Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Τα τίμια δώρα σώζονται σήμερα στη Μονή Αγίου Παύλου στο Άγιο Όρος

Μεταξύ των ποικίλων θησαυρών και πολυτίμων κειμηλίων πού με πολλή ευλάβεια φυλάσσονται στην Ιερά Μονή του Αγίου Παύλου στο Αγιον Όρος, χωρίς αμφιβολία την πρώτη θέση καταλαμβάνουν τα Τίμια Δώρα πού προσέφεραν οι τρεις εξ Ανατολών Μάγοι στον ως Βρέφος ένανθρωπήσαντα Κύριο. Τα Δώρα αυτά ως γνωστόν είναι χρυσός, λίβανος και σμύρνα. Ό χρυσός βρίσκεται υπό την μορφή εικοσιοκτώ επιμελώς σκαλισμένων επιπέδων πλακιδίων, ποικίλων σχημάτων (παραλληλογράμμων, τραπεζοειδών, πολυγώνων κτλ.) και διαστάσεων περίπου 5 εκ. χ 7 εκ. Κάθε πλακίδιο έχει διαφορετικό σχέδιο πολύπλοκης καλλιτεχνικής μικροεπεξεργασίας. Ό λίβανος1 και ή σμύρνα2 διατηρούνται ως μείγμα υπό την μορφή εξήντα δύο περίπου σφαιρικών χανδρών μεγέθους μικρής ελιάς.

Απίστευτο: «Υπό διάλυση» έφτασε ο «Παπανικολής» - "Ξεφλούδισε" και έχασε το σόναρ του!

Μείζονες αβαρίες σε σημείο που να δημιουργείται ευρύτερος προβληματισμός, παρουσίασε το υποβρύχιο Type 214, «Παπανικολής» (S120) του Π.Ν. κατά το παρθενικό του ταξίδι από το Κίελο μέχρι τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά όπου κατέπλευσε τελικά εχθές το βράδυ, εκτός προγράμματος, προκειμένου να αποκατασταθούν τα σοβαρότατα τεχνικά προβλήματα που έχει παρουσιάσει. Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πηγές του defencenet.gr από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το υποβρύχιο κατά τον πλου του προς την Ελλάδα ... κυριολεκτικά «ξεφλούδισε» και όχι μόνο «ξεφλούδισε» αλλά έχασε κάπου στον Ατλαντικό ή στη Μεσόγειο και το αντιναρκικό του σόναρ!

ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ:ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ & ΚΑΛΑΝΔΑ ΓΙΑ ΓΕΛΟΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΜΑΤΑ!

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΑΔΕΛΦΟΙ,
ΦΙΛΟΙ,
ΤΕΚΝΑ ΕΝ ΚΥΡΙΩ ΑΓΑΠΗΤΑ,
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ
ΧΑΙΡΕΤΕ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΤΕΧΘΕΝΤΙ!

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ ΜΟΥ, ΣΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΦΤΩΧΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ. "ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ" ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΗΔΗ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΤΟ ΠΑΡΟΝ" ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ!

ΣΑΣ ΔΙΑΒΙΒΑΖΩ ΕΝΑ ΠΙΝΑΚΑ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ.