Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΡΤΥ ????( Ο οδηγός των καλύτερων πάρτυς ανα την Ελλάδα!!)

Από Faceof

Μετά από ολιγοήμερο αναγκαστικό διάλειμμα επανερχόμαστε στην πρώτη γραμμή του πολέμου!!!!

Αναγκαστικό, γιατί έπρεπε να ανασυνταχθούμε , να μελετήσουμε να αναλύσουμε δεδομένα και στο τέλος να βγάλουμε τα σωστά συμπεράσματα......

Λοιπόν έχουμε και λέμε , νιώθουμε πάρα πολύ ΆΒΟΛΑ με αυτό που συμβαίνει στην Αθήνα και γενικότερα στην Ελλάδα, προσπαθούμε ΌΜΩΣ να καταλάβουμε ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙ Η ΕΥΠ!!!!


ΝΑΙ ΝΤΕ , Η ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ , Η ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ!!!!!!


Προσέξτε τώρα , γίνεται ένα τεράστιο πάρτυ στην πρωτεύουσα , όπως και στην συμπρωτεύουσα πρακτόρων /κατασκόπων /τυχοδιωκτών ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΕΙ Η ΕΥΠ!!!! 


Ακόμα και αμερικάνικες εταιρίες μισθοφόρων (σαν αυτές που υπάρχουν στο Ιράκ) , έχουν γραφεία (ως ανώνυμες εταιρίες φαντάσματα!!!) , προσκαλέστηκαν στο πάρτυ!!!! 


ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΕ????


Η FRONTEX ΤΙ ΡΟΛΟ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ???


Η EUROPOL ΤΙ ΡΟΛΟ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ???


ΤΙ ΓΥΡΕΎΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ , ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ , ΛΑΡΙΣΑ , ΠΑΤΡΑ????


ΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΈΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ????


ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ , ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ΤΙΣ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΜΑΥΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!!!!(οι αριθμοί είναι αμείλικτοι σε συνδυασμό με το ζοφερό παρόν της χώρας μας!!! ).


Έρρωσθε


...συνεχίζεται.....

ΈΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ?????(ας γελάσουμε!!!)....

Συνδέστε επίσης : http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/06/newsweek.html
http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/06/blog-post_7280.html
Σχόλιο ιστολογίου μας : Επειδή είναι πάρα πολλά βάλαμε τα πιο πρόσφατα , δεν χρειάζεται , να λέμε πολλά πλέον , μόνο όσα χρειάζονται ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ!!!!

Απάντηση στο Τα blogs που συμμετέχουν στον Εθνικό αγώνα ενάντια στην αλλαγή του Συντάγματος από το ΠΑΣΟΚ.

Προς : http://hellenicrevenge.blogspot.com/
Άρθρα :  http://hellenicrevenge.blogspot.com/2011/06/blogs_24.html
http://hellenicrevenge.blogspot.com/2011/06/blogs_20.html


Σχόλιο ιστολογίου μας : Δεν συμφωνούμε στην παρούσα κατάσταση και με το ιδιότυπο καθεστώς της Δια-Κυβέρνησης της χώρας της Ελλάδος σε αλλαγή του Συντάγματος .


Σχόλιο από Faceof : ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΦΑΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΟΠΟΙΟΣΔΉΠΟΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΑΣ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΔΗ ΥΠΆΡΧΕΙ!!! ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ ΞΕΝΩΝ ΑΛΛΟΤΡΙΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΟΥ ΜΕ ΤΑ ΤΣΙΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ /ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΙΣ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΑΒΥΣΣΟΥ !!! 
ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΩ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΒΑΣΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΙΣΟΜΕΡΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΞΙΣΟΥ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΕΊΑ!!!
http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/06/blog-post_2501.html

ΌΛΑ ΑΥΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΜΩΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!!!


Έρρωσθε

Το παραμύθι (μουσικό διάλειμμα), με υπότιτλους......


Δίνονται στη δημοσιότητα τα ψηφοδέλτια του Πανελλήνιου Δημοψηφίσματος της Κυριακής 26 Ιουνίου. (24/6/11).


 Από το ιστολόγιο http://www.pamet.gr/deltiatypou/dinontai%20psifodeltia%2024%206%2011.php
 
 ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Ιστολόγιο: symmaxiaellada.wordpress.com
Ηλ. Δ/ση: symmaxiaellada@gmail.com
Τηλ. Επικοινωνίας: 2103233582
Δευτέρα 24 Ιουνίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δίνονται στη δημοσιότητα τα ψηφοδέλτια του Πανελλήνιου Δημοψηφίσματος της Κυριακής 26 Ιουνίου.
Στη δημοσιότητα δίνονται τα ψηφοδέλτια του Πανελλήνιου Δημοψηφίσματος της Κυριακής 26 Ιουνίου, το οποίο οργανώνει η Συμμαχία για την Ελλάδα, η συσπείρωση των Πατριωτικών-Δημοκρατικών Οργανώσεων-Κινημάτων.
Το Δημοψήφισμα θα ξεκινήσει από το Σύνταγμα, το πρωί της Κυριακής 26 Ιουνίου, ενώ, αρκετές πόλεις της χώρας μας, έχουν δηλώσει την έναρξη Δημοψηφισμάτων με ταυτόσημη επιλογή:
  1. Το ψηφοδέλτιο υπέρ του πολιτικού συστήματος, το οποίο συμβολικά είναι πορτοκαλί χρώματος (χρώμα της νέας τάξης και των «πορτοκαλί επαναστάσεων») και στο οποίο αναγράφεται: «ΝΑΙ. Το πολιτικό σύστημα με εκφράζει».

  1. Το ψηφοδέλτιο κατά του πολιτικού συστήματος, το οποίο επίσης συμβολικά είναι θαλασσί (έχει το χρώμα της ελληνικής σημαίας) και στο οποίο αναγράφεται: «ΟΧΙ. Δεν αναγνωρίζω καμία πράξη του πολιτικού συστήματος (Χρέος, δανειακές συμβάσεις, Μνημόνιο 1 & 2). Ζητώ διάλυση της Βουλής και σύγκλιση Λαϊκής Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης». 
Παρακαλούνται όλες οι Πατριωτικές-Δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας, να συντονιστούν με την Συμμαχία για την Ελλάδα, για να δοθούν όλες εκείνες οι απαραίτητες διευκρινήσεις, για τη διενέργεια του Δημοψηφίσματος.
Να υπενθυμίσουμε εδώ πως το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος, θα παραδοθεί με την ολοκλήρωσή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με επίκληση του άρθρου 120 παράγραφος 4 του ελληνικού Συντάγματος, το οποίο προβλέπει πως «η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία».
Αμέσως μετά την ενέργεια αυτή, θα κληθεί ο Λαός να υλοποιήσει τη πρόταση για σύγκληση Λαϊκής Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης στη Βουλή, μια πράξη η οποία θα αποτελέσει και την κορύφωση των Δημοκρατικών Θεσμών, με διαδικασίες Άμεσης Δημοκρατίας. Στην Λαϊκή αυτή Συντακτική Εθνοσυνέλευση, θα τεθούν όλα τα ζητήματα ενώπιον του Λαού, όπως η τιμωρία των ενόχων για το αδιέξοδο που βιώνει σήμερα η Χώρα, το οικονομικό, με στόχο την αναδιανομή του εισοδήματος υπέρ των εργαζομένων, των αγροτών και των μικρομεσαίων. Ακόμη, θα τεθούν σε ανοιχτό διάλογο και συναπόφαση τα ζητήματα των θεσμών και της Άμεσης Δημοκρατίας στο νέο Σύνταγμα που θα προκύψει, η λαθρομετανάστευση, τα Εθνικά, η Υγεία, η Παιδεία. Όλα δηλαδή τα θέματα τα οποία αφορούν σε ένα νέο Σύνταγμα, βγαλμένο μέσα από την Λαϊκή Βούληση, και φυσικά με μόνιμο παρανομαστή τα συμφέροντα του Ελληνικού Λαού και της Πατρίδας μας και βάση τη Λαϊκή Κυριαρχία. Μέσα από την Λαϊκή αυτή Συντακτική Εθνοσυνέλευση, θα προκύψει και η νέα πολιτική ηγεσία του τόπου, βγαλμένη μέσα από τα σπλάχνα του ίδιου του Ελληνικού Λαού, μακριά και πέρα δηλαδή από την επαγγελματικού τύπου πολιτική, την οποία παρήγαγε η κομματοκρατία.

Η κατάντια της Βουλής, η πλατεία Συντάγματος, τα παιχνίδια εξουσίας και τα δεκανίκια του ΠΑΣΟΚ. (22/6/11).

Πατριωτικό Μέτωπο

Νίκης 33, 10557, Σύνταγμα, Αθήνα
Τηλ. 2103311642, Φαξ: 2103311652
Τηλ. Εκπροσώπου: 6980292626                                       
www.pamet.gr, pametopo@gmail.com                                                        
Αθήνα, 22 Ιουνίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η κατάντια της Βουλής, η πλατεία Συντάγματος, τα παιχνίδια εξουσίας και τα δεκανίκια του ΠΑΣΟΚ.
Εικόνα κατάντιας του πολιτικού συστήματος η χτεσινή ψηφοφορία στη Βουλή, όπου οι υποτιθέμενοι «επαναστάτες» βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, συντονίστηκαν – όπως εξ’ άλλου ήταν αναμενόμενο με την κυβέρνηση ΓΑΠ -  ξεφτιλίζοντας και τα τελευταία απομεινάρια αξιοπρέπειάς τους.
Το Ποτάμι όμως της Λαϊκής οργής μπήκε στην κοίτη του και κανείς δεν μπορεί να το σταματήσει.
Αυτό διακρίνεται στο βάθος των Λαϊκών Κινητοποιήσεων και στην Πατρίδα μας, με πρώτο βήμα, τη διαμόρφωση από τη Συμμαχία για την Ελλάδα - το νεοσύστατο Κίνημα των Πατριωτικών-Δημοκρατικών Οργανώσεων-Κινημάτων και Ελλήνων Πολιτών - ενός πρώτου πλαισίου σαφούς και κάθετης αντιπαράθεσης με τη συμμαχία των νεοταξιτών και των τοκογλύφων που κυβερνούν τη χώρα. Με πρώτη τακτική κίνηση τη διενέργεια από την Κυριακή 26 Ιουνίου στο Σύνταγμα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΩΝ και με τελικό στόχο, τη Σύγκληση – επιτέλους – Λαϊκής Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης στη Βουλή, για πλήρη αλλαγή και του Συντάγματος αλλά και της πορείας της Πατρίδας και της Κοινωνίας μας, σε ένα αύριο Δημοκρατικό, με μοιρασμένο το ψωμί στον Λαό και Εθνική Αξιοπρέπεια.
Σε ένα σαφές και ξεκάθαρο αντινεοταξίτικο κείμενο που διανέμεται αυτές τις μέρες από τη Συμμαχία για την Ελλάδα, αναφέρεται επεξηγηματικά, τι ακριβώς εννοείται ως «Σύγκληση Λαϊκής, Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης» με την ολοκλήρωση του Δημοψηφίσματος:
«Από την Κυριακή 26 Ιουνίου 2011 ψηφίζουμε για τη Διάλυση της Βουλής και τη Σύγκληση Λαϊκής Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης.
Η Σύγκληση Λαϊκής Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης, σημαίνει πως δεν αναγνωρίζουμε τη νομιμότητα της σημερινής κυβέρνησης, βάσει του άρθρου 120 παρ. 4 του Συντάγματος και πως προχωρούμε ως Ελληνικός Λαός, σε Νέο Σύνταγμα, με βάση την αρχή της Λαϊκής Κυριαρχίας και με διαδικασίες Άμεσης Δημοκρατίας.          
Τα ζητήματα στα οποία θα κληθεί να τοποθετηθεί ο Λαός, στη Λαϊκή Συντακτική Εθνοσυνέλευση, είναι η αποκατάσταση της Δικαιοσύνης,  η τιμωρία των ενόχων για την οικονομική καταστροφή της χώρας μας, η άρνησή μας να πληρώσουμε το παράνομο χρέος,  η κατάργηση των Δανειακών Συμβάσεων και των Μνημονίων 1 & 2 και η αλλαγή του Συντάγματος στα ζητήματα θεσμών, όπως: Εκλογή Βουλευτών με διαδικασίες Άμεσης Δημοκρατίας, Ορκωτά Δικαστήρια, Παλλαϊκή Άμυνα, πλήρη και δωρεάν Υγεία και Παιδεία, απαραβίαστες γραμμές στα Εθνικά μας Θέματα, αναδιανομή του εισοδήματος υπέρ των ασθενέστερων κοινωνικών τάξεων, έλεγχος του εθνικού νομίσματος και της κατεύθυνσης της ρευστότητάς του προς την πρωτογενή παραγωγή και  τους μικρομεσαίους, κρατικοποίηση των Κεντρικών Τραπεζών και της Τράπεζας της Ελλάδος, έλεγχος της εγκληματικότητας και των παράνομων μεταναστών, διαγραφή των παράνομων χρεών προς τις τράπεζες».
Η ώρα της κάθετης αντιπαράθεσης με το παλιό, το σάπιο και το διεφθαρμένο πλησιάζει και ο κάθε πολίτης που αγαπά το σπίτι αυτό που λέγεται Ελλάδα, είναι υποχρεωμένος να πάρει σαφή θέση. Όσο συντομότερα ξεμπερδεύουμε με τους νεοταξίτες και ΣΙΑ, τόσα περισσότερα θα καταφέρουμε να περισώσουμε από την υπό εξέλιξη διάλυση του κοινωνικού μας ιστού, την εκποίηση της Περιουσίας του Ελληνικού Λαού και την αποσάθρωση του Εθνοχώρου μας.

Ο τοκογλύφος δεν αλλάζει συμπεριφορά.... Είναι εδώ και αιώνες ο ίδιος.... (βιντεο)


Από το ιστολόγιο http://koukfamily.blogspot.com/2011/06/blog-post_1384.html



Αιώνια Κατάρα σε αυτούς που μας έριξαν στα νύχια του.....
Ελευθερία ή Θάνατος.

Για όσους δεν γνωρίζουν.... στο απόσπασμα αυτό φαίνεται η αντίδραση του Γιούγκερ σε περίπτωση που δεν ψηφιστεί κατεπειγόντως το μεσοπρόθεσμο από την Ελληνική Βουλή!!!!

(το βίντεο το είδαμε στο ΑΝΤΙ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΑΚΡΥΓΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΗΜΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΩΝ ΜΑΤ.


By Amynias.blogspot.com
Οι Επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες. Η κοινωνική αγανάκτηση έχει φτάσει στο zenith και το κοινό συναίσθημα όλου του Ελληνικού λαού θα δίνει ραντεβού του στο Σύνταγμα. Μαζί τους όμως θα είναι και το κράτος της αστυνόμευσης, με όλα τα comfort. Δακρυγόνα, ασφυξιογόνα κλπ.
Το άρθρο περιλαμβάνει μια σειρά από οδηγίες επιβίωσης στον Χημικό Πόλεμο των ΜΑΤ κατά των Ελλήνων Πολιτών.
ο πρώτο πράγμα που πρέπει να θυμόμαστε σε περίπτωση έκθεσης σε χημικά είναι ότι δεν


πρόκειται για το χειρότερο πράγμα που μπορεί να μας συμβεί. Ο φόβος που συνδέεται με αυτά είναι μεγάλος, αλλά στην πραγματικότητα, με λίγη προσοχή μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε χωρίς μεγάλο πρόβλημα. Η επίδρασή τους είναι πάντα προσωρινή .
Υπάρχουν πολλές φήμες σχετικά με την αντιμετώπισή τους, πολλές από τις οποίες μπορεί να αποβούν βλαβερές, να εντείνουν τα συμπτώματα, ή έστω να παράσχουν μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας.

1. ΠΟΥ ΔΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΑ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ.

Το κυριότερο δακρυγόνο αέριο που χρησιμοποιείται στην ελλάδα είναι το CS. Αυτό περιέχουν και οι χειροβομβίδες και τα ψεκαστήρια. Η κύρια χρήση του είναι στην αντιμετώπιση διαδηλώσεων και εξεγέρσεων στις φυλακές, σαν μέσο εξουδετέρωσης.
Σε πολύ μικρές ποσότητες το CS έχει απλά μια ερεθιστική μυρωδιά. Σε μεγαλύτερες ποσότητες τα μάτια κλείνουν ανεξέλεγκτα, καίγονται και δακρύζουν ασταμάτητα. Η μύτη καίγεται και τρέχει και το υγρό δέρμα νιώθει έντονα καψίματα. Προκαλείται έντονος βήχας και ασφυξία στο λαιμό και το θώρακα. Συχνά παρατηρείται ζαλάδα ή ναυτία. Σε πολύ μεγάλες δόσεις προκαλούνται επικίνδυνα εγκαύματα στο δέρμα και εκτεταμένη καταστροφή των ιστών, ενώ η άμεση επαφή με τα μάτια μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή του κερατοειδούς. Προκαλούνται προβλήματα στο γαστρεντερικό σύστημα και φλεγμονές στο δέρμα και το αναπνευστικό σύστημα. Τα άτομα που πάσχουν από άσθμα ή υπέρταση μπορεί να αντιμετωπίσουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα και να χρειαστεί η άμεση εισαγωγή τους σε νοσοκομείο.

Όλα τα αποτελέσματα παρουσιάζονται 20 με 60 δευτερόλεπτα μετά τη ρίψη του δακρυγόνου και διαρκούν από 10 έως 30 λεπτά από τη στιγμή που μετακινούμαστε σε καθαρή ατμόσφαιρα. Το ψεκαστήρι αδειάζει με συνεχή χρήση 16 δευτερολέπτων, φτάνει αμέσως σε απόσταση 20 - 30 μέτρων και το δακρυγόνο διαχέεται σε απόσταση 200 - 300 μέτρων. Δεν επηρεάζεται από τη βροχή (έτσι λένε) ή τη Θερμοκρασία της ατμόσφαιρας (εμείς ξέρουμε ότι το δροσερό νερό σε 15 λεπτά έχει εξουδετερώσει τη μισή δράση του δακρυγόνου).

Η ευαισθησία στα δακρυγόνα διαφέρει από άτομο σε άτομο. Εξαρτάται από τη συναισθηματική κατάσταση, τη νευρικότητα, τη φυσική δραστηριότητα, τη θερμοκρασία και την υγρασία του σώματος. Όσο πιο θερμό και υγρό είναι το σώμα, τόσο μεγαλύτερη η δράση των δακρυγόνων. Γενικά, η αδρεναλίνη είναι το καλύτερο αντίδοτο.


Μαρία Σολωμού : 1700 ευρώ σύνταξη ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ως … ανύπανδρη (σαν ΠΑΡΘΕΝΑ ΚΑΤΙ ΔΛΔ) κόρη δικαστικού

Από το ιστολόγιο http://troktiko.eu/?p=51846

Η γνωστή ηθοποιός Μαρία Σολωμού είναι μια από τις χιλιάδες περιπτώσεις ανύπανδρων θυγατέρων στη χώρα μας που έχουν το προνόμιο να λαμβάνουν μια μεγάλη σύνταξη από τον πατέρα τους μετά τον θάνατό του.
Ο πατέρας της ήταν ανώτατος δικαστικός. Και η ίδια μπορεί να εμφανίζεται σε δηλώσεις της ότι…είναι κατά του γάμου, ωστόσο αυτό δεν την εμποδίζει διόλου να λαμβάνει κάθε μήνα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους περίπου 1.700 ευρώ, ανεξάρτητα από τα εισοδήματα που δηλώνει στην Εφορία ως εργαζόμενη.

Και ναι στην 5η δόση και πρόσθετα μέτρα. Οι συγκυβερνήτες σαλπάρουν για το μεσοπρόθεσμο κεφαλοκλείδωμα των λαϊκών στρωμάτων

Από το ιστολόγιο http://activistika.blogspot.com/2011/06/5_24.html

Τάδε έφη παρλαπίπας συγκυβερνήτης Benny:
«Δεν μπορεί να ερχόμαστε κάθε λίγο με νέα μέτρα. Όμως δεν μπορώ να σας κάνω δήλωση ότι δεν θα ξαναεισηγηθώ να επιβληθούν νέα πρόσθετα μέτρα. Μπορώ, όμως, να σας διαβεβαιώσω ότι, μαζί με τους συνεργάτες μου, θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να εκτελέσουμε τον προϋπολογισμό χωρίς πρόσθετα μέτρα, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα της φορολογικής διοίκησης».
Τάδε έφη (περιχαρής) παρλαπίπας συγκυβερνήτης Jeffrey:
«Εξασφαλίσαμε την πέμπτη δόση του δανείου, ύψους 12 δισ. ευρώ για να μπορέσουμε να εγγυηθούμε την ομαλή λειτουργία του κράτους, την καταβολή των μισθών και των συντάξεων». Και διευκρίνισε (μήπως και δεν το καταλάβουμε) ότι  η νέα δανειοδότηση μπορεί να είναι ανάλογου ύψους με την προηγούμενη (110 δισ. ευρώ), ενώ οι όροι του νέου δανείου θα βασιστούν στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.
ΧΑΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ!!!!

Τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής

Από το ιστολόγιο http://www.cosmo.gr/Finance/Europe/330080.html

 Οι Ευρωπαίοι εταίροι, κατέληξαν σε συμφωνία για τις επόμενες ενέργειες σχετικά με την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης χρέους, ενώ παράλληλα κάλεσαν τους Υπουργούς Οικονομικών να ολοκληρώσουν τις εργασίες, ώστε οι σχετικές αποφάσεις να ληφθούν στις αρχές Ιουλίου.

Αυτά προέκυψαν από τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, κατά τη διάρκεια της οποίας, εκτός από θέματα οικονομίας, συζητήθηκαν και θέματα μεταναστευτικά καθώς και πολιτικές ασύλου.

Κυριάρχησε ακόμα και η πολιτική γειτονίας στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Οι αποφάσεις για την Ελλάδα

Αρχικά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναγνώρισε τη σημαντική πρόοδο που σημείωσε η Ελλάδα κατά τον τελευταίο χρόνο, κυρίως στον τομέα της δημοσιονομικής σταθεροποίησης και καλωσόρισε τη συνεχή ισχυρή δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κάλεσε επίσης, τις ελληνικές αρχές να συνεχίσουν να εφαρμόζουν με αποφασιστικότητα τις αναγκαίες προσπάθειες προσαρμογής, ώστε να επανέλθει η χώρα σε βιώσιμη τροχιά.

Το συνολικό πακέτο μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκε με την Επιτροπή, σε συνεργασία με την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, και η υιοθέτηση από το ελληνικό κοινοβούλιο των καθοριστικών νόμων για τη δημοσιονομική στρατηγική και τις ιδιωτικοποιήσεις θα πρέπει να ολοκληρωθούν επειγόντως τις επόμενες ημέρες.

Το αίτημα που υπέβαλε η ελληνική κυβέρνηση και το οποίο ανακοινώθηκε από τον Έλληνα πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, θα αποτελέσει τη βάση για την οριστικοποίηση των βασικών παραμέτρων του νέου προγράμματος που θα υποστηριχθεί από τους εταίρους της ευρωζώνης και το ΔΝΤ, σύμφωνα με τις ισχύουσες πρακτικές, και θα επιτρέψει παράλληλα την εκταμίευση εγκαίρως της δόσης των δανείων για την κάλυψη των δανειακών αναγκών της Ελλάδας τον Ιούλιο.

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ευρωζώνης συμφώνησαν ότι η απαιτούμενη πρόσθετη χρηματοδότηση θα υλοποιηθεί μέσα από δημόσιες και ιδιωτικές πηγές.

Υιοθέτησαν ακόμη την προσέγγιση, που αποφάσισε το Eurogroup στις 20 Ιουλίου, για συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα με τη διακράτηση ομολόγων και την αντικατάσταση τους με νέα ομόλογα όταν λήγουν προκειμένου να υπάρξει σημαντική μείωση του βάρους των δανειακών αναγκών της χώρας σε ετήσια βάση και να αποτραπεί παράλληλα η επιλεκτική χρεοκοπία.

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ευρωζώνης καλούν τους υπουργούς Οικονομικών να ολοκληρώσουν τις εργασίες για τα εκκρεμή ζητήματα ώστε οι αποφάσεις να ληφθούν στις αρχές Ιουλίου.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί όλα τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα να στηρίξουν τους βασικούς στόχους του προγράμματος και τα βασικά μέτρα πολιτικής, ώστε να διασφαλιστεί η αυστηρή και ταχεία εφαρμογή του.

Λαμβάνοντας υπόψη τη διάρκεια, το μέγεθος και τη φύση των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων, η εθνική ενότητα αποτελεί προϋπόθεση για την επιτυχία.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλωσόρισε την πρόθεση της Επιτροπής να αναπτύξει συνέργειες μεταξύ του νέου προγράμματος και των διαρθρωτικών ταμείων.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υποστηρίζει κάθε προσπάθεια για να αυξηθεί η δυνατότητα της Ελλάδας για μεγαλύτερη απορροφητικότητα των κοινοτικών κονδυλίων ώστε να υπάρξει ενίσχυση της ανάπτυξης και της απασχόλησης.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλωσορίζει και υποστηρίζει την προετοιμασία εκ μέρους της Επιτροπής, μαζί με τα κράτη μέλη, ενός συνολικού προγράμματος τεχνικής βοήθειας για την Ελλάδα.
Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων δηλώνουν ότι έχουν επίγνωση του γεγονότος ότι οι προσπάθειες για δημοσιονομική προσαρμογή βαρύνουν τους Έλληνες πολίτες και δηλώνουν πεπεισμένοι ότι αυτές οι θυσίες είναι απαραίτητες για την οικονομική ανάκαμψη και θα συμβάλουν στη μελλοντική σταθερότητα και την ευημερία της χώρας

Οι αποφάσεις για οικονομία και μετανάστευση


Σε ό,τι αφορά τα ευρύτερα θέματα της οικονομίας, η Σύνοδος Κορυφής εξέφρασε ικανοποίηση για την ολοκλήρωση της εφαρμογής ενός συνολικού πακέτου μέτρων που συμφωνήθηκε το Μάρτιο, ώστε να επιστρέψει η Ευρώπη σε βιώσιμη αναπτυξιακή τροχιά με τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και ενίσχυση της οικονομικής διακυβέρνησης.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σημείωσε επίσης την αποφασιστικότητα όλων των κρατών μελών να κάνουν ό,τι είναι δυνατό για την πλήρη εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Στα συμπεράσματα επισημαίνεται ακόμη ότι τα κράτη-μέλη που συμμετέχουν στο Σύμφωνο για το Ευρώ παρουσίασαν τις δεσμεύσεις τους για την υλοποίηση άνω των 100 μέτρων.
Σύμφωνα με τη Σύνοδο Κορυφής, οι δεσμεύσεις αυτές αποτελούν ένα σημαντικό πρώτο βήμα για την εκπλήρωση των στόχων του Συμφώνου και θα πρέπει να εφαρμοστούν σε εθνικό επίπεδο.

Προβλέπεται ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες θα επανεξετάσουν την πρόοδο που έχει σημειωθεί σε αυτό το ζήτημα το Δεκέμβριο πριν από την έναρξη του επόμενου "ευρωπαϊκού εξαμήνου".

Στα συμπεράσματα υπογραμμίζεται επίσης ότι η πρόοδος που θα έχει σημειωθεί από την πλευρά των κρατών μελών για την εφαρμογή των εξειδικευμένων συστάσεων στο πλαίσιο του Συμφώνου θα επανεξεταστεί το Μάρτιο του 2012.

Σε ό,τι αφορά τη μετανάστευση, οι Ευρωπαίοι ηγέτες επιβεβαίωσαν ότι η ελεύθερη διακίνηση των προσώπων, ως θεμελιώδης ελευθερία, παραμένει από τα πιο επιτυχή επιτεύγματα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Σύμφωνα με τη Σύνοδο Κορυφής, θα πρέπει να θεσπιστεί ένας μηχανισμός για την αντιμετώπιση έκτακτων περιπτώσεων που θέτουν σε κίνδυνο τη συνολική λειτουργία του Σέγκεν και χωρίς να θέτει εν αμφιβόλω την αρχή της ελεύθερης διακίνησης των προσώπων.

Ο μηχανισμός αυτός θα πρέπει να περιλαμβάνει σειρά μέτρων που θα εφαρμόζονται σταδιακά, με συντονισμένο και διαφοροποιημένο, ανά χώρα, τρόπο για την παροχή βοήθειας προς τα κράτη-μέλη που αντιμετωπίζουν ισχυρές πιέσεις στα εξωτερικά τους σύνορα.

Στα προτεινόμενα μέτρα περιλαμβάνονται επιθεωρήσεις, τεχνική και χρηματοδοτική βοήθεια αλλά και στήριξη και συντονισμένες επεμβάσεις από τη Frontex.

Στα συμπεράσματα της Συνόδου υπογραμμίζεται επίσης ότι ως ύστατη λύση, στο πλαίσιο αυτού του μηχανισμού, θα προβλέπεται η ενεργοποίηση "ρήτρας ασφάλειας" για την υπό εξαιρετικές περιστάσεις επαναφορά των εσωτερικών ελέγχων, όταν τα κράτη-μέλη δεν είναι πλέον σε θέση να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους σύμφωνα με τους κανόνες του Σέγκεν για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης από τρίτες χώρες.

Το μέτρο αυτό θα εφαρμόζεται για συγκεκριμένους στόχους και για περιορισμένη διάρκεια, μετά από κοινή αξιολόγηση.

Προς το σκοπό αυτό, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κάλεσε την Επιτροπή να καταθέσει προτάσεις γι' αυτό το Μηχανισμό το Σεπτέμβριο.

Επίσης προβλέπεται η περαιτέρω ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Συστήματος Συνοριακών Ελέγχων ώστε να καταστεί επιχειρησιακός το 2013 για μεγαλύτερο συντονισμό και αυξημένη συνεργασία μεταξύ των κρατών-μελών.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες υπογραμμίζουν ακόμη ότι είναι καθοριστικής σημασίας η θέσπιση ενός Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου έως το 2012. 

Παπανδρέου: Το νέο δάνειο για την Ελλάδα μπορεί να φτάσει και τα 100 δισ. ευρώ - Ή η κοινωνία συναινεί στα μέτρα ή παίρνουμε χειρότερα

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     Το νέο δάνειο για την Ελλάδα θα είναι ανάλογου ύψους με το προηγούμενο των 110 δισ. ευρώ, ανέφερε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου. "Έχουμε τη λαϊκή εντολή να σώσουμε την Ελλάδα. Η χώρα στάθηκε όρθια, αλλά οι προσπάθειες πρέπει να συνεχιστούν", το μήνυμα που επιχείρησε να περάσει.
Όπως δήλωσε ο κ. Παπανδρέου, η πρόταση για αυστηρά εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών στο νέο πακέτο διάσωσης της χώρας προχωρά.
Ωστόσο ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι προϋπόθεση για το νέο δάνειο είναι η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος και του Εφαρμοστικού νόμου.  "Το Μεσοπρόθεσμο θα ψηφιστεί γιατί αυτό απαιτούν οι συνθήκες", τόνισε χαρακτηριστικά. Το νέο δάνειο δεν αλλάζει τους στόχους μας για τη μείωση του ελλείμματος, υποστήριξε ταυτόχρονα.
Αναφερόμενος στην εκταμίευση της επόμενης - κρίσιμης - δόσης του υπάρχοντος δανείου ο Πρωθυπουργός διεμήνυσε ότι "την εξασφαλίσαμε για να μπορέσουμε να εγγυηθούμε την ομαλή λειτουργία του κράτους, την καταβολή των μισθών και των συντάξεων". "Εάν χρεοκοπήσουμε την επόμενη μέρα θα έχουμε μείωση συντάξεων κατά 70% ή δεν θα έχουμε ΕΣΥ", πρόσθεσε.
Αν κάποιος δεν σήκωνε το βάρος των μέτρων και των μεταρρυθμίσεων η Ελλάδα θα βρισκόταν σε πολύ χειρότερη κατάσταση, συμπλήρωσε.
"Έχουμε αναλάβει τις ευθύνες μας... Θα συνεχίσουμε σε αυτόν τον δύσκολο δρόμο, αλλά είναι καλύτερος από εκείνον της πτώχευσης", ανέφερε ο κ. Παπανδρέου.
Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων, ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι "όλα θα κριθούν από την ταχύτητα με την οποία θα προχωρήσουν οι αναγκαίες αλλαγές. Εάν εφαρμοστούν άμεσα οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, όχι μόνο δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, αλλά αντίθετα θα υπάρξει ελάφρυνση των ήδη υπάρχοντων". Προειδοποίησε ωστόσο ότι "εάν η κοινωνία δεν συναινέσει, τότε θα υπάρξουν κι άλλα, χειρότερα μέτρα..."
Μία από τις μεγάλες αδυναμίες της Ελλάδας είναι το φορολογικό σύστημα, συνέχισε, απευθύνοντας νέα έκκληση στα κόμματα "να δουλέψουν όλοι μαζί για τη βελτίωση".
Μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι το ελληνικό πρόβλημα είναι και ευρωπαϊκό πρόβλημα. "Οι Ευρωπαίοι θέλουν η Ελλάδα να πάει καλά. Δίνουν τα λεφτά των φορολογουμένων τους για μας..".
"Κάθε κόμμα κρίνεται "
Τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε στην ανάπτυξη, ανέφερε επίσης ο κ. Παπανδρέου, επισημαίνοντας παράλληλα ότι "το μήνυμα του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, για τον ήλιο και τον αέρα της Ελλάδας μας δίνει τη δυνατότητα να "πουλήσουμε" ενέργεια στους Ευρωπαίους".
Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος σχολίασε "Χρειάζονται αλλαγές. Και γι' αυτές θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός μέσω δημοψηφισμάτων. Κανείς δεν πρέπει να φοβάται τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων.

