δαπάνες για ενεργειακή αναβάθμιση των ακινήτων. 

    

   

Αναλυτικότερα το νομοσχέδιο προβλέπει ότι θα εκπίπτουν από το φόρο 20% οι ακόλουθες δαπάνες:

    

   

* Τόκοι στεγαστικών δανείων για την απόκτηση πρώτης κατοικίας που καταβάλλονται από 1/1/2011 και μετά, ανεξάρτητα του χρόνου σύναψης του δανείου καθώς και του χρόνου χορήγησης της προκαταβολής.

    

 

* Το συνολικό ετήσιο ποσό των εξόδων ιατρικής περίθαλψης του φορολογουμένου και των λοιπών προσώπων που τον βαρύνουν. 

 

Η διάταξη αυτή ισχύει για εισοδήματα και δαπάνες που πραγματοποιούνται από 1/1/2011 και μετά. 

«Αγοράζουμε χρόνο για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές»

Σχόλιο ιστολογίου μας : Αυτό για όσους ακόμα πιστεύουν ότι οι Ευρωπέοι ενδιαφέρονται για την Ελλάδα , για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι οι τράπεζες και βέβαια πάνω από όλα η κερδοσκοπία μέσω του ΕΥΡΩ!!!
Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/


Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ χαρακτήρισε την απόφαση για το δεύτερο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα μία "σημαντική πολιτική συμφωνία για τη σταθεροποίηση του Ευρώ".

Με την απόφαση αυτή "αγοράζουμε πράγματι χρόνο" είπε η κυρία Μέρκελ σε χθεσινοβραδινή συνέντευξή της στο πρώτο γερμανικό κανάλι ARD. "Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, η Ελλάδα είναι υπερχρεωμένη και δεν έχει αυτή τη στιγμή την οικονομική δύναμη που χρειάζεται" είπε η κ. Μέρκελ.

Προς το παρόν πρόκειται για "εγγυήσεις που δίνουμε στην Ελλάδα προκειμένου να επιστρέψει στις αγορές", σημείωσε η καγκελάριος. Απέρριψε δε την αναδιάρθρωση, "κούρεμα" του ελληνικού χρέους τονίζοντας ότι πρέπει να ληφθούν υπόψη οι παρενέργειες.

"Δεν έχουμε ακόμη αυτή τη στιγμή τα εργαλεία για να κάνουμε κάτι τέτοιο τόσο ελεγχόμενα ώστε να μην είναι πάρα πολλοί εκείνοι στην Ευρώπη που θα πληγούν", είπε η κ. Μέρκελ. "Γι' αυτό είναι κοινό ευρωπαϊκό συμφέρον να δοθεί στην Ελλάδα χρόνος, αλλά βεβαίως με αυστηρούς όρους για να επιστρέψει η Ελλάδα σε ένα συνετό δρόμο", πρόσθεσε η καγκελάριος.

Αναφορικά με την ενίσχυση του αντιευρωπαϊκού κλίματος στην Ευρώπη και κομμάτων που απορρίπτουν κατηγορηματικά βοήθεια στην Ελλάδα, όπως στη Φινλανδία, η καγκελάριος Μέρκελ είπε ότι είναι "πολύ ικανοποιημένη που συγκροτήθηκε στην Ελλάδα μια κυβέρνηση, η οποία μάχεται για την Ευρώπη".

Η Ευρώπη προσπαθεί αλλά η Ελλάδα πλησιάζει την χρεοκοπία – Μετά τις 11 Ιουλίου θα ξεδιπλωθεί το ενορχηστρωμένο σχέδιο πρόκλησης θερμού επεισοδίου, τα hedge funds κάτι ετοιμάζουν...

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

Η Ελλάδα πλησιάζει το σημείο μηδέν.
Χωρίς καμία αμφιβολία το σκηνικό τρόμου που έχει στηθεί με επίκεντρο την Ελλάδα βάζει πλέον σε περιπέτειες την χώρα.
Πλέον οι μάσκες κατέπεσαν.
Η κυβέρνηση προσπαθεί χωρίς αμφιβολία αλλά έχει παραδώσει τις πρωτοβουλίες στην Ευρώπη και στους δανειστές.

