Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Φωτιά σε βαγόνι του ΟΣΕ στην Πάτρα

Φωτιά σε εγκαταλελειμμένα βαγόνια τρένου ξέσπασε χτες στις 7 το απόγευμα, στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ, στην οδό Παπαφλέσσα, στην Πάτρα. Πρόκειται για τον χώρο ο οποίος εδώ και μήνες έχει μετατραπεί αυθαίρετα σε τόπο διαμονής λαθρομεταναστών από τη Σομαλία, οι οποίοι έχουν βρει κατάλυμα μέσα στα σταματημένα βαγόνια και κάθε προσπάθεια των αρμοδίων να αδειάσουν τον χώρο από τους αλλοδαπούς έχει αποβεί άκαρπη. Οι κάτοικοι της περιοχής είδαν ξαφνικά πυκνούς καπνούς να ξεπηδούν από τον μαντρότοιχο του αμαξοστασίου και ειδοποίησαν την πυροσβεστική υπηρεσία. Ευτυχώς, η επέμβαση των πυροσβεστών ήταν άμεση, με αποτέλεσμα η φωτιά να τεθεί γρήγορα υπό έλεγχο και πριν από λίγα λεπτά να σβηστεί προτού οι φλόγες επεκταθούν και στα υπόλοιπα βαγόνια.

ΠΗΓΗ dete.gr

Πρόταση Ντορας Μπακογιάννη για εξεταστική επιτροπή στο κλαδο της υγείας

Εξεταστική για τις υπερτιμολογήσεις στο κλάδο της υγείας.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
«Δια στόματος του αρμοδίου υπουργού επιβεβαιώθηκε πλέον ξεκάθαρα αυτό που, λίγο πολύ, όλοι υποψιάζονταν: Το αδίστακτο, κερδοφόρο παιχνίδι ενός ευρύτατου κυκλώματος ανθρώπων με τη φαρμακευτική δαπάνη και ειδικότερα τα ιατρικά υλικά, που αγοράζονταν σε τιμές όχι απλώς διπλάσιες αλλά συχνά και πολλαπλάσιες του πραγματικού τους κόστους.
Η κατάσταση αυτή σε συνδυασμό με την «υπερτιμολόγηση ιατρικών εξετάσεων, ιατρικών συσκευών και ειδικών υλικών (βηματοδότες, τεχνητές κεφαλές κλπ)», τη «σπατάλη στη χρήση των φαρμάκων εντός των νοσοκομείων ως αποτέλεσμα των ακατάλληλων για νοσοκομειακή χρήση συσκευασιών», την «ανυπαρξία ελέγχου» κλ.π., έχει σαν αποτέλεσμα η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη να δείχνει άνοδο κάθε χρόνο κατά 0,5 δισ ευρώ, όπως προκύπτει από πρόσφατη έκθεση του ΙΟΒΕ.

Κλειστά αύριο τα καταστήματα της Στυλίδας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σύλληψη του Γκλέτσου έξω απο τα δικαστήρια αύριο για να συμπαρασταθούν στο Δήμαρχο

Να παραμείνουν κλειστά αύριο τα καταστήματα στο δήμο Στυλίδας, όπως επίσης να μείνουν κλειστές και οι δημοτικές και δημόσιες υπηρεσίες της περιοχής, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο της Στυλίδας σε έκτακτη συνεδρίασή του, καταδικάζοντας ομόφωνα τη σύλληψη του δημάρχου, κ. Απόστολου Γκλέτσου.

Σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο κατευθύνθηκε  στην αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδαςγια να επιδώσει το σχετικό ψήφισμα για να διαμαρτυρηθεί για την κράτηση του κ. Γκλέτσου, ενώ συγκροτήθηκε και ειδική πενταμελής επιτροπή η οποία θα διαχειρίζεται το θέμα.