www.bankingnews.gr   

Το Κουρδικό και η ενδεχόμενη πολεμική σύγκρουση Τουρκίας – Συρίας.

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


Πολλές φορές μέχρι τώρα Τούρκοι πολιτικοί και αξιωματούχοι έχουν παραδεχτεί πως το πρόβλημα της Συρίας αποτελεί για τη χώρα τους θέμα μείζονος σημασίας. Ο φόβος να επεκταθούν οι ταραχές και στο εσωτερικό της χώρας (Τουρκία) και ουσιαστικά να ξεκινήσει επί χάρτου ο διαμελισμός της Τουρκίας υπό την ίδρυση ενός ανεξάρτητου κράτους του Κουρδιστάν, είναι η μία όψη του νομίσματος. Η δεύτερη όψη δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ώστε το πρόβλημα που προέκυψε στη Συρία να έχει ήδη προσφέρει στη Τουρκία ευκαιρίες ώστε να “μπαλώσει” κάποια πιθανόν παλιά της λάθη.
Ας θυμηθούμε το παρακάτω:

Αναρτήθηκε στις 18 Μαίου 2011 (κλικάρετε τον ενεργό σύνδεσμο)
Ο πρώην Αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, İlker Başbuğ, έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο “Terör Örgütlerinin Sonu” (το τέλος των τρομοκρατικών οργανώσεων) που πρόκειται να δημοσιευτεί την επόμενη βδομάδα. Ορισμένα αποσπάσματα από το βιβλίο του είδαν ήδη το φως της δημοσιότητας στο τουρκικό τύπο.
Σύμφωνα λοιπόν με αυτά που γράφει, το γεγονός πως η Τουρκία απόρριψε τελικά τη πρόταση των ΗΠΑ για στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών όσον αφορά την επιχείρηση στο Ιράκ, ήταν ένα μεγάλο σφάλμα και πως με αυτή της την απόφαση έχασε τη μοναδική ευκαιρία που είχε, να περιθωριοποιήσει τους Κούρδους του PKK.
Η τελική απόφαση, να αρνηθεί στο αίτημα των ΗΠΑ, πάρθηκε μετά από σχετική ψηφοφορία στη βουλή της Τουρκίας. Στη περίπτωση που η πρόταση των ΗΠΑ είχε γίνει τότε αποδεκτή, εξηγεί σήμερα ο İlker Başbuğ, θα έδινε τη δυνατότητα στη Τουρκία να επιτρέψει στα αμερικανικά στρατεύματα να χρησιμοποιήσουν τα τουρκικά εδάφη για να ανοίξουν το βόρειο μέτωπο στο Ιράκ, ενώ σε αντάλλαγμα τα τουρκικά στρατεύματα θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μια ειδική ζώνη ασφαλείας αρκετών χιλιομέτρων στα εδάφη του βορείου Ιράκ ώστε να αποτρέπεται η διείσδυση μελών του PKK στα τουρκικά εδάφη.
Παράλληλα όπως εξηγεί, η απόφαση της Τουρκίας έφερε «ζάλη» τότε στις ΗΠΑ με συνέπεια οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών να περάσουν μια από τις χειρότερες περιόδους τους.
Σύμφωνα με τον İlker Başbuğ, ο τελικός στόχος των Κούρδων είναι να δημιουργήσουν ένα μεγάλο και ενιαίο Κουρδιστάν. Σε αυτό, θα περιλαμβάνονται οι Νοτιοανατολικές περιοχές της Τουρκίας, ορισμένα τμήματα των Ιράκ και Ιράν και ένα τμήμα από τη Συρία.
Και αναλύει:
Ο συγκεκριμένος στόχος περιλαμβάνει τέσσερα βήματα/στάδια:
Το πρώτο είναι η αναγνώριση των Κούρδων σε όλες τις περιοχές/χώρες. Το δεύτερο η δημιουργία μιας αυτόνομης διοίκησης σε κάθε μία από αυτές, το τρίτο η τελική δημιουργία πολλών μικρών κουρδικών κρατιδίων στις προαναφερθείσες περιοχές και το τέταρτο η ενοποίησή τους με τελικό αποτέλεσμα το ενιαίο και παράλληλα μεγάλο Κουρδιστάν.
Τέλος, χαρακτηρίζει γενικότερα την όλη πολιτική των Κούρδων όλα αυτά τα χρόνια ως «καλότυχη» μιας και διαχρονικά λόγω συγκυριών έχουν βοηθηθεί αρκετά από εξωτερικούς παράγοντες (άλλες χώρες).
Διαβάζοντας μερικά από τα οποία έγραψε στο βιβλίο του ο πρώην Αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, İlker Başbuğ, καλό είναι να θυμηθούμε, πως σύμφωνα με στοιχεία που διέρρευσαν από τη WikiLeaks, οι ΗΠΑ είχαν τότε υποσχεθεί (μέσα σε πολλά άλλα) στη Τουρκία οικονομική βοήθεια 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη συμμετοχή της στην ανατροπή του Σαντάμ, καθώς και ξεκάθαρες εγγυήσεις για τη μη ίδρυση Κουρδικού κράτους. Παράλληλα οι ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει …πως σε περίπτωση που η Τουρκία απόρριπτε την αμερικανική πρόταση (όπως και τελικά έκανε) τότε δεν θα μπορούσε να εγγυηθεί τίποτα όσον αφορά το μέλλον καθώς και ότι κανείς πια δεν θα γνώριζε το τι θα μπορούσε να συμβεί στο Ιράκ, πάντα σε σχέση με τη πορεία του Κουρδικού.
GEOPOLITICS & DAILY NEWS

Βόμβα! Μολυσμένος από μικροσωματίδια αρσενικού είναι ο Αττικός Ουρανός!

Από το ιστολόγιο http://kostasxan.blogspot.com/2011/06/blog-post_1640.html


Ο βουλευτής Γ. Ανατολάκης κατέθεσε ερώτηση - βόμβα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, με βάση την οποία δηλώνει πως έρευνες έχουν αποκαλύψει την ύπαρξη σημαντικών μικροσωματιδίων αρσενικού στον ουρανό της Αθήνας.
Στην ήδη επιβαρυμένη από τους ρύπους ατμόσφαιρα του Λεκανοπεδίου, ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η ανακάλυψη μικροσωματιδίων που αποτελούνταν μόνο από αρσενικό, στον αέρα της Αττικής. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, διεξήχθη έρευνα στον ατμοσφαιρικό αέρα της Αττικής σε ημέρες όπου η ατμόσφαιρα ήταν καθαρή, χωρίς ανέμους και μεταφορά σκόνης.
Οι επιστήμονες, που ανέλυσαν τη χημική σύσταση των αιωρούμενων μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα του Λεκανοπεδίου, ανακάλυψαν την ύπαρξη αρσενικού. Το αρσενικό αποτελεί το πιο τοξικό χημικό στοιχείο που υπάρχει με αποδεδειγμένες τις επιπτώσεις στη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.
Όπως υποστηρίζει ο λέκτορας Ορυκτολογίας-Ορυκτοχημείας κ. Θανάσης Γκοντελίτσας, το αρσενικό δεν προέρχεται από βιομηχανικές μονάδες αλλά κατά πάσα πιθανότητα από την καύση χαμηλής ποιότητας ντίζελ.
Παράλληλα, έκδηλη είναι η ανησυχία ολοένα και περισσότερων κατοίκων η ύπαρξη αρσενικού να οφείλεται στους αεροψεκασμούς, οι οποίοι εκτελούνται αυξανόμενα το τελευταίο διάστημα.
Συνεπώς ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
1. Έχετε ενημερωθεί για τα αποτελέσματα της παραπάνω έρευνας και σε ποιες κινήσεις προβήκατε;
2. Ποια μέτρα έχετε σκοπό να λάβετε, προκειμένου να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα στην ατμόσφαιρα της Αττικής από την ύπαρξη αρσενικού;
3. Σχετίζεται ο εντοπισμός του αρσενικού με τους αεροψεκασμούς που συντελούνται κατά διαστήματα στον Αττικό ουρανό;
4. Από ποιον ελέγχεται η δράση των αεροψεκασμών και ποιες είναι οι ουσίες που ψεκάζονται;
Αναμένεται η ερώτηση του βουλευτή κ. Ανατολάκη, να ακολουθήσει την "μοίρα" (το συρτάρι κάποιου υπουργείου) οκτώ άλλων (σχετικών) ερωτήσεων που έγιναν στην Βουλή των Ελλήνων και οι οποίες αφορούσαν τους αεροψεκασμούς...

Όταν η αθλιότητα δήλωσε ως κατοικία την Βουλή των Ελλήνων...

Από το ιστολόγιο http://kostasxan.blogspot.com/2011/06/blog-post_3266.html


«Λυκόμορφοι φορολόγοι»!
Όταν λένε ότι με το «μεσοπρόθεσμο» θα μειώσουν το αφορολόγητο όριο στις 8.000 ετήσιο εισόδημα, ξέρετε τι στην πραγματικότητα λένε;

Οτι από έναν εργαζόμενο με μηνιάτικο 571 ευρώ, θα του ζητούν να πληρώνει... φόρο εισοδήματος!
Οτι από αυτόν τον άνθρωπο, που στην τσέπη του έχει λιγότερα από 20 ευρώ την ημέρα και που μ' αυτά πρέπει να φάει, να πιει, να στεγαστεί, να ντυθεί, να μετακινηθεί, να πληρώσει νερό, τηλέφωνο και ρεύμα, να συντηρήσει το σαρκίο του και αν έχει οικογένεια να παλέψει για να την κρατήσει στη ζωή,στο τέλος του χρόνου θα του ζητάνε να πληρώνει και... φόρο εισοδήματος!
Οι «σωτήρες», οι «αντιεξουσιαστές», αυτά τα σοσια-ληστρόνια άνευ προηγουμένου, έχουν το θράσος να λένε ότι από αυτόν τον άνθρωπο των 571 ευρώ το μήνα,από τον άνθρωπο που τον έχουν κυριολεκτικά στην πείνα, στην ανείπωτη εκμετάλλευση, που του έχουν ληστέψει και την τελευταία δεκάρα σε έμμεσους φόρους, που δεν του επιτρέπουν να καλύψει ούτε μέρος από τις στοιχειώδεις ανάγκες του, που του έχουν συνθλίψει το επίπεδο διαβίωσης, στο τέλος του χρόνου και κάθε χρόνο θα έρχονται, θα εμφανίζονται μπροστά του ως άλλοι «λυκόμορφοι φορολόγοι» - κατά την έκφραση του Ευγένιου Γιαννούλη του Αιτωλού - και θα του ζητάνε από πάνω να τους πληρώσει και... φόρο!
Αλλά για ποια εισοδήματα να τους πληρώσει φόρο;
Για τα κλεμμένα;
Για τα κομμένα;
Για τα ανύπαρκτα εισοδήματα της απλήρωτης εργασίας που ένεκα η «σωτηρία της πατρίδας» τα τρώει η κλίκα των «αφεντικών»;

Για ποια εισοδήματα ζητάνε φόρο;
Για εκείνα του «απασχολήσιμου» ή για τα άλλα του «εκ περιτροπής» άνεργου;

Για ποια εισοδήματα ζητάνε φόρο;
Για κείνα που τα βουτάνε προκαταβολικά για να τα δίνουνε στους τοκογλύφους ή για τα άλλα που τα λεηλατούνε κανονικά για να μειώνουν τους φόρους στους βιομήχανους και να γεμίζουν με «πακέτα» τους τραπεζίτες;

Για ποια εισοδήματα ζητάτε φόρους, άθλιοι;

Ισραήλ-Τουρκία: Η στάση της Ελλάδας στην επικείμενη εξομάλυνση σχέσεων

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=13512

Κι ενώ το παρασκήνιο που θέλει τις δυο χώρες να έχουν εμπλακεί σε συζητήσεις με στόχο την αποκατάσταση των σχέσεων οργιάζει, έρχεται μια δήλωση Ισραηλινού επισήμου να αποδείξει ότι η φημολογία στηριζόταν σε πραγματικά δεδομένα.
Τη δήλωση έκανε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός του Ισραήλ, Ντάνι Αγιαλόν, ένα πρόσωπο που είχε συγκρουστεί με τους Τούρκους και ήταν αυτός που είχε προκαλέσει διπλωματική θύελλα όταν είχε καλέσει τον Τούρκο πρεσβευτή βάζοντάς τον να κάτσει σε επίπεδο χαμηλότερο από αυτόν (αυτός κάθισε σε πολυθρόνα βάζοντας τον συνομιλητή του σε χαμηλό καναπέ), κίνηση που ερμηνεύεται στα διπλωματικά ειωθότα ως προσβολή.

Ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι οι δυο χώρες είναι «έτοιμες να συνεργαστούν για να τερματίσουν τη διένεξη με αφορμή το περιστατικό με τον στόλο», δηλαδή την επιβίβαση Ισραηλινών κομάντος πάνω στο πλοίο «Μαβί Μαρμαρά», που είχε σαν αποτέλεσμα θανάτους Τούρκων ακτιβιστών, αφού ακολούθησε σύρραξη.
Ο Αγιαλόν ανέφερε ότι η παρούσα κατάσταση – συγκυρία προσφέρει μια «χρυσή ευκαιρία» επαναπροσέγγισης και αποκατάστασης των σχέσεων. Εάν επιχειρήσουμε να ερμηνεύσουμε τι ακριβώς σημαίνει η έκφραση «παρούσα συγκυρία», οι παράμετροι που θα μπορούσαν να ενταχθούν σε αυτή είναι η κατάσταση που διαμορφώνεται στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας με το ενδεχόμενο σύρραξης με την παρέμβαση του ΝΑΤΟ, καθώς επίσης και η – σαφώς συνδεόμενη με τις συνομιλίες – τουρκική χειρονομία να μη συμμετάσχει το «Μαβί Μαρμαρά» στη νέα αποστολή του «στόλου» με προορισμό τη Γάζα.
Οι εξελίξεις αυτές χρήζουν στενής παρακολούθησης από ελληνικής πλευράς, καθότι μέρος τουλάχιστον του τουρκικού κινήτρου να επιχειρηθεί η αποκατάσταση των σχέσεων με το Ισραήλ σε αντίθεση με την σκληρή και άκαμπτη ρητορική της ισλαμικής κυβέρνησης, αφορά τη συνεχή πρόοδο που σημειωνόταν στις σχέσεις Ελλάδας – Ισραήλ.
Με απλά λόγια οι Τούρκοι ανησύχησαν σχεδόν άμεσα για ένα ενδεχόμενο που πήρε δεκαετίες στην ελληνική πλευρά να ανησυχήσει αντιστοίχως: Το να λάβει η διμερής σχέση «αντι-τουρκικό προσανατολισμό», όπως εμείς θα έπρεπε να έχουμε πολλά χρόνια πριν να διασφαλίσουμε ότι η τότε θερμής σχέση Τουρκίας – Ισραήλ, δεν θα λάμβανε «ανθελληνικό προσανατολισμό».

ΚΟΠΑΔΙΚΗ «ΙΣΟΤΗΤΑ»

Από το ιστολόγιο http://polemosgenel.blogspot.com/2011/05/blog-post_7848.html

Οι φιλελεύθεροι και κάθε είδους δημοκράτες ισχυρίζονται ότι οι άνθρωποι γεννιούνται «ίσοι» μεταξύ τους, δηλ. κάτι σαν όμοια λευκά χαρτιά, στα οποία μεταγενέστερα ο διαφορετικός κοινωνικώς περίγυρος ζωγραφίζει διαφορετικούς πίνακες. Αυτό, φυσικά, είναι συκοφαντία, και η συκοφαντία αυτή είναι κακόσκοπη. Οι άνθρωποι γεννιούνται όχι ίσοι, αλλά διαφορετικοί, με διαφορετική συλλογή δυνατοτήτων και γνωρισμάτων, με διαφορετικό γενότυπο, με διαφορετικό αστρολογικό διαβατήριο και με διαφορετικό προορισμό.

Δεν πρέπει να σκέφτεστε ότι αυτοί που φωνάζουν σαν παπαγαλάκια για την ιουδαϊκή «ισότητα» πιστεύουν σε αυτό το σύνθημα. Οι δημοκράτες και φιλελεύθεροι δεν είναι ηλίθιοι. Ξέρουν ότι εκ φύσεως οι άνθρωποι διαφέρουν σε όλα. Το ξέρουν πολύ καλά.

Αυτό το σύνθημα το λένε για να ανατρέψουν με τα χέρια των μαζανθρώπων την παραδοσιακή ελίτ, δηλ. τους άξιους της κοινωνίας. Όταν αυτά τα όντα βρίσκονται στο στενό κομματικό τους κύκλο, τότε αυτό το σύνθημα για την «ισότητα» πετάνε στα σκουπίδια. Τα κόμματά τους λειτουργούν με την μέθοδο της ισχυρής ιεραρχικής πυραμίδας μασονικού τύπου. Πού είναι η ισότητά τους;

Γιατί στην κοινωνία επιβάλλουν την «ισότητα» και «δημοκρατία» ενώ στο κόμμα τους την αξιοκρατία;


Για να μεταμορφωθεί ένα Έθνος σε πληθυσμό πρέπει να αποεθνικοποιηθεί η κοινωνία και να φτιαχτεί ένα μεγάλο κοπάδι με «ισότητα». Να έχει από πάνω του την αντιλαϊκή και αντεθνική μασονική πυραμίδα/κυβέρνηση. Και, βέβαια, ισχύει το αντίθετο. Για να μεταμορφωθεί ο πληθυσμός σε Έθνος πρέπει οι κυβερνώντες να έχουν εθνικά αισθήματα και εθνικές οργανωτικές αρχές.

Ο στόχος των υπερεθνικών οργανισμών, των «Μ»ΚΟ και όλων των πολιτικών κομμάτων, οι οποίες έχουν διεθνιστικές ιδεολογικές αρχές (φιλελεύθεροι, σοσιαλιστές, κομμουνιστές, κάθε είδος πρασινο/κίτρινοι), είναι να μην αφήσουν ποτέ στους άξιους του Έθνους (κυβερνώντες, διανόηση και δημοσιογραφία) να αισθανθούν συγγένεια με τον λαό και να ευφοριούνται από εθνικό αίσθημα και υπερηφάνεια. Μόλις τέτοιοι υποψήφιοι γίνονται αντιληπτοί σε διάφορα επίπεδα κοινωνικής ζωής – οι φιλελεύθεροι δημοκράτες ουρλιάζουν για φασισμό και ναζισμό, παίζοντας με αυτό τον τρόπο με τα αθώα ένστικτα του αποβλακωμένου πληθυσμού. Και αυτομάτως ο πληθυσμός επιλέγει τους πολυεθνικιστές, δηλ. τους υποδουλωτές.

Οι δημοκράτες προπαγανδίζουν την ιδέα της «ισότητας», αλλά στην πραγματικότητα όχι μόνο εφαρμόζεται η αρχή της ανισότητας, αλλά πραγματοποιείται και η διάκριση εις βάρος των καλύτερων και η δοξασία των χειρότερων. Οι δημοκρατικές κοινωνίες αναποδογυρίζουν όλα – διαβολικά παιχνίδια των ισχυρών της γης.

Χρησιμοποιώντας το ψεύτικο σύνθημα περί ισότητας προστατεύεται σιδερένιο και δικτατορικό δουλοκτητικό σύστημα. Οι δημοκρατικές αλυσίδες δεν φορέθηκαν στα χέρια και πόδια των Ευρωπαϊκών Εθνών, αλλά εισαχθήκανε στα κεφάλια των ανθρώπων. Δείτε την πνευματική παρακμή και τον δημογραφικό μαρασμό της Ευρώπης και σκεφτείτε το μόνοι σας για τα «καλά» της Δημοκρατίας .....

Οι σκλάβοι του αρχαίου κόσμου ήταν πιο ελεύθεροι παρά οι σύγχρονοι δούλοι. Ο σκλαβωμένος στο μυαλό άνθρωπος δεν αντιλαμβάνεται την σκλαβιά του, δεν την προσέχει και ζει σαν ένα ζόμπι. Να επαναπρογραμματιστεί ένα τέτοιο ον είναι πολύ δύσκολο έργο.


ΓΕΝ.ΕΛ.

Πρωτοφανές σκεπτικό του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατά των Ενόπλων Δυνάμεων

Από το ιστολόγιο http://www.strategyreport.gr/?p=12160#more-12160

Ορατός είναι ο κίνδυνος της ακινησίας του συνόλου των κύριων μονάδων στόλου και των υποβρυχίων καθώς και της απόσυρσης όλων των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού που συμμετέχουν σε συμμαχικές επιχειρήσεις, λόγω πρωτοφανούς σκεπτικού του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όπως αποκάλυψε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθεροτυπία. Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, πριν από δύο μήνες το Πολεμικό Ναυτικό ξεκίνησε τις διαδικασίες προμήθειας καυσίμων με τη διαδικασία του επείγοντος, καθώς λόγω αυξημένων υποχρεώσεων τον περασμένο χειμώνα, τα πλοία χρησιμοποίησαν περισσότερο πετρέλαιο από τον αρχικό προγραμματισμό. Κατόπιν αυτών, το ΠΝ ενέκρινε την προμήθεια καυσίμου ύψους €10.000.000 ευρώ με τη διαδικασία του επείγοντος από τα «Ελληνικά Πετρέλαια». Οπως προβλέπεται από το νόμο, ο σχετικός φάκελος στάλθηκε στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο νομιμότητας. Στις 2 Ιουνίου στο Ελεγκτικό Συνέδριο διαφώνησε ως προς το σκεπτικό του «επείγοντος», μπλοκάροντας την προμήθεια ενώ στις 8 Ιουνίου έγινε αίτηση ανάκλησης από το Πολεμικό Ναυτικό, η οποία αναμενόταν να εκδικαστεί σήμερα.
Το ενδεχόμενο να μην εγκριθεί η προμήθεια συνεπάγεται πρακτικά την ακινητοποίηση του Στόλου, την ματαίωση όλων των περιπολιών στο Αιγαίο και όλων των προγραμματισμένων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων καθώς και ανάκληση των πλοίων που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Σκόπια: «Έχουμε στείλει το μήνυμα ότι η πΓΔΜ δεν επιζητεί λύση της ονομασίας»

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/06/blog-post_7634.html#more


Ιούνιος 24, 2011.- Koha e re

Με την  αρχαιοποίηση της κοινωνίας στην οποία προβαίνει  η απερχόμενη κυβέρνηση- με την πρόσφατη τοποθέτηση των μνημείων, επεκτείνει περαιτέρω το ‘χάσμα’ με το νότιο γείτονα, την  Ελλάδα, σχετικά με την άλυτη διαφωνία για το όνομα.

Αυτό είναι το σχόλιο εντόπιου εμπειρογνώμονα, σχετικά με την τοποθέτηση των μνημείων στα Σκόπια, του Μεγάλου Αλεξάνδρου και στην Μπίτολα του Φίλιππου του Β΄ από τη σημερινή κυβέρνηση.


Για τον πρώην διπλωμάτη Μαλέφσκι Ντένκο, παρά την τοποθέτηση των μνημείων και τις διεθνείς προειδοποιήσεις, η πράξη αυτή είναι χωρίς διπλωματικό νόημα, αφού η ίδια η κυβέρνηση το έχει κηρύξει αυτό καθεαυτό  ως προτεραιότητα της.

« Αυτό το οποίο κάνει η κυβέρνηση της πΓΔΜ δεν είναι μια πράξη  πολιτικής ευφυΐας, αλλά αντίθετα παρέχει ένα επιχείρημα φάρο  σε ένα μέλος της ευρωπαϊκής κοινότητας για την μη εισδοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

»Επιπλέον, δημιουργεί  διαπληκτισμούς με την Ελλάδα, η οποία διαθέτει το δικαίωμα του βέτο. Αυτό  επιδεινώνει την ευρωατλαντική προοπτική της χώρας η οποία αποκλίνει από τους δύο στόχους της πΓΔΜ που είναι η ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ», δήλωσε ο γνώστης του διεθνούς δικαίου Μαλέφσκι Ντένκο

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι σαφές ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν καταλαβαίνει από διπλωματία, ενώ «δείχνει ότι η χώρα έχει πιο σημαντικό ζήτημα της ταυτότητας κα της αρχαιοποίησης από ότι την ένταξη της στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ».

«Η πολιτική της Ελλάδας δεν θα αλλάξει με την πάροδο του χρόνου και  στην απαίτηση του πρωθυπουργού (σ.σ. των Σκοπίων) για συνομιλίες με τις Βρυξέλλες τώρα θα πρέπει  όλοι να  γνωρίζουν ότι δεν θα αρχίσουν αν το ζήτημα δεν επιλυθεί με την Ελλάδα», δήλωσε ο Μαλέφσκι.

«Έχουμε χάσει τους υποστηρικτές μας στην διεθνή κοινότητα, λόγω της εξελισσόμενης αρχαιοποίησης της κοινωνίας αυτά τα τελευταία χρόνια. Έχουμε στείλει το μήνυμα ότι η πΓΔΜ δεν επιζητεί λύση της ονομασίας. Η  ΕΕ μας έχει θέσει στο περιθώριο, εξαιτίας αυτής της πολιτικής», δήλωσε  ο αναλυτής Στέβο Πανταρόβσκι.

Σύμφωνα με τον Άλφρεντ Μούσλιου, στην πραγματικότητα η αρχαιοποίηση της κοινωνίας μας, σύμφωνα με τους κυβερνητικούς αξιωματούχους είχε πρωταρχικό σκοπό και σπουδαιότερο από  την ένταξη  στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και είναι αφελής να πιστεύει κάποιος ότι δεν θα αντιδρούσε η Ελλάδα, η οποία  είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης εδώ και τριάντα χρόνια.

«Οπωσδήποτε τα απερίσκεπτα αυτά μέτρα  μπορούν να εκληφθούν ως πρόκληση και είναι σαφώς επιζήμια την ευρω-ολοκληρωτική διαδικασία», δήλωσε ο Μούσλιου/Musliu, προσθέτοντας ότι ο επίτροπος της Διεύρυνσης, Στέφαν Φούλε, υπερκέρασε  το πρόβλημα αυτό και αναφέρθηκε κυρίως στις μεταρρυθμίσεις που εκκρεμούν.




Πηγή: Koha e re

Επίθεση αντιεξουσιαστών σε πατριωτικό χώρο της Θεσσαλονίκης


Από το ιστολόγιο http://www.elkosmos.gr/
desmoiΕπίθεση κατά πατριωτικού πολιτιστικού κέντρου στην Θεσσαλονίκη έγινε χτες το απόγευμα. Πρόκειται για τον χώρο "Δεσμοί Ελλήνων", στον οποίο τις τελευταίες εβδομάδες είχε πραγματοποιηθεί σειρά εκδηλώσεων. Όπως περηφανεύονται οι ίδιοι οι αντιφασίστες-αντιεξουσιαστές: "Στις 23 Ιουνίου 2011 αντιφασίστριες και αντιφασίστες με άμεση δημόσια δράση βάψανε με πίσσα και σφραγίσανε με μεταλλικό πλέγμα το εθνικιστικό στέκι «Δεσμοί Ελλήνων» που πρόσφατα είχε ανοίξει στην κάτω Τούμπα". Σε απάντηση αυτού, ο Γιάννης Κουριαννίδης, ένας από τους κύριους συντελεστές της προσπάθειας των "Δεσμών Ελλήνων" Γιάννης Κουριαννίδης δήλωσε: "Σὲ κάθε ἐποχὴ τὰ ἀντιδραστικὰ στοιχεῖα τῆς κοινωνίας μετέρχονται βίαιων μέσων προκειμένου νὰ ἐπιβάλουν τὸν σκοταδισμὸ καὶ τὴ μισαλλοδοξία τους. Φαίνεται πὼς ἡ δημιουργία τοῦ Πολιτιστικοῦ Συλλόγου «Δεσμοὶ Ἑλλήνων» στὴν περιοχὴ τοῦ ἁγ. Φανουρίου, στὴν Κάτω Τούμπα τῆς Θεσσαλονίκης, πρὶν καλά - καλὰ ξεκινήσει τὶς πολιτιστικὲς δραστηριότητές του, ἐνόχλησε ὅσους προωθοῦν ἠθελημένα ἢ ἀθέλητα τοὺς σκοποὺς τῆς νέας παγκόσμιας τάξης. Τὰ σίδερα στὴν πόρτα μας, ἡ φυλακὴ τοῦ μυαλοῦ τους."

Και νέα μέτρα εκτός των... νέων μέτρων προσεχώς;

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

Ο υπουργός οικονομικών Ε. Βενιζέλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων μέτρων μιλώντας σήμερα  στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής όπου γίνεται η β’ ανάγνωση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στήριξης. Πιο συγκεκριμένα ο Ε, Βενιζέλος είπε χαρακτηριστικά:
«Δεν λέμε ότι κάθε λίγο και λιγάκι θα εισηγούμαι νέα μέτρα, αλλά δεν κάνω και τη δήλωση ότι δεν θα εισηγηθώ ξανά νέα μέτρα», κάτι που θεωρήθηκε ως αιχμή για τον προκάτοχό του που στο παρελθόν είχε πράξει ανάλογα.
Εχθές  ο Ε. Βενιζέλος είχε παραδεχθεί ότι αναζητούνται ακόμη πρόσθετες περικοπές δαπανών αξίας 400 εκατ. ευρώ φέτος και 1,3 δισ. ευρώ στο σύνολο της τετραετίας, λέγοντας ότι ευελπιστεί να προέλθουν από λειτουργικές δαπάνες αφήνοντας όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο να προέλθουν και από περικοπές άλλου είδους. Σήμερα άφησε να εννοηθεί πως οι «περικοπές» αυτές μπορεί να είναι και νέα μέτρα. 
Σε ό,τι αφορά την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές o υπουργός οικονομικών είπε  ότι «μετά το 2015 μπορεί η Ελλάδα να βρεθεί στην ομάδα των φυσιολογικών ανεξάρτητων κρατών, βέβαια θα έχουμε ένα μεγάλο χρέος αλλά να ξαναβρεθεί μέσα στις αγορές. Πρέπει οπωσδήποτε να βγούμε από τη στρούγγα, από τη μιζέρια και αυτές τις αδικίες που βλέπουμε πρέπει το ταχύτερο να τις διορθώσουμε»
Τέλος ο Ε. Βενιζέλος επανέλαβε την έκκλησή του για συναίνεση λέγοντας μάλιστα ότι Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες τους καθώς όταν οι εταίροι μας φτάνουν στο σημείο να ζητούν συναίνεση νιώθω άσχημα.. Αυτό πρέπει να επιβάλλεται από ένστικτο εθνικής αυτοσυντήρησης και όχι έξωθεν.
Βέβαια η συναίνεση έπεται του διαλόγου και διάλογος –επί της ουσίας- δεν έχει πραγματοποιηθεί. Η κυβέρνηση αποφασίζει, νομοθετεί, υπογράφει και η αντιπολίτευση καλείται να συναινέσει σε κάτι για το οποίο δεν έχει ζητηθεί η γνώμη της.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr   

Καταγγελία - φωτιά. --- "Η Αλβανική εκπροσώπηση του αίσχους στο Πέραμα Ιωαννίνων!"

Από το ιστολόγιο epirus-ellas

Χορευτικό συγκρότημα από την γειτονική Αλβανία παρευρέθει στο Πέραμα Ιωαννίνων την περασμένη Κυριακή μετά από πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Περάματος στην προκαθορισμένη εκδήλωση...!
- Κάλως ορίζουμε το χορευτικό συγκρότημα από την γειτονική Αλβανία...!

Ακούγοντας αυτή την εκφώνηση είσαι πεπεισμένος ότι έχεις να κάνεις με ανθρώπους που αναγάγουν τον πολιτισμό σε θολοκουλτούρα, η στην χειρότερη περίπτωση με γνήσιους απόγονους του Τουρκαλβανού επιβήτορα των Ιωαννίνων Αλή, που πιθανόν να μην εξαλείφθηκαν από τους απελευθερωτικούς αγώνες των Ηπειρωτών.

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι ο πολιτιστικός σύλλογος του Περάματος στην προώθηση της Ελληνοαλβανικής φίλιας αγνοώντας παντελώς τις διώξεις που υπομένει ο ελληνισμός του βορείου κομματιού της Ηπείρου από την ανθελληνική σύμπραξη Αλβανικού κράτους και...
 παρακράτους εκφράζει και το σύνολο των κάτοικων του Περάματος γιατί μια τέτοια περίπτωση θα μας λυπούσε πραγματικά.

Εφιάλτης το νέο δάνειο....Ολόκληρα κομμάτια της Ελληνικής γης θα κατασχεθούν και θα προστατεύονται απο κατοχικά στρατεύματα.

Απο το ιστολόγιο peripatris

250.000 συντάξεις σε λαθρομετανάστες!!!

Aπό το ιστολόγιο elkosmos

Δίνανε, λέει ο Τύπος, 250.000 συντάξεις σε αλλοδαπούς, κυρίως Αλβανούς, Βούλγαρους και Ρουμάνους! 250.000! Τρελοκομείο η Ελλάς! Την ώρα που 1.000.000 Έλληνες είναι άνεργοι και χρειάζονται την βοήθεια του κράτους και όλων μας, την ώρα που μειώνονται οι συντάξεις, την ώρα που τίποτα δεν «βγαίνει» στην οικονομία, κάποιοι «θεσμικοί» της Πολιτείας, σκόρπιζαν και σκορπίζουν ακόμα το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου σε τυχάρπαστους, για να κάνουν τι, νομίζετε; Να εμπεδώσουν την πολυπολιτισμική κοινωνία. Και να τα επιδόματα αλληλεγγύης, να οι έμμεσες «αβάντες» από το κράτος και την κυβέρνηση των εθνομηδενιστών, μέσω των ΜΚΟ. Και πως θα τα πάρει τώρα τα χρήματά του το κράτος; Και πως θα κλείσει η μαύρη τρύπα που άνοιξε στα ταμεία; Ποιος θα αποζημιώσει τους φορολογούμενους για τη ζημία που υπέστησαν;
Και την ίδια ώρα, κάποιοι έρχονται και μας λένε ότι η επιχειρηματικότητα «ανθεί» στην Αλβανία, καθώς οι γηγενείς της που ζουν στην Ελλάδα γυρίζουν. Μας λένε όμως ότι φεύγοντας, οι Αλβανοί μετανάστες «φέσωσαν» πολλές ελληνικές τράπεζες, κάποιες εξ αυτών και κρατικών συμφερόντων, με μεγάλα ποσά. Γυρίζουν και φυσικά, γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τα δάνεια. Κάποιοι λοιπόν, δανειοδοτούσαν αφειδώς τους μετανάστες, τον βραχίονα αυτόν της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Με άνωθεν εντολή, ώστε να υπάρχουν κίνητρα για την παραμονή τους εδώ, να θρυμματιστεί ο εθνικός κορμός και να διαρραγεί ο κοινωνικός ιστός. Και εξ ου τα αποτελέσματα, της ανίερης συμμαχίας των τυχοδιωκτών (σιγά μην «ενσωματώνονταν», όπως βλακωδώς ήλπιζε η αντεθνική κομπανία) και των εθνομηδενιστών... Να δούμε ποιος θα αποκαταστήσει και πως τη ζημία που υπέστη και ακόμα υφίσταται το ΙΚΑ.

Στην Πάτρα το Final Four βόλεϊ Πελοποννήσου Παμπαίδων και Παγκορασίδων

Μία σημαντική αθλητική διοργάνωση θα φιλοξενήσει η Πάτρα το προσεχές Σαββατοκύριακο, 25 και 26 Ιουνίου. Πρόκειται για το Final Four βόλεϊ Πελοποννήσου Παμπαίδων και Παγκορασίδων, στο οποίο θα αναμετρηθούν οκτώ ομάδες απ’ όλη την Πελοπόννησο. Την ευθύνη της διοργάνωσης αλλά και της φιλοξενίας των ομάδων έχει η Ακαδημία βόλεϊ «Θησέας», η οποία κατάφερε να φέρει στην Πάτρα το Final Four Πελοποννήσου Παμπαίδων και Παγκορασίδων, συμβάλλοντας καθοριστικά αφενός στην ανάδειξη του αθλήματος κι αφετέρου, στην τόνωση της τοπικής οικονομίας.
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο βοηθητικό του ΠΕΑΚ «Δ. Τόφαλος» και το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής: Το Σάββατο 25 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι ημιτελικοί. Ο πρώτος αγώνας θα ξεκινήσει στις 11.30 το πρωί και ο τελευταίος στις 8 το βράδυ. Την Κυριακή 26 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν οι μικροί και οι μεγάλοι τελικοί. Ο πρώτος αγώνας θα ξεκινήσει στις 11.30 το πρωί και ο τελευταίος τελικός θα διεξαχθεί στις 7.30 το απόγευμα, ενώ στις 9 το βράδυ στον ίδιο χώρο θα γίνει η τελετή των απονομών.
Στο Final Four Πελοποννήσου συμμετέχουν στην κατηγορία των Παμπαίδων, οι ομάδες: Θησέας, Ολυμπιάδα, Καλαμάτα και ΕΑΠ και στην κατηγορία των Παγκορασίδων οι ομάδες: Απολλωνιάδα, Ολυμπιάδα, ΓΕ Ναυπλίου και Άργος.
Η παρουσία σας θα είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ενθάρρυνση της προσπάθειας των ομάδων και ειδικότερα των νεαρών αθλητών που θα συμμετέχουν στη διοργάνωση.

Μέτρα – φωτιά προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο για ελεύθερους επαγγελματίες, νοικοκυριά και επιχειρήσεις – Στα 6,4 δις. ευρώ η φετινή προσαρμογή

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     Μέτρα - σοκ τα οποία ενισχύουν την φορολογική εξόντωση των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων προβλέπει το φετινό έκτακτο πακέτο του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Προγράμματος.
Πρόκειται  για ένα λογαριασμό, ο οποίος μόνο από τους φόρους και τις παρεμβάσεις που θα γίνουν σε μισθούς και επιδόματα φθάνει τα 6 δις. ευρώ.
Περίπου 1 δις. ευρώ υπολογίζει να εξοικονομήσει η κυβέρνηση από τις περικοπές των κοινωνικών επιδομάτων και την εισφορά υπέρ ανέργων που θα καθιερώσει.
Άλλα  800 εκατ. ευρώ υπολογίζεται ότι θα μείνουν στα ταμεία από την μείωση των συμβασιούχων, την συγκράτηση του μισθολογικού κόστους, τον περιορισμό των προσλήψεων (εφαρμογή του κανόνα 1:10 το 2011 και 1:5 έως το 2015) και την αναστολή της μισθολογικής ωρίμανσης.
Κεντρικό στοιχείο του φετινού έκτακτου πακέτου είναι οι φόροι με την κυβέρνηση να υπολογίζει σε εισπράξεις 3,65 δις. ευρώ από έκτατες φορολογίες και εισφορές που επιβάλλει σε περισσότερα από 4 εκατομμύρια νοικοκυριά και ελεύθεροι επαγγελματίες.
Ο  λογαριασμός αυτός είναι επιπρόσθετος του «πακέτου των  8,2 δις. ευρώ που έχει ληφθεί από την αρχή του έτους.
Το ποσό αυτού του λογαριασμού είναι τελικά  είναι αρκετά υψηλότερο σε σχέση με το αρχικό «τσεκ»  μετά τη «μαύρη τρύπα» - ρεκόρ που βρήκε η τρόικα στα κρατικά ταμεία.
Στο πεντάμηνο Ιανουαρίου – Μαΐου 2011  αυτή  ξεπερνά τα 3,2 δις. ευρώ. Τούτο προκάλεσε τεράστια ανησυχία στους ξένους  οι οποίοι στις διαπραγματεύσεις που είχαν με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο άσκησαν πιέσεις για σκληρότερα μέτρα.
Έτσι εκτός της έκτακτης εισφοράς στα εισοδήματα, η οποία θα επιβάλλεται κλιμακωτά με συντελεστές από 1% έως 4% και  5% θα είναι για όσους κατέχουν δημόσια αξιώματα, στο φετινό έκτακτο πακέτο  προστέθηκε και η μείωση του αφορολόγητου ποσού στα 8.000 ευρώ.
Το ποσό μέχρι τα 12.000 ευρώ που ήταν το αφορολόγητο πλέον θα φορολογείται με συντελεστή 10%. Αυτό σημαίνει ότι όσοι έχουν εισόδημα άνω των 8.000 ευρώ  και μέχρι τα 12.000 ευρώ θα πληρώνουν πρόσθετο φόρο 400 ευρώ.
Από την ρύθμιση αυτή εξαιρούνται νέοι μέχρι 30 ετών, άτομα άνω των 65 ετών με ετήσιο εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ και άτομα με αναπηρία. Συνολικά δηλαδή εξαιρούνται περίπου 600.000 φορολογούμενοι.
Το μέτρο θα τεθεί από φέτος σε εφαρμογή και θα οδηγήσει σε σημαντική συρρίκνωση του εισοδήματος των μισθωτών αφού θα αυξηθεί η μηνιαία παρακράτηση από την Εφορία.
Από την εφαρμογή του το οικονομικό επιτελείο προσβλέπει σε έσοδα 1,2 δις. ευρώ που μαζί με την έκτακτη εισφορά θα φθάσουν τα 3 δις. ευρώ. Ο κεφαλικός φόρος θα είναι σε ισχύ έως το 2015.
Συμμετοχή σε αυτό το πακέτο θα έχουν και οι ελεύθεροι επαγγελματίες για τους οποίους επιβάλλεται μόνιμο ειδικό τέλος άσκησης επιτηδεύματος, το οποίο μεσοσταθμικά προσδιορίζεται στα 300 ευρώ ετησίως, αφού θα διαφέρει από περιοχή σε περιοχή.
Το τέλος θα επιβάλλεται μετά τα 5 πρώτα χρόνια άσκησης του επαγγέλματος και δεν συμψηφίζεται με άλλες φορολογικές υποχρεώσεις (π.χ. έκτακτη εισφορά).
Στον «εφιάλτη» των νέων μέτρων προστίθεται  η αύξηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης στα 60 ευρώ ανά χιλιόλιτρο, από 21 ευρώ ανά χιλιόλιτρο καθώς και η πλήρης  εξίσωση  του ΕΦΚ  του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης για τις επιχειρήσεις.
Ακόμη, μειώνεται το ατομικό αφορολόγητο όριο για τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας από τις 400.000 ευρώ στις 200.000 ευρώ ενώ δεν γίνεται καμία άλλη παρέμβαση στα ακίνητα, δηλαδή δεν θα επιβληθεί το ειδικό τέλος μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Αρχίζει επανέλεγχος, προκειμένου να προσδιοριστούν ονομαστικά λειτουργικές δαπάνες τουλάχιστον 400 εκατ. ευρώ, που θα περικοπούν επιπλέον εφέτος.
Σε ισχύ παράλληλα  βρίσκονται τα μέτρα που είχε ανακοινώσει ο προηγούμενος υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, όπως: η αύξηση των τελών κυκλοφορίας κατά 10%, η έκτακτη εισφορά σε πισίνες και αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, η εισφορά για την αντιμετώπιση της ανεργίας, η μετάταξη του τομέα της εστίασης στον συντελεστή ΦΠΑ 23% από τον συντελεστή ΦΠΑ 13%, η αύξηση του φόρου στα φτηνά τσιγάρα, ο ΕΦΚ στο φυσικό αέριο, το τέλος στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές, τα τεκμήρια στους ελεύθερους επαγγελματίες, η περικοπή των φοροαπαλλαγών, κ.λπ.
Τα μέτρα αυτά αποτελούν το εισιτήριο για την πέμπτη δόση των 12 δις. ευρώ  που θα εκταμιεύσουν  οι δανειστές της Ελλάδας στις αρχές Ιουλίου.
Ο εφαρμοστικός νόμος που θα περιέχει τα μέτρα 28,3 δις. ευρώ εκ των οποίων 6,4 δις. ευρώ «πληρώνονται» άμεσα κατατίθεται στη Βουλή την Δευτέρα και ψηφίζεται το αργότερο μέχρι την Πέμπτη, τρείς ημέρες πριν το έκτακτο Eurogroup, που θ’ ανάψει το «πράσινο φως»  για τη ροή της πέμπτης δόσης.
Η κυβέρνηση ζητάει νέες θυσίες από τον ελληνικό λαό που έχει κατακλύσει τις πλατείες αντιδρώντας στα νέα σκληρά μέτρα.
Ο μονόδρομος του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου στοχεύει στη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους και κυρίως στην αποφυγή της χρεοκοπίας.
Το μείζον πρόβλημα του δημόσιου χρέους θα αντιμετωπιστεί μέσω των τριών πυλώνων, όπως τους αποκάλεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος : τα 50 δις. ευρώ από τις ιδιωτικοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας, τη διαδικασία της Βιέννης και  το νέο δάνειο από την τρόικα.
Η Τρόικα πάντως έχει ήδη ανησυχήσει με την εφαρμογή του προγράμματος των αποκρατικοποιήσεων  αφού καμία ΔΕΚΟ πλην του ΟΤΕ που αποτελούσε μία εύκολη αποκρατικοποίηση δεν  έχει μπει σε διαδικασία πώλησης.
Αδιευκρίνιστο προς το παρόν παραμένει αν η εθελοντική διακράτηση ομολόγων θα αφορά στο σύνολο των λήξεων για 5 ή 7 χρόνια (τόσο συζητείται να ισχύσει η διακράτηση).  Η διαδικασία της Βιέννης αφορά στην εθελοντική συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, τραπεζών, ασφαλιστικών εταιρειών και ασφαλιστικών ταμείων για τη διακράτηση ομολόγων που λήγουν, ώστε να αποφευχθεί πιστωτικό γεγονός, δηλαδή χρεοκοπία.
Αναλυτικότερα τα μέτρα έχουν ως εξής:
1. Μειώνεται το αφορολόγητο όριο στα 8.000 ευρώ και έχουμε οριζόντια επιβάρυνση 200 -400 ευρώ, για χαμηλά και υψηλά εισοδήματα. Στο ενδιάμεσο εισόδημα, μεταξύ 8.000 ευρώ και 12.000 ευρώ επιβάλλεται φορολογικός συντελεστής 10%. Ο φόρος είναι άδικος, καθώς είτε κάποιος έχει εισόδημα 12.000 ευρώ είτε 100.000 ευρώ θα πληρώσεις επιπλέον φόρο εισοδήματος 400 ευρώ. Από τη μείωση του αφορολογήτου εξαιρούνται, δηλαδή θα παραμείνουν στα 12.000 ευρώ, περίπου 600.000 νέοι μέχρι 30 ετών, συνταξιούχοι άνω 65 με εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ και άτομα με αναπηρία.
2.  «Κλείδωσε»  η ετήσια, διάρκειας 5 ετών, από φέτος και μέχρι το 2015, εισφορά αλληλεγγύης, ο γνωστός «κεφαλικός φόρος» που κυμαίνεται από 1% έως 4% και επιβάλλεται στο σύνολο του εισοδήματος. Η εισφορά ορίστηκε σε 5% για τα εισοδήματα των Βουλευτών, αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μετακλητών στελεχών (γενικός ή ειδικός γραμματέας, διοικητής οργανισμού).  Ειδικότερα, επιβάλλεται:
Εισφορά 1% για εισοδήματα από 12.000-20.000 ευρώ
Εισφορά 2% για εισοδήματα από 20.001 μέχρι 50.000 ευρώ
Εισφορά 3% για εισοδήματα από 50.001 έως 100.000 ευρώ
Εισφορά 4% για εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ
Σημειώνεται ότι η έκτακτη εισφορά εφαρμόζεται στο σύνολο του εισοδήματος, δεν αφαιρείται δηλαδή το αφορολόγητο όριο .Αυτό σημαίνει ότι φορολογούμενος με εισόδημα 25.000 ευρώ ετησίως θα πληρώσει έκτακτη εισφορά 500 ευρώ (25.000 Χ 2% = 500 ευρώ).
Επίσης, προβλέπονται ειδικές ρυθμίσεις για όσους βρίσκονται στα όρια κάθε κλίμακας, οι οποίοι και θα φορολογούνται με τον χαμηλότερο συντελεστή, εφόσον το καθαρό τους εισόδημα μετά την αφαίρεση της εισφοράς είναι χαμηλότερο από το όριο της κλίμακας.
Για παράδειγμα, ο Α φορολογούμενος με εισόδημα 19.999 ευρώ (με συντελεστή 1%) πληρώνει εισφορά 199,99 ευρώ (19.999 - 199,99 = 19.800 περίπου). Ο Β, με εισόδημα 20.001 ευρώ (συντελεστής 2%) πληρώνει, όμως, 400 ευρώ (20.001 - 400 = 19.600 περίπου). Σε αυτή την περίπτωση, ο Β μεταπηδά στη μικρότερη κλίμακα με συντελεστή 1%.
Σημειώνεται ότι πολλοί ορθώς έσπευσαν να τονίσουν το παράλογο της ρύθμισης αυτής που προκαλεί τεράστια αδικίες, αφού όπως αποδεικνύεται με το παραπάνω παράδειγμα μια διαφορά εισοδήματος των 2 ευρώ, θα συνεπαγόταν περίπου 200 ευρώ μεγαλύτερη εισφορά.
3.Εξισώνεται σταδιακά ο ειδικός φόρος κατανάλωσης σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης για το σύνολο των νοικοκυριών. Φέτος ο φόρος αυξάνει στα 60 ευρώ από 21 ευρώ με στόχο, σύμφωνα με πληροφορίες, να ανέλθει στα 412 ευρώ το 2013. Η εξίσωση γίνεται άπαξ, στα 412 ευρώ, από φέτος για τις επιχειρήσεις. Αναζητείται ο μηχανισμός επιστροφής μέρους του ΕΦΚ σε ασθενείς οικονομικά ομάδες και κατοίκους ορεινών περιοχών.  Το μέτρο επιβαρύνει τα νοικοκυριά και δη τους κατοίκους των ορεινών περιοχών. Αλλά η μεγάλη αύξηση για τις επιχειρήσεις κατά περίπου 20 φορές του φόρου (αύξηση 1.862% του φόρου ή 64,44% της λιανικής τιμής) θα προκαλέσει νέο κύμα ανατιμήσεων σε όλες τις τιμές των προϊόντων, καθώς καμία επιχείρηση δεν θα είναι διατεθειμένη να απορροφήσει τόσο υψηλό φορολογικό κόστος. Οπότε θα έχουμε και νέα έμμεση επιβάρυνση για τα νοικοκυριά.
4. Επιβάλλεται μόνιμο τέλος επιτηδεύματος κατά μέσο όρο 300 ευρώ ανάλογα με τη γεωγραφική περιοχή σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες, από το 5ο έτος άσκησης δραστηριότητας του επαγγέλματος τους. Εξαιρούνται οι μισθωτοί (όπως συμβασιούχοι) που δουλεύουν με δελτίο παροχής υπηρεσιών, ενώ παραμένει αδιευκρίνιστο αν θα εξαιρεθούν ή αν θα επιβληθεί από ένα ύψος εισοδήματος και πάνω για σους έχουν διπλή ιδιότητα: του μισθωτού και του ελεύθερου επαγγελματία. Επιβάλλεται επιπλέον της εισοδηματικής εισφοράς. Δηλαδή, κάποιος με εισόδημα 15.000 ευρώ θα πληρώσει και εισφορά και τέλος επιτηδεύματος πέραν του ότι επιβαρύνεται και από το φόρο εισοδήματος βάσει κλίμακας. Στόχος είναι να πιάσουν περίπου 550.000 επιτηδευματίες που δηλώνουν χαμηλά εισοδήματα μέχρι 8.000 ευρώ.
5.Μειώνεται στα 200.000 ευρώ από 400.000 ευρώ το ατομικό αφορολόγητο όριο για το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας. Ενώ απορρίφθηκε η επιβολή ειδικού τέλους μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και συμφωνήθηκε να μην υπάρξει κανένα άλλο μέτρο για τα ακίνητα, λόγω της επιβαρυμένης οικοδομής, για την οποία αναζητούνται μέτρα ανάσα που προκαλέσουν την τόνωση της οικονομίας.

Μ. Χριστοδούλου
www.bankingnews.gr