Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Απόφαση καταπέλτης του ΣΤΕ-Αντισυνταγματικός κρίθηκε ο νόμος του ΠΑΣΟΚ Ν. 3838/2010 για την «ιθαγενοποίηση» των αλλοδαπών

Το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι κατά τις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές έχουν μόνο οι Έλληνες πολίτες, αποκλειομένων των αλλοδαπών και τα αντίθετα που προβλέπει ο νόμος 3838/2010 περί ιθαγενοποίσης είναι αντισυνταγματικά, έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας με σημερινή απόφασή του.

Ειδικότερα, η επταμελής σύνθεσης το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο 3838/2010 που προβλέπει την ιθαγενοποίηση των αλλοδαπών που διαμένουν στην χώρα μας. Και για το λόγο αυτό παρέπεμψε το όλο αυτό "καυτό" ζήτημα προς οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

ΔΕΚΤΗ ΕΓΙΝΕ Η ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ(VIDEO)

Είχαμε όλοι(;) ακούσει ότι κάποιος έκανε μήνυση στην κυβέρνηση για έσχατη προδοσία, αλλά δεν δώσαμε σημασία. Λίγο αργότερα ακούσαμε ότι ο εισαγγελέας την έκανε δεκτή. Τότε είναι που κανείς μας δεν πίστευε στ’ αυτιά του – και στα μάτια του. Έτσι κι εγώ. Kαι, φύσει περίεργος άνθρωπος, έψαξα και βρήκα τον ίδιο τον μηνυτή, και παραβρέθηκα στην αρχή της διαδικασίας, στον ανακριτή στην Χαλκίδα. Κι απ’ ότι είδα, δεν ήμουν η μόνη…

Απαγόρευσαν παρουσία ευρωβουλευτών σε δίκη Κούρδων

Τουρκικό δικαστήριο απαγόρευσε την παρουσία αντιπροσωπείας μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε δίκη Κούρδων ακτιβιστών και πολιτικών που πραγματοποιείται στο Ντιγιάρμπακιρ. Οπως δήλωσε ο Βρετανός σοσιαλιστής ευρωβουλευτής, Richard Howitt το δικαστήριο του Ντιγιάρμπακιρ δεν επέτρεψε την παρουσία δέκα μελών της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος

Η ελληνική στα αυστραλιανά σχολεία

Tα Ελληνικά θα συμπεριληφθούν, τελικά, στο Εθνικό Πρόγραμμα Διδασκαλίας Γλωσσών της Αυστραλίας, όπως προκύπτει από ανακοίνωση του υπουργού Παιδείας Πίτερ Γκάρετ, την Τρίτη. Τουλάχιστον αυτή είναι η εισήγηση της αρμόδιας αυστραλιανής επιτροπής ACARA.
Με κοινή τους δήλωση οι ομογενείς Εργατικοί βουλευτές Στιβ Γεωργανάς και Μαρία Βαμβακινού εκφράζουν την ικανοποίησή τους...

Παρέμβαση Ν. Νικολόπουλου για τα σκουπίδια

Πικρά δικαιωμένος αισθάνεται για ακόμα μία φορά ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος, σχετικά με το ζήτημα των απορριμμάτων της Πάτρας, μετά τις τελευταίες εξελίξεις.
«Η Πάτρα δεν έχει τι να κάνει τα σκουπίδια της και ο μεν περιφερειάρχης, κ. Κατσιφάρας προτιμάει να σφυρίζει αδιάφορα, παριστάνοντας τον δημόσιο υπάλληλο που δεν έχει λάβει αίτημα... με πρωτόκολλο για να κινήσει την επείγουσα διαδικασία  αλλαγής του Περιφερειακού Σχεδιασμού και ο δε, δήμαρχος κ. Δημαράς, προτιμάει να αγοράζει χρόνο, συστήνοντας επιτροπές και κάνοντας συσκέψεις» τονίζει ο κ. Νικολόπουλος μετά τη νέα κατολίσθηση στη Ξερόλακκα, τη συνάντηση εκπροσώπων των κατοίκων της περιοχής με τον αιρετό περιφερειάρχη, αλλά και το δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας. 

Κατσικόπουλος: "φωτογραφικό" το εργοστάσιο απορριμμάτων, γι αυτό με έβγαλαν από τη μέση !

Μια δήλωση με ιδιαίτερη σημασία έκανε χθες το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δημήτρης Κατσικόπουλος, μιλώντας για το εργοστάσιο απορριμμάτων στου Φλόκα. "Συμφωνώ ότι η μελέτη είναι φωτογραφική και γι αυτό με έβγαλαν από τη μέση" είπε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην Νομάρχης Αχαϊας.