Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου για Άγγλους και λαθρομετανάστες

Για τους λαθρομετανάστες

«… το δήλωσα απερίφραστα, για τους παράνομους που εισέρχονται στην Κύπρο, και πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι είμαστε μικρό κράτος και η δημογραφική σύνθεση του πληθυσμού εδώ στο νησί μας εύκολα ανατρέπεται. ΄Οταν έρχονται ξένοι και δη παρείσακτοι, παράνομοι και να μην κρυβόμαστε πίσω από την Ευρωπαϊκή Ένωση». Σίγουρα, πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος, δεν πρόκειται να τους πετάξουμε...

ΔΝΤ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΑΝ "ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ"

ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΑΝ
"ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ"

«Δεν ενόμισα ότι ο πόλεμος αυτός , τον οποίον όλοι ευχόμεθα βραχύν αλλά δια τον οποίον ουδείς γνωρίζει πόσον θα διαρκέσει , έπρεπε να ανακόψη το έργον της αναδημιουργίας της Ελλάδας το οποίο αρχίσαμεν από της 4ης Αυγούστου 1936. Και δια τούτο, παρ’ όλας τας τεράστιας θυσίας χαριν της πολεμικής ημών παρασκευής , δεν δίστασα ουδ’ επί στιγμήν να επιδιώξω την συνέχισιν των ειρηνικών έργων των οποίων τον απολογισμόν και την μέλλουσαν κατεύθυνσιν γνωρίζεις καλώς, Ελληνικέ Λαέ.

ΠΑΤΡΑ: Θησαυρός με χρυσές λίρες... σε Νοσοκομείο

Ένας θησαυρός καταχωνιασμένος επί χρόνια στο σκοτεινό θάλαμο μίας τραπεζικής θυρίδας περίμενε...
υπομονετικά τον καταθέτη του. Αν μάλιστα αναλογιστεί κάποιος ότι σε περίοδο οικονομικής κρίσης ο ιδιοκτήτης αυτού του μικρού θησαυρού είναι ένα δημόσιο νοσοκομείο της Πάτρας, τότε γίνεται αντιληπτή και η αξία του ευρήματος. Όπως αποκαλύπτει σήμερα ο «Κόσμος», πριν από λίγο καιρό ο διοικητής του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων Γιάννης Γιαννακόπουλος έδωσε εντολή να ερευνηθεί όλο το υπόγειο του αρχείου του νοσηλευτικού ιδρύματος. Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας βρέθηκαν τόσο τα κλειδιά μιας τραπεζικής θυρίδας όσο και οι τίτλοι ιδιοκτησίας μετοχών,

Παντού υπάρχει ένας Έλληνας να δώσει λύση

Στο αμφιθέατρο ενός αμερικανικού πανεπιστημίου, κάνει διάλεξη ένας φιλόλογος σε ακροατήριο φοιτητών, και μεταξύ άλλων λέει τα εξής:

- Σε πολλές γλώσσες..., δύο αρνήσεις μας κάνουν μια κατάφαση. Σε άλλες γλώσσες, δύο αρνήσεις δίνουν άρνηση. Δεν υπάρχει όμως σε καμιά, μα καμιά γλώσσα, η περίπτωση που δύο καταφάσεις να δίνουν άρνηση.