Η Ελλάδα βρίσκεται ξεκάθαρα σε οικονομική ομηρία και έχει καταστεί παγκοίνως γνωστό ότι οικονομική πολίτική δεν ασκεί η Ελλάδα αλλά απλά η Ελλάδα θα εκτελέσει το πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής της Ευρώπης.
Η Ευρώπης δικαίως απαιτεί και υιοθετεί σκληρή στάση. Μας δάνεισαν και ζητούν να εξασφαλίσουν ότι θα τους επιστρέψουμε τα κεφάλαια. Η στάση τους είναι 100% δικαιολογημένη.
Στο εσωτερικό της χώρας το μείγμα αποκαρδιωτικό. Η οριζόντια φορολόγηση νεκρώνει εκμηδενίζει κάθε προσπάθεια ανάπτυξης. Όταν έφθασαν να φορολογήσουν μέχρι και τους φόρους που επέβαλλαν όταν όλη η κοινωνία πρέπει να πληρώσει για να σωθεί η χώρα είναι ξεκάθαρο ότι η ανάπτυξη τελείωσε.
Η Ελλάδα θα βγει στις αγορές μετά το 2015 δηλαδή μετά από 4 χρόνια αν μη τι άλλο καταστροφική εξέλιξη.
Μετά το 2015 θα βγουν στις αγορές  και οι τράπεζες όπερ σημαίνει ότι το τραπεζικό σύστημα μπήκε σε ιδιότυπη ομηρία.
Σε ένα τέτοιο περιβάλλον αντιαναπτυξιακό το μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο δεν μπορεί να στηρίξει την οικονομία.
Η Ελλάδα ξεπουλάει για να μπορέσει να καλύψει τους δανειστές της.
Αυτό το σκηνικό δεν γεννά προοπτική αλλά νομοτελειακά οδηγεί την χώρα σε μακροχρόνιο μαρασμό σε κατάρρευση.
Και ενώ η οικονομία αποσυντίθεται στο παρασκήνιο ισχυρές ομάδες οικονομικών συμφερόντων από τους κόλπους των επενδυτικών χαρτοφυλακίων απεργάζονται ένα σχέδιο κατάρρευσης της Ελληνικής οικονομίας με τεχνικά μέσα.
Μετά τις 11 Ιουλίου οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης θα  αποτιμήσουν εκ νέου την ελληνική οικονομία και το σχέδιο αναδιάταξης μέσω roll over με πιθανότητα βέβαιης υποβάθμισης αλλά ίσως όχι πιστωτικού γεγονότος. Όμως ακόμη και αυτό δεν είναι βέβαιο. Η Ελλάδα βρίσκεται σε οριακά επίπεδα.
Ωστόσο ενώ αυτή η πληροφόρηση υπάρχει τις τελευταίες ώρες αναφέρεται από κύκλους στο Λονδίνο που έχουν πάρει μεγάλες θέσεις σε CDS ότι πιστωτικό γεγονός θα υπάρξει.
Προφανώς δεν αποκαλύπτουν τα σχέδια τους πως αυτό θα το επιτύχουν καθώς όλη η Ευρώπη θα υλοποιήσει  το rollover στο ελληνικό χρέος χωρίς να υπάρξει πιστωτικό γεγονός.
Μια πληροφορία – φήμη που κυκλοφόρησε αργά της Παρασκευής είναι ότι ορισμένα hedge funds θα προσφύγουν στην ISDA που καθορίζει πότε προκύπτει πιστωτικό γεγονός και θα θέσουν ζήτημα παραβίασης των κανόνων των αγορών ομολόγων.
Είναι προφανές ότι τα συμφέροντα είναι πολλά.
Χωρίς δόση υπερβολής η Ελλάδα μπορεί να πάρει επιπλέον 100 δις ευρώ και το νέο πακέτο βοήθειας να ξεπεράσει τα 150 με 180 δις ευρώ αλλά δυστυχώς για την χώρα μας ο κίνδυνος χρεοκοπίας δεν έχει μειωθεί τουναντίον παραμένει σε δυσθεώρητα υψηλά επίπεδα.

Πέτρος Λεωτσάκος
www.bankingnews.gr   

Ένας...Νταλάρας ήρθε να μας σώσει από τη κρίση...

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=7&art_id=6562

 Σε μια νέα εξέλιξη, με την πιθανότητα να βοηθηθεί η χώρα μας από ένα Διεθνή Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο, όπως συνέβη σε πανομοιότυπες περιπτώσεις, αναφέρεται η «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ», με αφορμή την επίσκεψη στην Αθήνα του Τσαρλς Νταλάρα, ο οποίος είναι ο εκτελεστικός διευθυντής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (Institute of International Finance).

   

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Νταλάρα βρίσκεται στην ελληνική πρωτεύουσα για ανεπίσημες συνομιλίες με Έλληνες πολιτικούς και τραπεζίτες, συμπεριλαμβανομένου και του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, προκειμένου να διερευνηθεί ο τρόπος με τον οποίο οι ιδιώτες πιστωτές θα βοηθήσουν την Ελλάδα στο νέο πρόγραμμα διάσωσης, όπως σημειώνεται. 

   

Στη συνέχεια, τονίζεται ότι ο κ. Νταλάρα ήταν από τους αρχιτέκτονες του σχεδίου Brady, μιας πρωτοβουλίας εμπνευσμένης από το όνομα του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών Nicholas Brady, σύμφωνα με την οποία κατά τη δεκαετία ’80, οι τράπεζες έλαβαν κίνητρα για να προβούν σε παραχωρήσεις όσον αφορά δάνειά τους προς κυβερνήσεις της Λατινικής Αμερικής. Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο κ. Νταλάρα υποστήριξε ότι το θέμα της εμπλοκής ιδιωτών πιστωτών στο ελληνικό χρέος είναι πιο περίπλοκο συγκριτικά με το αντίστοιχο πρόβλημα στη Λατινική Αμερική του 1980, εξαιτίας του μεγαλύτερου αριθμού πιστωτών, του ρόλου των διεθνών οίκων αξιολόγησης και της αγοράς των ασφαλίστρων έναντι χρεοκοπίας, δηλώνοντας όμως ότι «είναι ένας στενός δρόμος, δεν το αρνούμαι, δεν θα είναι εύκολο, αλλά δεν νομίζω ότι είναι αδύνατο».

  

Ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου προτείνει την παροχή κινήτρων στους ιδιώτες για να αναχρηματοδοτήσουν τα ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η εξέταση της δυνατότητας να ενισχυθεί η ποιότητα των νέων πιστώσεων πρέπει να αποτελέσει μέρος της συζήτησης, με δεδομένο ότι αυτές θα είναι πραγματικά εθελοντικές και για να αποφευχθεί ένα πιστωτικό γεγονός». Τέλος, υποστηρίζει ότι η κατάσταση των ευρωπαϊκών τραπεζών και των ασφαλιστικών εταιριών που είναι σήμερα εκτεθειμένες στο ελληνικό χρέος, είναι πολύ πιο υγιής σε όρους κεφαλαιακής δομής, σε σχέση με αυτήν των αμερικανικών και των ιαπωνικών τραπεζών στα τέλη της δεκαετίας του ’80.

   

Εν τω μεταξύ, η Marta Andreasen (ευρωβουλευτής του Βρετανικού Ανεξάρτητου Κόμματος και πρώην αρχιλογίστρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής), με άρθρο της στην ίδια εφημερίδα, αναφέρεται στις διάφορες αναθεωρήσεις που έχουν γίνει στα στατιστικά στοιχεία της Ελλάδας, οι οποίες καταδεικνύουν, όπως υποστηρίζει, ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της ΕΕ (Eurostat, Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο) έχουν αποτύχει στην αποστολή τους.

  

Μεταξύ άλλων, τονίζει ότι την εποχή που η Ελλάδα προετοιμαζόταν να ενταχθεί στην ευρωζώνη, και η ΕΚΤ είχε εκφράσει την ανησυχία της σχετικά με τα επίπεδα χρέους της χώρας, το κοινό μυστικό στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο Ευρωκοινοβούλιο ήταν ότι κατά την περίοδο ένταξης της Ελλάδας στο κοινό νόμισμα, η Eurostat και κατόπιν ο τότε επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Pedro Solbes γνώριζαν ότι όποια φωνή κατά της ελληνικής ένταξης στο ευρώ θα έπρεπε να σιωπήσει, καθώς η πολιτική ορμή για την επέκταση και την καθιέρωση του κοινού νομίσματος ήταν πολύ δυνατή. Καταλήγοντας διατυπώνει την άποψη ότι οι ηγέτες της ΕΕ για πολύ καιρό είχαν τοποθετήσει την πολιτική πάνω από τη μαθηματική πραγματικότητα και τώρα με βαθύτατα υποκριτικό τρόπο συμπεριφέρνονται στους Έλληνες σαν να είναι παρίες.

   

Επίσης, σε άλλο άρθρο γνώμης στην εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς», οι Rob Cox και Richard Beales αναφέρονται στη χρεοκοπία των δύο αμερικανικών εταιρειών, της General Motors (GM) και της Lehman Brothers (LB), επιχειρώντας να συγκρίνουν τη συγκεκριμένη περίπτωση με την ελληνική κρίση.

