Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Κατάργηση ασύλου: Ζητείται θαρραλέος!


Της Λιάνας Γούτα
Στη σημερινή εποχή της ηλεκτρονικής επικοινωνίας, της ελεύθερης πρόσβασηςστο διαδίκτυο, του ιλιγγιώδους ρυθμού παραγωγής νέας γνώσης και πληροφορίας, υπάρχει αλήθεια κανείς που να πιστεύει ότι μπορούν να φυλακιστούν οι ιδέες και να περιοριστούν στους τέσσερις τοίχους μιας αίθουσας διδασκαλίας ενός ελληνικού πανεπιστημίου; Σήμερα, η πληροφορία και η ιδέα, από τη στιγμή που γεννιέται μπορεί να γίνει αυτόματα κτήμα του καθενός, μιας και η πρόσβαση είναι ελεύθερη και απρόσκοπτη μέσα από το διαδίκτυο, από το γραφείο, το σπίτι και τον καναπέ.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Την αμφισβητηση της ελληνικοτητας της Μακεδονιας την βιωνουμε εμεις που ζουμε σε αυτα τα χρονια οπου και ειναι τα πρωτα και μοναδικα που τιθεται τετοιο θεμα σε ολη την ανθρωπινη ιστορια.Σε ολους τους σοβαρους ιστορικους και γνωστες της ιστοριας φαινεται αστειο το να συζητησουν εστω και λιγο για αυτο το θεμα.Ομως,επειδη ολοι μας γνωριζουμε οτι πισω απο τους ανυπαρκτους χθεσινους σκοπιανους,βρισκονται τα γεωστρατηγικα και οικονομικα συμφεροντα των δυνατων που επιθυμουν να εγκαθιδρυσουν την εξουσια τους στην μεσογειο και τα βαλκανια με την γνωστη τακτικη του διαιρειν και βασιλευε,το αστειο μετατρεπεται σε εφιαλτη,ειδικα μαλιστα,οταν περιτριγυριζομαστε απο πολιτικους που ειναι οντως "εφιαλτες".Μπροστα στην δουλικοτητα που διακατεχει τους πολιτικαντιδες,δεν ειναι υπαρχει κανενας ηθικος,ιστορικος,πατριωτικος η΄ανθρωπινος φραγμος που θα τους κανει να αντισταθουν στην πλουτακρατικη επεκτατικοτητα που θιγει τα ελληνικα συμφεροντα.

Διαμαρτυρία κατά του Ερντογάν στα Κατεχόμενα

Εκπρόσωποι της Τουρκοκυπριακής Συνδικαλιστικής Πλατφόρμας, προχώρησαν σε συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την τουρική "πρεσβεία", στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας. Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε με αφορμή τις δηλώσεις του ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει "ξεδιάντροπους" τους διαδηλωτές, που μετείχαν στο συλλαλητήριο της 28ης Ιανουαρίου εναντίον του πακέτου οικονομικών μέτρων της Άγκυρας στα
κατεχόμενα.

Αμβρόσιος: "Σε λίγο θα πέσουν οι μάσκες!"

Είναι φανερό, ότι στις σχέσεις μεταξύ των εκκλησιαστικών και των κυβερνητικών παραγόντων  υπάρχει ένα μυστήριο.
Από τη μία πλευρά ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών καί πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος εφαρμόζει σταθερά και απαρέγκλητα ένα μοντέλο ηπίων τόνων στις σχέσεις Εκκλησίας καί Πολιτείας. Σοβαρά και μεγάλα θέματα, τα οποία αναφύονται, όπως π.χ. τό θέμα της Κάρτας του Πολίτη, τα παραπέμπει σε΄Επιτροπές για μελέτη, αλλά με τόν τρόπο αυτό προσφέρει, άθελά Του ίσως,  τον απαιτούμενο χρόνο στην Κυβέρνηση, ώστε ανενόχλητη να προωθεί τα σχέδιά της. Δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι αυτό γίνεται συνειδητά, συντελείται όμως!

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΕΚΙΡΗΣ: Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟΥ ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ


Την αξιοποίηση αντί της εκποίησης του σπιτιού όπου γεννήθηκε ο εθνικός μας ποιητής Κωστής Παλαμάς ζητά ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης,  με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Ο Αχαιός πολιτικός μεταξύ άλλον αναφέρει ότι οι επανειλημμένες παρεμβάσεις είτε του ιδίου, είτε φορέων  δεν έχουν βρει καμία ανταπόκριση
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής: