Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

ΑΓΡΙΟ ΞΥΛΟ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

Άγριο ξύλο αυτή τη στιγμή στην πλατεία του Αγίου Παντελήμονα στην Αθήνα. Δυνάμεις των ΜΑΤ μαζί με άνδρες της Ασφάλειας επιτίθενται κατά των κατοίκων της περιοχής, αλλά οι κάτοικοι, σύσσωμοι και κάθε ηλικίας (γριές, γέροι, παιδιά) χτυπιούνται στήθος με στήθος με τους άνδρες των ΜΑΤ…
Πώς ξεκίνησε;

Το Ισραήλ αναγνώρισε την ελληνική ΑΟΖ πριν καν την ανακηρύξει η Ελλάδα!

Mπορεί η Ελλάδα να μην αναγνωρίζει την ΑΟΖ της, αλλά πρόλαβε και την αναγνώρισε το Ισραήλ! Στους χάρτες που έδωσε στην δημοσιότητα το Τελ Αβίβ αναγνωρίζεται 100% η ελληνική ΑΟΖ, η οποία συνεχίζεται με την ΑΟΖ της Κύπρου! Δηλαδή, αναγνωρίζεται (το έτσι ή αλλιώς γεγονός) ότι το Καστελόριζο επεπτείνει την ελληνική ΑΟΖ μέχρι το όριο της ΑΟΖ της Κύπρου. Οι χάρτες δόθηκαν και στην ελληνική πολιτική ηγεσία, περιγράφοντας την πορεία που θα έχει ο αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου που θα παράγεται στο κοίτασμα Λεβιάθαν από την αμερικανική εταιρεία Νoble Εnergy Ltd στην Ευρώπη μέσω υποθαλάσσιου αγωγού που θα περνά από την Ελλάδα.

Σβήνει ο πυρσός της ΝΔ...

Στις 20 Ιανουαρίου ο Σαμαράς αλλάζει το σήμα της ΝΔ!...

Τον πυρσό, που καθιερώθηκε ως σήμα της ΝΔ, "σβήνει" ο Σαμαράς, καθώς απο τις 20 Ιανουαρίου το κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αλλάζει λογότυπο!

Ιαλυσός:Στο Προϊστορικό Αιγαίο

Είναι πλέον βέβαιο ότι η Ιαλυσός υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους σταθμούς από και προς την Ανατολική Μεσόγειο, την Κρήτη και τις Μικρασιατικές ακτές στα δύσκολα ταξίδια της προϊστορίας.




Αν μάλιστα σταθούμε στα τελευταία ευρήματά της και ειδικά στο εντυπωσιακό πολύθυρο με τον γραπτό διάκοσμο, για την ομορφιά του οποίου μιλάει όλη η Ρόδος, αλλάζουν πολλά από τα μέχρι σήμερα δεδομένα για τη Μέση Εποχή του Χαλκού στο προϊστορικό Αιγαίο.
Το βλέπουν ακόμη και οι φύλακες του αρχαιολογικού μουσείου στα έκπληκτα βλέμματα των ξένων επισκεπτών όταν θαυμάζουν τις περίτεχνες τράπεζες προσφορών από κονίαμα με γραπτή διακόσμηση και τα σκεύη πολυτελείας. Η ερώτηση πάντα η ίδια: «πώς θα επισκεφθούμε τον χώρο που βρέθηκαν;»

Αναδιάρθρωση χρέους Ελλάδας, Πορτογαλίας και Ιρλανδίας προτείνει o Economist

Ο Economist απέρριψε συλλήβδην τη στρατηγική διάσωσης της Ευρωζώνης, προειδοποιώντας για την ανάγκη αναδιάρθρωση των χρεών των περιφερειακών χωρών της, ενώ εν αναμονή της διάσωση της Πορτογαλίας ζήτησε ήδη με τον τίτλο της μακροσκελούς ανάλυσής του την υιοθέτηση ενός «Σχεδίου Β» από τις ευρωπαϊκές αρχές και τις εθνικές κυβερνήσεις.