  

Μεταξύ άλλων, αναφέρουν ότι ανάλογα με τον τρόπο που κινήθηκαν οι δυο αυτές εταιρείες ήταν και το αποτέλεσμα της χρεοκοπίας τους, με αυτό της Lehman Brothers να είναι καταστροφικό, ενώ της GM να είναι διαχειρίσιμο. Οι αρθρογράφοι εκτιμούν ότι η σύγκριση (με την ελληνική κρίση) δεν μπορεί να είναι απόλυτη, καθώς η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος και όχι εταιρεία, αλλά υπογραμμίζουν ότι οι οικονομικές επιπτώσεις από την αποτυχία των δύο αμερικανικών εταιρειών θα μπορούσε να είναι διδακτική, προβάλλοντας έτσι το επιχείρημα ότι αν οι πολιτικοί της Ευρώπης επιθυμούν μια ελληνική χρεοκοπία να καταλήξει όπως αυτή της GM και όχι στην καταστροφική χρεοκοπία της LB, θα πρέπει να προετοιμαστούν. Είχαν πολύ χρόνο στη διάθεσή τους, επισημαίνεται χαρακτηριστικά, αλλά δυστυχώς τον σπατάλησαν. Επίσης, σημειώνουν ότι μια πιθανή χρεοκοπία θα πρέπει να γίνει οργανωμένα και ότι ακόμη και στην περίπτωση ενός «κουρέματος» θα πρέπει πρώτα να προηγηθεί ένας μηχανισμός στήριξης του τραπεζικού κεφαλαίου και ενδυνάμωσης των οικονομικών τους, ώστε να αποφευχθεί ένας τραπεζικός πανικός, όπως στην περίπτωση της Lehman Brothers.
  

On line αναδίπλωση Βενιζέλου (για τα πανηγύρια)

Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/06/24/108600/


Σε αναδίπλωση για το θέμα της επιστροφής φόρου αναγκάστηκε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά το σάλο που προκλήθηκε από τη διάταξη του εφαρμοστικού νόμου, με την οποία οι πολίτες που είχαν μείωση φόρου άνω των 300 ευρώ λόγω αποδείξεων, καλούνταν να επιστρέψουν την επιπλέον διαφορά

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του κ. Χατζηνικολάου, δήλωσε ότι όσοι έλαβαν επιστροφή φόρου φέτος άνω των 300 ευρώ λόγω αποδείξεων, δεν θα κληθούν να την επιστρέψουν και απέδωσε το θέμα που προέκυψε σε «νομοτεχνική παρεξήγηση».
Η επίμαχη παράγραφος στον εφαρμοστικό νόμο αναφέρει:
«Το ποσό του φόρου που εκπίπτει από τον συνολικό φόρο που προκύπτει με βάση τη φορολογική κλίμακα σύμφωνα με τις διατάξεις του όγδοου εδαφίου της παραγράφου 1 του άρθρου 9 του ν. 2238/1994 περί αποδείξεων, όπως ισχύει για το οικονομικό έτος 2011, δεν μπορεί να υπερβεί το ποσό των τριακοσίων (300) ευρώ ανά φορολογούμενο. Στις περιπτώσεις που έχει γίνει εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2011 και έχει συμψηφιστεί φόρος μεγαλύτερος από τριακόσια (300) ευρώ, ο επί πλέον αυτός φόρος βεβαιώνεται με την ειδική εισφορά φυσικών προσώπων σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 4 και 5 του παρόντος άρθρου.»

Στο μεταξύ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος βρήκε την ευκαιρία να δημιουργήσει για δεύτερη φορά πρόβλημα στην  κυβέρνησή του μέσα σε λίγες ημέρες, μετά την γνωστή παρέμβασή του στην Βουλή κατά την συζήτηση της ψήφου εμπιστοσύνης. Μιλώντας στο Mega για το θέμα της επιστροφής φόρου, o κ. Πάγκαλος είπε ότι “δεν το γνωρίζαμε” και ότι “εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι λυπηρό”. Ο κ. Πάγκαλος αντιδρά στην προώθηση Βενιζέλου.

Την διαφωνία του με την επίμαχη διάταξη εξέφρασε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαππας, ότι δεν υπήρξε ενημέρωση του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με μία τέτοια ρύθμιση.
Περιμένετε να δείτε τι έχει να γίνει μόλις και οι υπόλοιποι βουλευτές …καταλάβουν τα νέα μέτρα. Όσο για τον κόσμο θα τον δείτε στις πλατείες.
Φορολογικό πραξικόπημα Βενιζέλου με τις αποδείξεις !

Μήπως να την δούμε αλλιώς με αυτούς που μπλέξαμε;

Από το ιστολόγιο http://kostasxan.blogspot.com/2011/06/blog-post_4966.html


Δεν φτάνει που επιβάλουν κεφαλικά χαράτσια, δεν φτάνει που σκοτώνουν την οικονομία της χώρας αλλά και την οικονομία του κάθε νοικοκυριού, οι ευφυέστατοι κυβερνώντες αυτής της δύσμοιρης πατρίδας, σκαρφίστηκαν νέο κόλπο για να μαζέψουν χρήματα…!

