Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Kαταδίκη από Ε.Ε. των τουρκικών βανδαλισμών στο νεκροταφείο της Ίμβρου

Kαταδικάζει η Κομισιόν τους βανδαλισμούς στο ελληνορθόδοξο Κοιμητήριο της Παναγίας στην Ίμβρο και δεσμεύεται ότι θα παρακολουθήσει με προσοχή τις εξελίξεις στο ζήτημα αυτό. Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο αρμόδιος για την Διεύρυνση Επίτροπος Φούλε, απαντώντας σε γραπτή ερώτηση που είχε καταθέσει ο Ευρωβουλευτής ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, με αφορμή τις εκτεταμένες καταστροφές που προκλήθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο στο Κοιμητήριο.
Με δεδομένο ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που συμβαίνουν παρόμοια περιστατικά βανδαλισμών στα νεκροταφεία της ελληνορθόδοξης μειονότητας στην Τουρκία, ο κ. Κουμουτσάκος είχε ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ενημερωθεί σχετικά από τις αρμόδιες τουρκικές αρχές, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την ανάγκη να εντοπιστούν, να συλληφθούν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι των απαράδεκτων εκείνων πράξεων.

Διαγραφή του Ευάγγελου Παπαχρήστου, βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ν. Πρεβέζης

Με επιστολή που έστειλε στον Πρόεδρο της βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, διέγραψε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ τον βουλευτή Ν. Πρεβέζης, Ευάγγελο Παπαχρήστο.

Ο λόγος της διαγραφής του βουλευτή ήταν ότι καταψήφισε επι της αρχής το πολυνομοσχέδιο για τις μειώσεις μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων.

Toυρκική φρεγάτα πάλι στο Σαρωνικό "σφήνα" σε άσκηση του Π.Ν.

Τουρκική φρεγάτα έφθασε μέσα στη νύχτα  Σαρωνικό κάνοντας "σφήνα" στην μεγαλύτερη άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού που διεξάγεται αυτή την στιγμή σε ολόκληρο το Αιγαίο. Για τη νέα τουρκική επιθετική κίνηση δεν ανακοινώθηκε τίποτα από την κυβέρνηση και το θέμα ήρθε τυχαία στην επιφάνεια από εμπορικά σκάφη τα οποία ήρθαν σε οπτική επαφή με το σκάφος και υπήρξε κίνδυνος ανεξέλεγκτης διαρροής της είδησης. Έτσι σήμερα το πρωί ανακοινώθηκε η πορεία της και ενώ το σκάφος όδευε προς τα Δαρδανέλλια.
Η τουρκική φρεγάτα F-247 TCG SALIΗ REIS ευρισκόμενη νοτίως Ρόδου , κινήθηκε με δυτική πορεία νότια Κυκλάδων σε Διεθνή Ύδατα. Νότια της Μήλου πήρε πορεία βόρεια και ξεκίνησε το ταξίδι της προς την Αττική. Στις 04.30 μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα βορειοδυτικά της Μήλου και βγήκε στο κεντρικό αιγαίο από τον Καφηρέα, στις 07.15 έχοντας ανοικτά όλα τα ηλεκτρονικά της συστήματα κάι μπαίνοντας ανάμεσα στα ελληνικά πολεμικά σκάφη που ασκούντο.

Σαν σήμερα - Το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων

Οι Γερμανοί μπήκαν στα Καλάβρυτα στις 09/12. Δημιούργησαν έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω από την πόλη, προκειμένου να μην μπορεί κανείς να ξεφύγει. Την έντονη ανησυχία των κατοίκων κατάφερε, παραπλανώντας τους, να κατευνάσει ο Γερμανός Διοικητής, ο οποίος τους διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται κανείς να πάθει τίποτε και ότι ο στόχος τους ήταν η εξόντωση των ανταρτών. Προχώρησαν αρχικά στην πυρπόληση σπιτιών που ανήκαν σε αντάρτες και αναζήτησαν την τύχη των Γερμανών τραυματιών της Μάχης της Κερπινής.

Εθαψαν τους Αλλιανούς στην Πέργαμο


Ολοκληρώθηκε η κατάχωση της αρχαίας Ελληνιστικής πόλης των Αλλιανών της Περγάμου, παρά τις αντιδράσεις τόσο στην Τουρκία όσο και στο εξωτερικό, και κυρίως στην Ελλάδα.
Τόνοι άμμου έθαψαν την πόλη -θεραπευτικό κέντρο της αρχαιότητας. Τις επόμενες μέρες τόνοι νερού θα σκεπάσουν μια για πάντα τον σημαντικό αρχαιολογικό χώρο, προκειμένου να κατασκευαστεί φράγμα. Το θάψιμο της πόλης σηματοδοτεί την εξαφάνιση μιας περιοχής που περιλαμβάνει επιφανειακά ευρήματα από την προϊστορική εποχή έως τη βυζαντινή αρχαιότητα και ποτέ δεν ανασκάφηκαν, ακόμα και σημαντικά οθωμανικά μνημεία του 18ου και του 19ου αιώνα.
Στο Μουσείο της Σμύρνης και λίγο πριν από τη σφράγιση του χώρου μεταφέρθηκαν τα αξιολογότερα κινητά ευρήματα (αγάλματα κ.λπ.). Οι Αλλιανοί αποτελούσαν ένα από τα σημαντικότερα θεραπευτικά κέντρα της αρχαιότητας.

ΠΗΓΗ ΕΝΕΤ.GR