Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Economist: Υπό απειλή το ευρώ και η Σένγκεν για την Ελλάδα

Η οικονομική κρίση και το οξύ πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης θα πρέπει να οδηγήσει σε ριζικές μεταρρυθμίσεις την Ελλάδα και σύγκλιση των ευρωπαϊκών πολιτικών για την αντιμετώπιση των δυσλειτουργιών και των ανισοτήτων.
Διπλή τραγωδία για την Ελλάδα βλέπει ο Economist καθώς οξύνεται η οικονομική κρίση και το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης στη χώρα μας. Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού στην διαδικτυακή του έκδοση ότι «τα δύο μεγάλα ευρωπαϊκά εγχειρήματα, το ευρώ και η Σέγνκεν αντιμετωπίζουν ισχυρή πίεση στην Ελλάδα. Για τη λειτουργία τους απαιτείται αμοιβαία εμπιστοσύνη, ωστόσο αυτή έχει υποστεί μεγάλη πλήγμα με το ξέσπασμα της ελληνικής οικονομικής κρίσης και τώρα με τον προβληματικό έλεγχο των συνόρων. Η Ελλάδα υποστηρίζει ότι οι δραστικές περικοπές στον προϋπολογισμό καθιστούν πιο δύσκολη τη διόρθωση των προβλημάτων στο σύστημα της μετανάστευσης και του ασύλου».

Πάτρα: Απίστευτο:- Ι.Χ. μπήκε στον πεζόδρομο και παραλίγο να πατήσει τον ...Δήμαρχο!!!

Αυτό και αν είναι από τα απίστευτα. Ι.Χ. το οποίο κινείται παράνομα από την οδό Γεροκωστοπούλου στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, πήγε να...πατήσει τον Δήμαρχο της Πάτρας Γιάννη Δημαρά ο οποίος εκείνη την ώρα έκανε περιοδεία στο κέντρο της Πάτρας και συγκεκριμένα στο έργο του πεζόδρομου.
"Παραλίγο να είμαι το τρίτο θύμα" είπε ο Δήμαρχος, ο οποίος και έκανε βαρύτατη επίπληξη στον οδηγό και έδωσε εντολή να τοιποθετηθούν και στη διασταύρωση του πεζόδρομου με την Γεροκωστοπούλου κολωνάκια για να μην μπορεί να μπαίνει Ι.Χ..