Φρεσκότατο, μάλιστα, διέρρευσε την τηλεόραση της κυβέρνησης (βλ. προπαγάνδα κ.α.) το νέο. Αποφάσισαν οι μυαλοχυμένοι να ζητήσουν την επιστροφή φόρου σε όσους είχαν ποσό άνω των 300!!! Βέβαια, η συγκεκριμένη διαρροή ενδέχεται να αποτελεί μέρος του σχεδίου αποπροσανατολισμού από τα κύρια χαράτσια που έχουν ήδη αποφασίσει… Είναι πολύ προτιμότερο να συζητάς εικοτολογώντας (κάνοντας διάφορες υποθέσεις που απέχουν από την πραγματικότητα), από το να μιλάς για όσα τραγικά συμβαίνουν…

Όμως, μήπως κι εμείς οι πολίτες (όσοι πιστεύουμε ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε στον ρόλο που έχει ένας πολίτης) θα έπρεπε «να την δούμε αλλιώς» με αυτόν τον συρφετό που έχει βαλθεί να καταστρέψει τα πάντα, προκειμένου να παρατείνει τον –έτσι κι αλλιώς- έως θανάτου αρρωστημένου συστήματος που εκπροσωπεί;

Μήπως, όλοι εμείς, πρέπει να περάσουμε σε δραστικότερα μέτρα αντιμετώπισης του καρκινώματος που κυβερνά την χώρα;

Μήπως θα πρέπει να ζητήσουμε αναδρομική επιστροφή της ψήφου μας;

Μήπως θα πρέπει να απαιτήσουμε και να επιβάλλουμε αναδρομική τιμωρία όλων αυτών των περιφερόμενων γκαζοτενεκέδων, που βάλθηκαν να ισοπεδώσουν οτιδήποτε τους ζητηθεί;

Μήπως πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε σοβαρά πως η παρούσα κυβέρνηση (με όλα της τα μέλη) αδυνατεί να κυβερνήσει την χώρα, λόγω χρόνιας εγκεφαλοπάθειας;

Μήπως πρέπει να τους απαλλάξουμε από τα καθήκοντά τους, πριν αυτοί προλάβουν να μας στερήσουν το αναφαίρετο δικαίωμα για την ζωή;

Μήπως πρέπει να τελειώσουμε –και παραδειγματικά μάλιστα- την χούντα του Γιώργου Παπανδρέου και να χαράξουμε νέα πορεία, μακριά από τον όλεθρο που οδηγεί αυτή την στιγμή ένας αμφιβόλου εγκεφαλικής λειτουργίας πρωθυπουργός μαζί με την παρέα του;

Μήπως αν δεν το κάνουμε τώρα, αύριο θα είναι πολύ αργά για… δάκρια;

Αναγνώστης

ΥΓ: Αυτή η κυβέρνηση, η προηγούμενη και όλος ο πολιτικός κόσμος μπορεί να ασκεί το επάγγελμα της "πολιτικής πορνείας"... Δικαίωμά τους. Δικαίωμά μας όμως είναι να μην αφήσουμε να μετατρέψουν την χώρα μας, την πατρίδα μας, σε μπορντέλο...

Κατοχικό Δάνειο: Μια Άγνωστη Αλήθεια

Από το ιστολόγιο http://www.greatlie.com/
Το Βερολίνο προκειμένου να αντιμετωπίσει τους στρατιωτικούς και
στρατηγικούς του στόχους στην ευρύτερη ελληνική περιοχή, Λιβύη-Μ.
Ανατολή-Βαλκάνια, είχε υποχρεώσει την Ελλάδα να κεφαλαιοδοτεί και να
συντηρεί τα στρατεύματα που στάθμευαν σ' αυτήν και είχαν πεδίο δράσης
την ευρύτερη περιοχή της.

Αυτά ήταν υπερπολλαπλάσια από εκείνα των στρατευμάτων κατοχής.
Επιπλέον η Ελλάδα ανεφοδίαζε με τρόφιμα το μέτωπο της Λιβύης. Στόχος
των στρατευμάτων αυτών ήταν τα πετρέλαια της Λιβύης-Μ. Ανατολής και
η ενίσχυση της άμυνας των Βαλκανίων.

Από τα τελευταία εξασφάλιζε στην πολεμική του βιομηχανία το 20% του
αντιμονίου, το 50% των ορυκτελαίων, το 60% του βωξίτη και το
100% του νικελίου.

Την ίδια στιγμή για τους συμμάχους η μοναδική πύλη των Βαλκανίων
ήταν και παρέμενε η Ελλάδα. Λόγω αυτών, η γερμανική απαίτηση για
υψηλή κεφαλαιοδότηση από την Ελλάδα ήταν ανελαστική και είχε
προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις ακόμα και της κατοχικής κυβέρνησης
Τσολάκογλου που απειλούσε με παραίτηση.

Page 1 of 7

Παράλληλα ο Μουσολίνι όπως και ο Γερμανός πληρεξούσιος για την
Ελλάδα, Γκύντερ Αλτενμπουργκ πίεζαν το Βερολίνο να μειώσει τα έξοδα
κατοχής για την Ελλάδα.

Το πρόβλημα των μοναδικά υπέρογκων δαπανών κατοχής συνόδευε η
"παντός αγαθού" λεηλασία του τόπου, φυσικό επακόλουθο της οποίας
ήταν ο λιμός. Ο Αλτενμπουργκ από τις πρώτες ημέρες προειδοποιούσε
το Βερολίνο για τον επερχόμενο υποσιτισμό.

Παράλληλα ο εκπρόσωπος του Βατικανού, νούτσιος Α. Ρονκάλι, ο
μετέπειτα πάπας Ιωάνης ΚΓ', μετά από έρευνες του, διαπίστωνε
τριπλασιασμό των θανάτων σε Αθήνα-Πειραιά λόγω λιμού τον χειμώνα
1941-42 και ο Γκαίμπελς σημείωνε στο ημερολόγιό του, ".... η πείνα
(στην Ελλάδα) έχει καταστεί ενδημική νόσος. Στους δρόμους της Αθήνας
οι άνθρωποι πεθαίνουν κατά χιλιάδες από εξάντληση".

Το πρόβλημα του λιμού καθιστούσε οξύτερο το Λονδίνο που είχε κηρύξει
την Ελλάδα σε επισιτιστική καραντίνα για να εξωθήσει τον ελληνικό
πληθυσμό προς την αντίσταση. Η πείνα, η ανομία και τα φιλοαγγλικά
αισθήματα γίνονταν τόσο απειλητικά που οι Γερμανοί δεν μπορούσαν να
τα αγνοήσουν. Ο υποσιτισμός τους απασχολούσε γιατί υποκινούσε λαϊκές
αντιδράσεις και την αντίσταση.

Έτσι οι Δυνάμεις Κατοχής οδηγήθηκαν σε μια αδήριτη πραγματικότητα
δύο ανελαστικών και αντικρουομένων απαιτήσεων. Από τη μια η
κεφαλαιοδότηση από την Ελλάδα τον στρατιωτικών επιχειρήσεων του
άξονα στην ευρύτερη περιοχή της και από την άλλη η πείνα που
οδηγούσε στην εξέγερση και στην αντίσταση.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος οι Δυνάμεις Κατοχής, τον
Οκτώβριο του 1941, θα στείλουν στην Ελλάδα οικονομικούς
τεχνοκράτες, δίχως όμως κάποιο αποτέλεσμα. Στη συνέχεια το πρόβλημα
θα απασχολήσει και θα λάβει οξύτατη μορφή στην ιταλογερμανική
Δημοσιονομική Συνδιάσκεψη εμπειρογνωμόνων, από Ιανουάριο μέχρι
Μάρτιο του 1942 στη Ρώμη.

Η γερμανική επιμονή για υψηλή κεφαλαιοδότηση από την Ελλάδα
οδηγούσε σε αδιέξοδο τη Διάσκεψη. Τότε ο Ιταλός τραπεζίτης και
οικονομικός πληρεξούσιος της Ιταλίας στην Ελλάδα, Ντ'Αγκοστίνι, θα
προτείνει τη λύση του δανείου.

Page 2 of 7

Δηλαδή οι πέρα από τις δαπάνες κατοχής αναλήψεις να χρεώνονται από
την Ελλάδα ως δάνειο προς την Γερμανία και την Ιταλία.

Β. ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ

Η σχετική δανειακή συμφωνία θα υπογραφεί στις 14.3.1942 από τους
πληρεξούσιους της Γερμανίας και της Ιταλίας στην Ελλάδα, αντίστοιχα
Άλτενμπουργκ και Γκίτζι.

Η Ελλάδα δεν είχε προσκληθεί και δεν ήταν παρούσα. Στην Ελλάδα την
ανακοίνωσε μετά από εννιά μέρες ο Άλτενμπουργκ με την ρηματική
διακοίνωση 160/23.3.1942 και ο Γκίτζι με το σημείωμά του

Νο4/6406/461/23. 3.1942.

Σύμφωνα μ'αυτήν:

• Η ελληνική κυβέρνηση υποχρεούται κατά μήνα να καταβάλλει έξοδα
κατοχής 1,5 δισ. δρχ. (άρθρο 2).

• Οι αναλήψεις από την Τράπεζα της Ελλάδος (στο εξής ΤΕ), άνω του
ποσού αυτού θα χρεώνονται στις κυβερνήσεις της Γερμανίας και της
Ιταλίας ως άτοκο, σε δραχμές δάνειο της Ελλάδας προς αυτές (άρθρο 3).

• Η επιστροφή του δανείου θα γινόταν αργότερα (αρθ. 4).

• Η συμφωνία είχε αναδρομική ισχύ από 1.1.1942 (άρθρ. 5).

Η δανειακή σύμβαση αποτελούσε μια συμφωνία μεταξύ Γερμανίας και
Ιταλίας που επιβαλλόταν στην Ελλάδα υποχρεωτικά εκτελεστή
(αναγκαστική). Οι δανειακές αναλήψεις θα είχαν την μορφή μηνιαίων
προκαταβολών, το ύψος και η διάρκεια των οποίων δεν προσδιοριζόταν.
Επίσης δεν προσδιοριζόταν πότε θα άρχιζε η εξόφληση του, ενώ
προσδιοριζόταν ότι ήταν άτοκο και σε δραχμές.

Με το εμπιστευτικό έγγραφο 409/2.4.1942 ο Έλληνας υπουργός
Οικονομικών έδινε εντολή στην ΤΕ να συμμορφωθεί με τη ρηματική
διακοίνωση του Αλτενμπουργκ και να αρχίσει να καταβάλει τις δανειακές
προκαταβολές.

Την αρχική αυτή αναγκαστική σύμβαση ακολούθησαν τρεις
τροποποιήσεις με κοινή βούληση των συμβαλλομένων. Αυτές
μετατρέπουν την αρχική αναγκαστική σύμβαση σε συμβατική.

Μπίτολα: Οι «Μακεδόνες» στα τουρκικά αρχεία…

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/06/blog-post_7162.html#more


 Ιούνιος 25, 2011.

Μπίτολα.

Με θέμα « Η Μακεδονία κατά την περίοδο της συνταγματικής μεταρρύθμισης» άνοιξε το φόρουμ με τη συμμετοχή  αποστολών από την Τουρκία και την πΓΔΜ.

Εμπνευστής του συνεδρίου είναι ο Μπερικετλή Μουσταφά, ο οποίος γεννήθηκε στο Βέλες και ζει στην Κωνσταντινούπολη, και ισχυρίζεται ότι υπάρχουν πολύ σημαντικά έγγραφα τα οποία πιστοποιούν την «Μακεδονική Ανεξαρτησία», ακόμη κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. (!!)


«Αυτό επιβεβαιώνεται από έναν ανώτερο αξιωματικό της Οθωμανικής Κυβέρνησης που ζούσε σε αυτές τις περιοχές της Μακεδονίας. Και αυτή η διαπίστωση είναι πολύ σημαντική για το διάστημα από το 1878 έως 1900, ότι , δηλαδή, οι ‘Μακεδόνες’ αρχίζουν να οργανώνονται πολιτικά», δήλωσε ο   ερευνητής Μουσταφά Μπερεκετλή από την Τουρκία.

Μεταξύ των εγγράφων αυτών υπάρχει και η κατάργηση της Αρχιεπισκοπής της Οχρίδας καθώς και άλλα σημαντικά στοιχεία, ιστορικής απόψεως.

«Τα έγγραφα τεκμηριώνουν ότι οι ‘Μακεδόνες’ περισσότερο από μισό αιώνα, αυτοπαρουσιάζονται ως ‘Μακεδόνες’, δήλωσε ο καθηγητής Δρ Ζάτλο Ζόγκλεφ, πρύτανης του Πανεπιστημίου της Μπίτολα.

Οι συμμετέχοντες τόνισαν ότι οι πρωτοβουλίες αυτές αποτελούν μια σημαντική γέφυρα φιλίας μεταξύ των δύο χωρών.

«Βρισκόμαστε κοντά τώρα, ως δύο χωριστά κράτη,  με ξεχωριστό πολιτισμό και τέχνες, με ξεχωριστό αθλητισμό και λοιπά,  οι συναντήσεις  όμως αυτές βοηθούν  στη γνωριμία και στη δημιουργία φιλικών σχέσεων» δήλωσε ο Μουσταφά Φαρσάκογλου, δήμαρχος της δήμου Ανταλάρ της Τουρκίας.

Το συνέδριο συνεχίζεται και αύριο (σήμερα) και στο πέρας του θα κυκλοφορήσει η συλλογή των εγγράφων  αυτής της έρευνας.



Πηγή: Канал 5

Συνεχίζεται η υποκατάσταση των θεσμών του ελληνικού κράτους στην Θράκη από την Τουρκία

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/
ImageΣυνεχίζεται όπως φαίνεται ο διακριτικός και ο ουσιαστικός έλεγχος της κοινωνίας και της οικονομικής ζωής της Θράκης καθώς και η υποκατάσταση των επίσημων κρατικών θεσμών της περιοχής από τούρκικους οργανισμούς. Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρει η ιστοσελίδα ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΕΑ, ομάδα αποτελούμενη από 20 διαχειριστές και μέλη του Ιδρύματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Τουρκίας επισκέφτηκε την Δυτική Θράκη για τρείς ημέρες.
Η ομάδα επισκέφτηκε την λεγόμενη Ένωση «Τουρκικής Νεολαίας» Κομοτηνής η οποία προχώρησε στην δημοσίευση ανακοίνωσης με αφορμή την συγκεκριμένη επίσκεψη. Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής 
 «Ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής υποδέχτηκε το γκρουπ και στον κήπο της Ένωσης τους ενημέρωσε σχετικά με την Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής.
Ο Πρόεδρος του γκρουπ καθώς και Πρόεδρος του Παραρτήματος Κωνσταντινούπολης του Ιδρύματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Τουρκίας, ο Μεχμέτ Σιγιρτζί, στις δηλώσεις του ανέφερε πως το Ίδρυμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Τουρκίας είναι μια οργάνωση επαγγελμάτων που σχεδιάζει και εφαρμόζει μελέτες και τα μέλη του είναι Μηχανικοί, Τεχνικοί και Αρχιτέκτονες Τοπίων που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα.
Ο Σιγιρτζί ανέφερε ότι πρωταρχικός στόχος της έλευσής τους στην περιοχή είναι να δουν και να παρατηρήσουν το γεωργικό δυναμικό της περιοχής και να εξετάσουν ως Ίδρυμα πως μπορούν να μεταφέρουν τις τεχνικές και επαγγελματικές γνώσεις τους καθώς και το τι μπορεί να γίνει στα πλαίσια της συνεργασίας στον αγροτικό τομέα ανάμεσα σε δυο χώρες-φίλες.
Τέλος, ο Σιγιρτζί ανέφερε ότι μπορεί να καλλιεργηθεί ένα εναλλακτικό προϊόν στον καπνό στις περιοχές της Κομοτηνής και της Ξάνθης και ότι κάνουν κάποιες μελέτες σχετικά με το θέμα αυτό».
Από αυτή την ανακοίνωση και από την παρουσία της εν λόγω πολυπληθούς ομάδας των τούρκων ειδικών προκύπτει ένα βασικό ερώτημα. Με βάση ποια διακρατική συμφωνία Τούρκοι δημόσιοι λειτουργοί αναλαμβάνουν την πραγματοποιήσει εργασιών που ανήκουν στην δικαιοδοσία του ελληνικού υπουργείο Γεωργίας.
Διότι με βάση αυτά που αναφέρει η ανακοίνωση οι Τούρκοι ειδικοί επισκέφτηκαν στην Κομοτηνή "για να δουν και να παρατηρήσουν το γεωργικό δυναμικό της περιοχής και να εξετάσουν ως Ίδρυμα πως μπορούν να μεταφέρουν τις τεχνικές και επαγγελματικές γνώσεις τους καθώς και το τι μπορεί να γίνει στα πλαίσια της συνεργασίας στον αγροτικό τομέα ανάμεσα σε δυο χώρες-φίλες. Τέλος, ο Σιγιρτζί ανέφερε ότι μπορεί να καλλιεργηθεί ένα εναλλακτικό προϊόν στον καπνό στις περιοχές της Κομοτηνής και της Ξάνθης και ότι κάνουν κάποιες μελέτες σχετικά με το θέμα αυτό".
Επομένως μήπως η επίσκεψη των Τούρκων ειδικών είναι άλλη μια ακόμα συγκεκαλυμμένη προσπάθεια της γειτονικής χώρας να υποκαταστήσει τους υπάρχοντες θεσμούς του ελληνικού κράτους και να εμπεδώσει την πεποίθηση ότι τώρα που η Ελλάδα έχει μπατιρίσει όπως έλεγε πρόσφατα η Μουσταφάογλου η Τουρκία είναι εδώ για να φροντίσει τα τέκνα της.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr